merhaba arkadaşlar
uzun zamandır yazmıyordum, son yazılanlara şöyle bir baktım
ilaçların ve merhemlerin dışında yapılması gereken şeyler de var
ben size kendi hatalarımdan bahsedeyim:
birincisi, yeterince SU içmiyorum, su içmemek pekçok rahatsızlığın tetikçisi
ikincisi, özellikle mantar rahatsızlığı olan bayanlar ŞEKERLİ yiyeceklerden kaçınmalı
şeker mantara sebep olan bakterileri besliyor
üçüncüsü, ben çok üşüdüğüm için çok sıkı ve dar şeyler giyerim
hem dışarda hem evde
ama alt kısmımızı ne üşütmeliyiz ne de terletecek kadar sıcak tutmalıyız
çok sıkı olmayan ve terletircesine ısıtmayan şeyler giymeliyiz
şimdi biraz üşümeyi göze alarak da olsa buna kendimi alıştırmaya çalışıyorum
özellikle yatarken TERLEMEMEK en önemlisi
ama bi yandan spor yaptığım zamanlar aşırı terliyorum ve rahatsız oluyorum, bununla nasıl başa çıkılır??
dördüncüsü, günlük PEDLER. ben öyle alışmışım ki günlük pedlere vazgeçemiyorum.
sadece mantar akıntısı değil sürekli bişeyler geliyor, o yüzden günlük ped yaşantımın bir parçası,evdeyken bile kullanıyorum
günlük pedler mantarı arttırıyor, ama nasıl kullanmayacağım onun cevabını bulamadım hala
beşincisi, ALKOL. alkolü fazla kaçırmamaya özen gösterin. ertesi gün bol bol su için. arada bir içiyorsanız çok sorun olmayacaktır ama sürekli alkol içerseniz bu da mantarı tetikler. ben suyu az tükettiğim için az bir alkol kullanımı bile beni kötü etkiliyor.
altıncısı, TEMİZ PARTNER. erkekler süper taşıyıcılar. kendileri rahatsız olmuyorlar ama başkalarından alıp size taşıyorlar her türlü pisliği. bunun haricinde günlük hijyenlerine bizim kadar dikkat etmiyorlar, bunu da sağlamak önemli. erkeklere de mantar testleri yapılıyor, bunu da gözönüne alın.
benim bi süredir partnerim yok. bu sürede mantar sorunu yaşamadım. ama hala akıntım hafif ekşi kokulu ve koyu sarı geliyor. kaşıntım yok, rahatsızlığım yok, ama sağlıklı hissetmiyorum hala ve güven eksikliği yaratıyor haliyle bu durum. dahası, mayo giymeye çekiniyorum. hem bu kokulu durum yüzünden hem de suya girip çıktıktan sonra ne olacak diye içim içimi yiyor. mayo değiştirsem bile yine de mantar azabiliyor.
GYNOFLOR kullanan arkadaşlar, ben de kullandım biraralar, şuanda kullanmıyorum. buna hayatımız boyunca bağımlı mı kalıcaz?? her akşam kullanmak, ya da sık kullanmaz zor geliyor. ayrıca sabah kalktığınızda su gibi akmıyor mu? daha ıslak hissetmeme sebep oluyor. siz neler yaşıyorsunuz kullanım sonrasında?