Mantar,mantar,mantar....

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Bıktım sürekli vajinal mantar oluyorum sürekli yanma sürekli kaşıntı afedersiniz hep koku. Bir sürü yol denedim olmuyor belki her hafta mantar oluyorum kronik gibi.. ne yapcam doktora gittim bugün yine o ikili ilaçtan verdi. Biliyorum yine bir ara verip tekrar devam etcek.. yeneniniz var mı? Nasıl başardınız?
(Iş yerindeyim hemen cevap yazamayabilirim tesekkur ederim:))

bir kere bana da oldu da doktor krem vermişti, bir de fitil. Sonra bir daha hiç olmadı ama alerjiniz mi var sizin acaba?

Geçmiş olsun allah sabır versin :KK43:iğrenç bişey elma sirkesini her wc sonrası kullanın ama gerçek olsun katkısız

Bıktım sürekli vajinal mantar oluyorum sürekli yanma sürekli kaşıntı afedersiniz hep koku. Bir sürü yol denedim olmuyor belki her hafta mantar oluyorum kronik gibi.. ne yapcam doktora gittim bugün yine o ikili ilaçtan verdi. Biliyorum yine bir ara verip tekrar devam etcek.. yeneniniz var mı? Nasıl başardınız?
(Iş yerindeyim hemen cevap yazamayabilirim tesekkur ederim:))
benımde gebelık oncesı cok oluyordu bır ara gectı sonra ara ara tekrarlamaya devam ettı dogum sonrasında.. baktım kı kasıntı olacak gıbı heem travazol suruyorum iç çamasır sureklı degıstırıyorum ve bol su ıcıyorum.

sirke iyi gelir diyolar ama.

biliyosunuzdur ama yine de yazayım;
ıslak kalmamalı, çok akıntınız varsa gün içinde bile iç çamaşırı değiştirmelisiniz.
renkli ve pamuk olmayan saten gibi iç çamaşırı ve ağ kısmı çok dar olan pantolonlar giymemelisiniz.

ha bir de cinsel birliktelik yaşıyosanız ve karşı tarafta da enfeksiyon olabilir, ondan size bulaşıyor olabilir.

Detaylı kültür aldırın. Candida olabilir. Özele gidin devlet pek ilgilenmez akıntıyla.

canım bende öyleydim
bir kez tedavi gördüm iyiyim
her gün iç çamaşırını değiştir
günlük ped tarzı şeyler kullanma

Yillar once ben de surekli oluyordum geciyordu bi sure sonra tekrarliyordu.Sonra baska dr a gittim bana duj jeli kullanmamami ve sacimi sampuanlarken kafami one egip yikamami ve kimyasal hicbiseyi vucuduma surmememi istedi. Ayrica bol su icip dar kot giymemek gerekiyor.Ve son oldu aradan yillar gecti duj jeli kullanmiyorum ve bir daha mantar olmadim..

Evet antibiyotik kullanımı yapıyor iç çamaşırınızı Pamuklu kullanın yüksek ısıda yıkayın ve ütüleyin doktora gitmeyi ihmal etmeyin çok geçmiş olsun.

Benim de 6-7 ay öncesine kadar her antibiyotik kullanımı sonrasında oluyordu. Bıkmıştım artık sürekli mantar olmaktan. En son doktorum, 8 haftalık bir tedavi uyguladı. Hap, fitil ve krem şeklinde. Probiyotik kapsül kullandım. Yoğurdumu probiyotik maya ile kendim mayaladım. Hiç bir şekilde sabun, duş jeli vs sürmedim genital bölgeme. Bir de iç çamaşırlarımı ayrı olarak bebek deterjanı ile yıkıyorum halen. Yumuşatıcı koymuyorum ve ütülüyorum. Şükür olsun artık bir sorun yaşamıyorum.

Back