• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantar sorunu olanlar :((((

• Konu Sahibi Konu Sahibi azl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

azl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
94
5
36
Bursa
Kızlar merhaba ; yaklasık 3 ay once mantar olmustum doktora gıttım fıtıl merhem hap verdı kullandım gectı , 2 hafta once vajınamdakı yanma yuzunden doktora tekrar gıttım ıltıhaplanma var dedı celeocın adında krem verdı adını yanlıs hatırlıyo olabılırım :( sırıngasıyla vajınana sıkıyosun neyse ılacı kullandım bıttı doktora kontrole gıttıgımde tekrar bu ılactan ve fıto adında bır krem yazdı ben bunları uyguladıgım ılk gece muthıs bır kasıntıyla sabaha zor cıktım :( suan ısten yazıyorum hala kasıntı ıcındeyım 2 gundur mantar denen ıllet pesımde :( sabah sırkelı su denedım hıc bı faydası olmadı smdı maydonuzlu su ıcıyorum :( Bursadan alternatıf tıp ıle ılgılenen koca karı ılacları hazırlayanan bırılerı varsa yada daha baska bır yardım seklı bulunan varsa lutfen bana yardım edın lutfeen :(

bende sirkeli suyu denedim bi nebze rahatladım diyebilirim..

1 su bardagı sırkeye (üzüm sirkesi) 2 su bardagı suyu karıstırarak yaptım.. 1er hafta arayla banyo sonunda uyguladım ilk baş yaktı (malum sirkenin kokusuda berbat) ..

nimusmed aldım ilişki öncesi ve sonrası ve her banyoda vajınayı bu jelle yıkıyorum,eşimede kullandırttırıyorum..

60ta yıkıyorum iç çamasırlarımı yuksek sıcaklıkta ütülüyorum.. ancak bu kadar gecırebildim bende :( doktorların verdiği ilaçlar maalesef kullanımı bittikten sonra mantar kendini yineliyor.

bende bitkisel formüller vardı ama şuan kendi evimde değilim.. evime gidince buraya yazayım alternatif tıp reçetelerini..

hatırladığım karbonatlı suyla günlük wc de temizlenme suyu olarak vajinayı yıkamak,kurulamak yani nemli bırakmamaktı..

temizlik için önden arkaya olması gerekti.

heh bide 1 demet maydanozu doğrayıp kaynayan suda 5dak bekletmek sonrasında posasını bir temiz bir tülbent yada gazlı beze sarıp fitil haline getırip vajinaya girişine koymak sıkı bir iç çamasırı giyerek 15 dk bekletmekti.

Karbonatlı su ile yıkamayı bende öneririm. Ancak bunun mantar tedavisine ne kadar faydası var bilmiyorum.
Ben vajinanın pH dengesini korumaya çalışan jellerden daha faydalı olduğunu düşünüyorum Karbonatlı su ile temizlemenin.

Back