Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu Müdiresi Ayşen Oğuz'un konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"13 Mayıs 1277 yılında Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçeden başka dil konuşulmamasını öngören fermanı Anadolu'da beylikler arasındaki yönetim boşluğunu doldurma, dil ve kültür birliğini sağlama, karmaşık bir imparatorluk yapısına karşın özgün bir Anadolu birliği kurma çabasından yola çıkarak yayınladığı fermanın yıldönümü olan bu günde böyle bir kampanyaya imza atmaktan gurur duyuyoruz.
1960 yılından bu yana resmi olarak kutlanan bu bayramı gelecek yıl, bu yıl olduğu gibi şenlik havasında kutlamaya devam edeceğiz. Bu bizim tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmak adına çok önemlidir. “Türkçe Tabela İstiyoruz” Kampanyamızda bizlere destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz.
Her zaman çevreye karşı duyarlı olan Belediyemiz, Manisalı vatandaşlarımızın imzalarıyla desteklediği bu kampanyayı dikkate alıp, gerekli tedbirleri alacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok.
Bu İmzalar, tarihimize, kültürümüze her zaman hak ettiği değeri veren, çok kıymetli Valimiz Refik Arslan ÖZTÜRK’e ve yakında aramızdan ayrılacak olan Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Hasan ÖZDEMİR’e armağanımızdır. Saygılarımızla…"