• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

manuel nefes alma

Kedilikiz1

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2017
47
17
8
29
Herkese merhaba... daha önceden babamla ilgili bi post açmıştım hatırlayanlar vardır. Sizden çok güzel öneriler,destekler almıştım. Sorunlarımın çoğunu yendim :) şimdi kafama takılan küçük bi problem var. Bütün insanlar otomatik olarak nefes alıp verir bunu bilmeyen yok tabiki. Ama ben bazen bunu aklıma takıyorum özellikle gece uyurken. Otomatik nefes alıp vermem manuele dönüşüyo. Sanki kendi isteğimle alıp veriyorum komut vermezsem boğulcakmışım gibi. Toplum içinde değil de kendimle başbaşa olunca oluyo bu daha çok. Böyle bi şey yaşayan var mı? Nasıl çözebilirim sizce :)

Aa bende vardı bu birara. Sanki nefes almak için çaba harcamam gerekliymiş, nefes almaya odaklanmayı bırakırsam boğulurmuşum gibi gelirdi. Sonra geçti gitti kendiliğinden, yazınızı okuyunca hatırladım şimdi.

ayy ben sevgiliyken eşimi görünce olurdum öyle.
nefes almayı unutur bir süre nefessiz kalır boğulacak gibi olunca
ayy ben nasıl nefes alıyordum ya diye zorla nefes alıp vermeye çalisirdim:KK61:
önemli bişey düşünüyorsanız heycanlaniyorsaniz belki oluyordur.
psikolojik bir yanı vardır mutlaka ama nefes almak unutulur mu unutulur yani:olamaz:

Aa bende vardı bu birara. Sanki nefes almak için çaba harcamam gerekliymiş, nefes almaya odaklanmayı bırakırsam boğulurmuşum gibi gelirdi. Sonra geçti gitti kendiliğinden, yazınızı okuyunca hatırladım şimdi.
Evet evet sanki kendim emir veriyorum da öyle nefes alıyorum gibi hani elimizi sıkmak otomatik değildir ama istesek yaparız sanki nefes alma da öyle.. kusura bakmayın hatırlattığım için :/

Bende de yeni moda olan bi şey bu malesef :) garip bir his gerçekten...
Bende bi değişik tipi var bu nefes olayının :D
Yanımda biri nefesini tutsa boğulsa bende boğulurum :)
Mesela şarkılarda nefes aldıklarını duymazsam nefesim içine kaçar hemen şarkıyı değiştirir huhhhh diye derin bi nefes alırım :D

O kadar nefes dedimki şimdi de zorlanıyorum :mapus:

ayy ben sevgiliyken eşimi görünce olurdum öyle.
nefes almayı unutur bir süre nefessiz kalır boğulacak gibi olunca
ayy ben nasıl nefes alıyordum ya diye zorla nefes alıp vermeye çalisirdim:KK61:
önemli bişey düşünüyorsanız heycanlaniyorsaniz belki oluyordur.
psikolojik bir yanı vardır mutlaka ama nefes almak unutulur mu unutulur yani:olamaz:
Özellikle stresli olduğum kafayı bi şeye çok taktığım zamanlar oluyor benim de :) bu ara iş bulamıyorum onu takıyorum mesela 2 gündür öyle oldu, garip bi durummuş umarım geçer kendiliğinden. Çünkü böyle doktora gitmek saçma olur gibime geliyo

Bende bi değişik tipi var bu nefes olayının :KK70:
Yanımda biri nefesini tutsa boğulsa bende boğulurum :)
Mesela şarkılarda nefes aldıklarını duymazsam nefesim içine kaçar hemen şarkıyı değiştirir huhhhh diye derin bi nefes alırım :KK70:

O kadar nefes dedimki şimdi de zorlanıyorum :mapus:
Zaten özellikle dikkat edince daha da artıyo hani bi kelimeyi tekrarlayınca anlamını yitirir ya o misal... sürekli nefese dikkat edince de manuele dönüyor resmen

Zaten özellikle dikkat edince daha da artıyo hani bi kelimeyi tekrarlayınca anlamını yitirir ya o misal... sürekli nefese dikkat edince de manuele dönüyor resmen
Benim gibi ayna nöronu fazla çalışan bikaç kişi duydum ama manuel olayı benimkinin bi kaç üst leveli sanırım :)
Psikoloğa gidin bence, ilerlerse hayatını çok zorlaştırır bu olay.

Özellikle stresli olduğum kafayı bi şeye çok taktığım zamanlar oluyor benim de :) bu ara iş bulamıyorum onu takıyorum mesela 2 gündür öyle oldu, garip bi durummuş umarım geçer kendiliğinden. Çünkü böyle doktora gitmek saçma olur gibime geliyo
kendinizi fazla kasiyorsunuzdur düşünürken.
bedenin normal yapması gereken fonksiyonlara bile farkinda olmadan müdahale ediyorsunuz.
rahat olun ve stresinizi azaltın.
papatya çayı bitki çayları felan için.
pozitif düşünün.iyi dusunun iyi olsun herşey.
bazı şeyler olacağına varır düşünce gücüyle değişmez malesef:)

kendinizi fazla kasiyorsunuzdur düşünürken.
bedenin normal yapması gereken fonksiyonlara bile farkinda olmadan müdahale ediyorsunuz.
rahat olun ve stresinizi azaltın.
papatya çayı bitki çayları felan için.
pozitif düşünün.iyi dusunun iyi olsun herşey.
bazı şeyler olacağına varır düşünce gücüyle değişmez malesef:)
kendimle celisiyor gibi olmuşum okuyuca:deli:
olumlu düşünün kendinizi motive edin.ama sürekli bunu düşünerek stres yaparak iş bulamazsınız demek istedim:))
umarım en kısa sürede iyi bir iş bulursunuz ve durumu anlatırsınız.

Evet evet sanki kendim emir veriyorum da öyle nefes alıyorum gibi hani elimizi sıkmak otomatik değildir ama istesek yaparız sanki nefes alma da öyle.. kusura bakmayın hatırlattığım için :/

Yok yahu noolucak, hatırlayınca güldüm ben, eskiden böyle bir antikalığım vardı diye. Herşeyi kontrol etme çabasından kaynaklanıyor sanırım temelde. Bende psikiyatriye başvuran her 10 insandan 9'u gibi anksiyete teşhisi var, muhtemelen size de benzer bir teşhis koyarlar gitseniz.

Küçükken her insanın alacağı nefes sayısı bellidir diye bir laf duymuştum. Ölen biri icin alacağı nefes bitmiş ölmüş demişlerdi ben de çocuk aklıyla nefes hakkım bitmesin diye bu mevzuyu hatirladikca nefesimi tutardım :D aklıma geldi konuyu okuyunca :D

Back
X