Kızlar doğru yere mi açıyorum bu başlığı bilemedim ama paylaşmam lazım mutlaka..
belki bilenleriniz vardır; ama ben yeni duydum... internette araştırma yaparken SOFIA denen yeni bir aletin tanıtımına rastladım.. aynen şöyle yazıyor:
alıntıdır:
Yoğun Meme Dokusuna sahip bayanlarda mamografinin duyarlılığının sadece %30 olduğu ve bayan nüfusunun genelinin yoğun meme dokusuna sahip olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bunun doğrultusunda geçtiğimiz sene Amerikada Yoğun Meme Dokusu taramaları için ayrı bir yasa çıkartılmıştır. Ayrıca artık meme kanseri 40 yaş altı popülasyonu da ciddi şekilde tehdit etmektedir. Özellikle Türkiyede 40 yaş altındaki bayanların kansere yakalanma oranlarının Avrupadakilerd en 4 kat daha fazla olduğu açıklanmıştır. Bildiğiniz üzere mamografi radyasyon tehlikesi nedeni ile 40 yaş altı bayanlara ve hamilelere uygulanamaz, bu kişilere eğer gerek görülürse manual ultrason uygulanır. Bu prosedür ise el ile uygulanan ve standardı olmayan bir tarama yöntemi olduğundan oluşumların kaçırılması ile erken teşhis şansının kaybolması çok sık rastlanan bir durumdur. Tüm bunların doğrultusunda Amerikada SOFIA isimli FDA onaylı Ultrason / Renkli Doppler ile radyasyonsuz çalışan, 3D Tomografik görüntüler sağlayan, sıkıştırma olmayan ve acı vermeyen, hastanın rahatlığına ve mahremiyetine önem veren, Otomatik çekimini 3dk içerisinde tamamlayan, daha da önemlisi dünya üzerindeki tüm yöntemlerle karşılaştırıldı ğında erken teşhis için en iyi yöntem olan cihaz geliştirilmişti r. Bu cihaz 2011 itibari ile ülkemize de getirilmiştir. Doktorlarınızda n meme taramalarınız için SOFIA cihazını gönül rahatlığı ile talep edebilirsiniz.
Acaba hangi hastanelerde var bu? ben ultrasona gidiyordum şimdi onun yerine bundan yaptırabilir miyim, bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?