Bisküvi - Kurabiye Tarifi Mantar kurabiye (resimli)

babymom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2008
10.273
381
mantar seklinde kurabiyeler cok lezzetli gercekten. ebru sallının programında gordum ve bugun hemen yaptım

bir adet ruj kapagına ihtiyacımız var kurabiyelerin ustune bastırıp mantar sekli vermek icin

malzemeler
100 gr tereyag
1 su bardagı mısır nisastası
1 su bardagı un
1 su bardagı pudra sekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kasık kakao

kakao haric tum malzemeyi karıstırıp ufak yuvarlak sekil veriyoruz . sonra ruj kapagını kakaoya vede sonra kurabiyelerin ortasına batırın. 180 derece ısıtılmıs fırında 15-20 dk pisirin. biraz cabuk pişiyo dikkat edin altı yanmasın.birde kurabiyeleri ufak ufak hazırlayın pişince cok genisliyorlar. afiyet olsun

biraz daha ufak ve muntazam yapılırsa cok guzel sekil alır . afiyet olsun

canım çok guzel görunuyor elelrıne sağlık.sana bi tıyo hamuru bıraz daha katı tutuarsan dahabiamntar gıbi olur kurabıyelr.
hamur yumuşak olunca yayılmış kurabıyelr galıba.çok sık yaptıgım bıtarıfteoyuzden yorumyapmk istedım

cok tskler ben ilk defa yaptım vede tarife gore . ondan yayıldı sanırım :)

eline sağlık babymimm çok lezzetli gözüküyooo bende denicem hemennn cokacimcoook

bu kurabıyeyı bende yapmıstım.ben pet sıse kapagı kullandım ve ustu kızarmadan aldım fırından.ellerıne saglık arkadasım

aaa canım ben de dün facebooktaki bir yemek sayfasında görüp yaptım. Hatta tarifi de paylaşayım diyordum ki sen yazmışsın zaten. Ben çok beğendim. İnsanın diliyle damağı arasında pamuk şekeri gibi dağılan, muhteşem bir kurabiye. Denememiş olanlar, bunu yapana kadar "ben bir kurabiye yedim ağzında dağılıyor" demesinler cokacimcoook

X