• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

manuel nefes alma

Herkese merhaba... daha önceden babamla ilgili bi post açmıştım hatırlayanlar vardır. Sizden çok güzel öneriler,destekler almıştım. Sorunlarımın çoğunu yendim :) şimdi kafama takılan küçük bi problem var. Bütün insanlar otomatik olarak nefes alıp verir bunu bilmeyen yok tabiki. Ama ben bazen bunu aklıma takıyorum özellikle gece uyurken. Otomatik nefes alıp vermem manuele dönüşüyo. Sanki kendi isteğimle alıp veriyorum komut vermezsem boğulcakmışım gibi. Toplum içinde değil de kendimle başbaşa olunca oluyo bu daha çok. Böyle bi şey yaşayan var mı? Nasıl çözebilirim sizce :)
Aklıma geldikçe oluyor şuan sayende bende manuel nefes alıyorum unutana kadar böyle

Herkese merhaba... daha önceden babamla ilgili bi post açmıştım hatırlayanlar vardır. Sizden çok güzel öneriler,destekler almıştım. Sorunlarımın çoğunu yendim :) şimdi kafama takılan küçük bi problem var. Bütün insanlar otomatik olarak nefes alıp verir bunu bilmeyen yok tabiki. Ama ben bazen bunu aklıma takıyorum özellikle gece uyurken. Otomatik nefes alıp vermem manuele dönüşüyo. Sanki kendi isteğimle alıp veriyorum komut vermezsem boğulcakmışım gibi. Toplum içinde değil de kendimle başbaşa olunca oluyo bu daha çok. Böyle bi şey yaşayan var mı? Nasıl çözebilirim sizce :)

Nefes aldığın aklına gelince manuele dönüşür
Bende de böyle oluyor
Bence herkeste böyledir
Ekşi sözlükte de bi yazar bunu yazmıştı

Bence bunu hemen olumlu bir duruma çevir
Öyle olduğu zaman nefes egzersizleri yap
Hem stresten kurtulursun hem de bu sorundan

Bende de bazen nefes alma sorunu oluyor. Bazen nefesimi tutarken buluyorum kendimi. Burun tıkanıklığı olunca da oluyor bu . Ya da sıkıntıdan stresten. Burnumu temizleyip açınca açık havaya çıkınca daha rahat ediyorum..

sizin de gece düşünecek derdiniz yok, ya nefes almayı unutursam diye mi dertleniyorsunuz:KK70:Tek derdiniz bu olsun be:KK70:

Bi ara oluyordu huzursuzluk yaşadığımda
Bikaç gündür de derin nefes alamıyoruma dönüştü:KK45:

önceden bendede olurdu öle sık sık nefes alırdımki burun deliklerim kururdu ama sonra kendimi telkin etmeyi öğrendim o his geldiğinde bi saniye durdum sonra yavaş yavaş derin nefesler alıp verdim bi nevi kendimi sakinleştirdim zamanla geçti gitti

Konuyu ve sayfaları okuduğumdan beri kendim nefes alıp veriyorum:silah:

odak noktanizi değiştirin cok düşünüp kendinizi sartliyorsunuz demekki. oyle anlarda hemen kafanizi meşgul edecek bir işe yönelin, kitap okuyun yada bir oyuna vs girin odak noktaniz değişince unutursunuz. ustune düşündükçe değişmez.

Bende yaşadım bir dönem. Ki ben kolay kolay böyle şeyler de yaşamam, ama o dönem çok sıkıntılı bir süreçten geçiyordum, işyerinden ayrılınca kendiliğinden düzeldi. Psikolojikmiş resmen
Büyük ihtimal benimki de psikolojik, hatta kesin net :) çünkü daha yeni akciğer ve kalp tüm kontrollerimi yaptırdım. Beynimizin yaptıklarını normal hastalıklar yapmıyo resmen

Konuyu ve sayfaları okuduğumdan beri kendim nefes alıp veriyorum:silah:

odak noktanizi değiştirin cok düşünüp kendinizi sartliyorsunuz demekki. oyle anlarda hemen kafanizi meşgul edecek bir işe yönelin, kitap okuyun yada bir oyuna vs girin odak noktaniz değişince unutursunuz. ustune düşündükçe değişmez.
Evet unutunca geçiyo zaten ya da toplum içinde odak noktam farklı olunca.gece yatarken kendimi dinlerken zor ama :)

Nefes aldığın aklına gelince manuele dönüşür
Bende de böyle oluyor
Bence herkeste böyledir
Ekşi sözlükte de bi yazar bunu yazmıştı

Bence bunu hemen olumlu bir duruma çevir
Öyle olduğu zaman nefes egzersizleri yap
Hem stresten kurtulursun hem de bu sorundan
İnternette biraz araştırınca sinirsel nefes darlığı olarak çeşitli yöntemleri var nefes egzersizleri gibi. Bakalım denicem. Çoğu kişi 1 hafta içinde kayboluyo diyo inşallah öyledir :)

uykuda oluyorsa uyku apnesi olabilirsin uyanıksan oluyorsan bir ara bendede vardı sanki bogulacakmısım gibi ama bu takıntıymıs ki unuttum

Bende bi değişik tipi var bu nefes olayının :KK70:
Yanımda biri nefesini tutsa boğulsa bende boğulurum :)
Mesela şarkılarda nefes aldıklarını duymazsam nefesim içine kaçar hemen şarkıyı değiştirir huhhhh diye derin bi nefes alırım :KK70:

O kadar nefes dedimki şimdi de zorlanıyorum :mapus:

Çile bülbülüm mesela, her seferinde ölüp yeniden doğuyorum :D

Güldüm okuyunca :KK70: Bende de var bende de. Psikolojik oluyor öyle sonra unutuyorum manuel nefes aldığımın da otomatiğe geri dönüyor.

İnsan nefesini tutarak ölmezmiş korkma, bir yerde okuduydum hatırlamıyorum. :rolleyes:

ayy ben sevgiliyken eşimi görünce olurdum öyle.
nefes almayı unutur bir süre nefessiz kalır boğulacak gibi olunca
ayy ben nasıl nefes alıyordum ya diye zorla nefes alıp vermeye çalisirdim:KK61:
önemli bişey düşünüyorsanız heycanlaniyorsaniz belki oluyordur.
psikolojik bir yanı vardır mutlaka ama nefes almak unutulur mu unutulur yani:olamaz:

Ne tatlı bir mesaj ya :KK48:

Ne tatlı bir mesaj ya :KK48:
teşekkür ederim:KK23:
ne şaşkın bir aşıkmışım:))
şimdi eşimle yolda karşılaşsak
yada iş yerine gitsem her seferinde heycanlanirim.:110:
dün karşılaştık sevinçten adamın koluya oynuyordum.
yok içimdeki ona aşık kız hiç buyumeyek gailba:bicak:

Back
X