- 21 Haziran 2012
- 14
- 28
- 38
- Konu Sahibi marceline86
Merhaba,
Ben uzun yıllar kararsız kaldıktan sonra, sonunda cesaret edip 1 hafta önce ameliyatımı oldum. Ameliyat öncesi süreçte "kadınlar kulübünün" çok faydasını gördüm. Ben de tecrübemi paylaşıp sizlere yardımcı olmak isterim.
İlk paylaşımım ameliyat günü alana kadar geçen süreç:
İlk adım: Önce bir genel cerrah uzmanına gidin, meme sağlığınızın kontrolü için ultrason/mamaografinizi çektirin. Ve ameliyata bir engel olup olmayacağı yönünde görüş alın. (Bazı kistler estetik ameliyat sırasında alınabilir, bir taşla iki kuş) (Benimkiler uygun değildi )
İkinci adım: Aile doktorunuza gidin, tam kan sayımınıza, tiroid değerlerinize, açlık şekerinize baktırın. Belki ameliyat olmadan önce ufak bir tedavi görmeniz gerekebilir. (Örneğin demir eksikliği, tsh yüksekliği vb) (Ameliyat öncesinde demir seviyemi yükseltmek için ilaç kullandım)
Üçüncü adım: Şimdi doktor görüşmelerine hazırsınız
Beşinci Adım: Estetik ameliyat olduğundan sgk geçerli bir rapor alamayacaksınız, ameliyat ve iyileşme süreci için yıllık izin almanız gerekecek. Önerim Cumartesi ameliyat olup, 5 gün izin kullanmanız. İşe dönene dek tamamen iyileşeceğinizden kimseye açıklama yapmanız gerekmez.
Altıncı Adım: Seçtiğiniz doktorun uygun tarihlerini öğrenin. Gerekli parayı kendinizi zora sokmadan temin edebildiğinizden emin olun. Size ameliyat ve sonrasında yardımcı olacak kişilerin uygunluklarını da göz önüne alarak günü belirleyin ve doktora bildirin.
Ameliyat gününü aldıktan sonra gerisi kolay inanın, başka bir yazıda Ameliyat günü aldıktan sonra gereken hazırlıkları paylaşacağım.
Ben uzun yıllar kararsız kaldıktan sonra, sonunda cesaret edip 1 hafta önce ameliyatımı oldum. Ameliyat öncesi süreçte "kadınlar kulübünün" çok faydasını gördüm. Ben de tecrübemi paylaşıp sizlere yardımcı olmak isterim.
İlk paylaşımım ameliyat günü alana kadar geçen süreç:
İlk adım: Önce bir genel cerrah uzmanına gidin, meme sağlığınızın kontrolü için ultrason/mamaografinizi çektirin. Ve ameliyata bir engel olup olmayacağı yönünde görüş alın. (Bazı kistler estetik ameliyat sırasında alınabilir, bir taşla iki kuş) (Benimkiler uygun değildi )
İkinci adım: Aile doktorunuza gidin, tam kan sayımınıza, tiroid değerlerinize, açlık şekerinize baktırın. Belki ameliyat olmadan önce ufak bir tedavi görmeniz gerekebilir. (Örneğin demir eksikliği, tsh yüksekliği vb) (Ameliyat öncesinde demir seviyemi yükseltmek için ilaç kullandım)
Üçüncü adım: Şimdi doktor görüşmelerine hazırsınız
- En az 3 doktor ile görüşün (Ben Hasan Fındık, Defne Erkara, Zekeriya Kul ile görüştüm, üçü de işinin uzmanı üçüne de ameliyat olabilirdim; seçmekte çok zorlandım)
- Eğer erkek doktordan çekiniyorsanız, kadın doktor tercih etmenizi öneririm. Ameliyat öncesinde 2-3 kez ameliyat sonrasında ise 5-6 kez muayene olmanız gerekecek.
- Doktorlar hakkındaki geri bildirimleri okuyun ancak kötü yorumlar googledan bile silinebiliyor, kendi fikrinize güvenin mümkünse referans ile seçiminizi yapın. En önemli şey doktor ile iletişiminiz, birbirinizi yanlış anlamanız mutsuz sonuçlar yaratır.
- Mümkünse Oturduğunuz ilde bir doktoru tercih edin, dikişler iyileşmeden uçak yolculuğu bile canınızı acıtabilir.
- Doktor hakkında karar verebilmek için görüşmenizde aşağıdaki sorular faydalı olur.(cevaplara takılmayın önemli olan iletişim şekli)
- Kullandığı impant markası ve neden bu markayı tercih ettiği
- Sizin için önerdiği cc aralığı, implant şekli ve kesi yeri. Neden bu seçimleri yaptı?
- Hangi hastahanelerde ameliyat yapıyor (Bu soru önemli, İç rahatlığı için yoğun bakım ünitesi olan donanımlı bir hastahanede olması iyi olur ) (Refakatçinizin uyuyabileceği bir alan olup olmadığı da önemli)
- Takviminde en yakın uygun tarih ne zaman?
- Operasyon toplam ücreti
- (Varsa) asimetrinizi, meme ayrıklığı gibi sorunlarınızı nasıl çözeceği
- İlk iki adımda yaptırdığınız tahlil sonuçlarına göre ameliyatınıza bir engel olup olmadığı
Beşinci Adım: Estetik ameliyat olduğundan sgk geçerli bir rapor alamayacaksınız, ameliyat ve iyileşme süreci için yıllık izin almanız gerekecek. Önerim Cumartesi ameliyat olup, 5 gün izin kullanmanız. İşe dönene dek tamamen iyileşeceğinizden kimseye açıklama yapmanız gerekmez.
Altıncı Adım: Seçtiğiniz doktorun uygun tarihlerini öğrenin. Gerekli parayı kendinizi zora sokmadan temin edebildiğinizden emin olun. Size ameliyat ve sonrasında yardımcı olacak kişilerin uygunluklarını da göz önüne alarak günü belirleyin ve doktora bildirin.
Ameliyat gününü aldıktan sonra gerisi kolay inanın, başka bir yazıda Ameliyat günü aldıktan sonra gereken hazırlıkları paylaşacağım.