- 29 Haziran 2018
- 134
- 43
- 48
- 35
- Konu Sahibi Mavilikler3535
-
En büyük yaram'dır benimde bebeğimi emzirememek..
Sizinle benzer şeyler yaşadık.3 ay 28 günlük bir bebeğim var. 35+5 te erken doğum yaptım bebeğim solunum sıkıntısından dolayı 1 hafta kuvozde kaldı..
Çok şükür sonra düzeldi ve yanıma verdiler..
Bebeğim emmeyi reddediyordu.Gelen giden mememi elden geciriyodu,bebegin agzina tutturmaya calisiyodu buna bile izin vermistim,belki yanlis bildiklerim vardir onlar tuttururlar doğrusunu ogretirler diye.
Yjne tutmadı,bu defa da bebeğimi birkaç gün aç birakmami teklif ettiler! Neymis aç kalinca mecbur tutacakmis. Cahilleri dinlemiş olsam kim bilir bebem ne haldeydi şu an,asla düşünmedim bile..Ama hiç susmadı annem.Bebeği bilerek emzirmiyor muşum gibi hep bi baskılar.. ben tepki gösterince keyfin bilir bebeğini nasıl büyütmek istiyorsan öyle büyüt ama bebeğin büyümeyecek,gelismeyecek elinde kalacak bunu bil diyordu.. evet bunları diyen öz annemdi.
2 farkli emzirme hemsiresi ile birlikte ugrastikk yine olmadi.Tek çare biberonu umutturmakmis meme tutmuyordu, kaşık biberonu da istemiyodu, çay kaşığıyla vermeyi denedim yine olmadı hep ağlıyordu. ama ben daha fazla bebeğimin ağlama krizlerine dayanamadim zaten yeteri kadar zayifti. Onu aç bırakınca yoğun bakımdaki o anı, ağzında ve burnundaki hortumla baygin yatışı geliyodu aklima kiyamiyordum. Bir süre sağıp verdim ama yalnız olduğum için devam ettiremedim ve kesildi.Şu an yalnızca mama ile besleniyor
Sabah akşam ağlıyordum, bebeğe bakıp hıçkıra hıçkıra.gece yarılari uyanip agliyodum çok etkilenmistim..
Annemden nefret ettim, öz kızına destek olacağına resmen intihari düşündurecek davranislar sergiliyordu. Beni yetersiz hissetirmeleri 5 sene sonunda bebeme kavusma sevincini bastiriyordu..
Sonra eşimin desteğiyle toparladım. Bebeğime el bebek gül bebek baktim. Gelişimi gayet iyi,motor becerileri güzel.. ve en önemlisi bizimle mutlu ve karnı doyuyor..
Biraz uzun tuttum ama nasıl dolmuşsam demek ki
Kimseyi umursamayın lütfen. Mama bir zehir değil ya. İçinde bebeğe yetecek kadar vitaminler mevcut.. tamam anne sütü benzersiz mucize ama,mama ile arasindaki fark uçurum değil hani..
En güzel günler bunlar, çabucak büyüyorlar, lütfen zihninizi bi temizleyin anın tadını çıkarın.mutlu olmaya odaklanın.
Sizinle benzer şeyleri yaşadım bebeğim tutmadı sütüm azdı .
Mama veriyorum diye çevremde ki insanlardan çok tepki gördüm ASM de ki ebe bile mama boş kilo yapıyor iyi değil diyordu .
Sürekli bir baskı ve depresyona girdim.
Sonra baktım ki bebeğim her şekilde doyuyor ama mutlu ve depresif olmayan bir anneye ihtiyacı var .
Kimseyi dinlemedim kulağımı tıkadım
Şuan 1,5 yaşında annesine aşık bir bebeğim var gayet sağlıklı çok şükür kilosu boyu zekası herşeyi normal
Herşey süt değil emin olun ve kendinizi suçlu hissetmeyin siz onun annesisiniz
Herzaman onun iyiliğini istersiniz
Ama hayatımız herzaman planladigimiz gibi gitmiyor .
Ona bol sevgi şefkat gerekli şuan depresyonda olan mutsuz ve suçluluk psikolojisi ile bitik bir anne değil .
Sağlıkla büyütün
Cok haklisiniZZekayi gelistiren anne sutunden ziyade verdiginiz ilgidir. Zeka gelistirilen bir sey. Cocugunu gunde 18 saat tv basina oyurtan tipler inek gibi emzirebildi diye cocugu profesor olacak saniyor. Kendinizi onlara ezdirmeyin. Mama vermektende utanmayin. Mutlu anne mutlu bebek demek. Sadece bu guzel gunlerin tadini cikarin
sizde kotu zamanlar gecirmissiniz,UzulmeyinEn büyük yaram'dır benimde bebeğimi emzirememek..
Sizinle benzer şeyler yaşadık.3 ay 28 günlük bir bebeğim var. 35+5 te erken doğum yaptım bebeğim solunum sıkıntısından dolayı 1 hafta kuvozde kaldı..
Çok şükür sonra düzeldi ve yanıma verdiler..
Bebeğim emmeyi reddediyordu.Gelen giden mememi elden geciriyodu,bebegin agzina tutturmaya calisiyodu buna bile izin vermistim,belki yanlis bildiklerim vardir onlar tuttururlar doğrusunu ogretirler diye.
Yjne tutmadı,bu defa da bebeğimi birkaç gün aç birakmami teklif ettiler! Neymis aç kalinca mecbur tutacakmis. Cahilleri dinlemiş olsam kim bilir bebem ne haldeydi şu an,asla düşünmedim bile..Ama hiç susmadı annem.Bebeği bilerek emzirmiyor muşum gibi hep bi baskılar.. ben tepki gösterince keyfin bilir bebeğini nasıl büyütmek istiyorsan öyle büyüt ama bebeğin büyümeyecek,gelismeyecek elinde kalacak bunu bil diyordu.. evet bunları diyen öz annemdi.
2 farkli emzirme hemsiresi ile birlikte ugrastikk yine olmadi.Tek çare biberonu umutturmakmis meme tutmuyordu, kaşık biberonu da istemiyodu, çay kaşığıyla vermeyi denedim yine olmadı hep ağlıyordu. ama ben daha fazla bebeğimin ağlama krizlerine dayanamadim zaten yeteri kadar zayifti. Onu aç bırakınca yoğun bakımdaki o anı, ağzında ve burnundaki hortumla baygin yatışı geliyodu aklima kiyamiyordum. Bir süre sağıp verdim ama yalnız olduğum için devam ettiremedim ve kesildi.Şu an yalnızca mama ile besleniyor
Sabah akşam ağlıyordum, bebeğe bakıp hıçkıra hıçkıra.gece yarılari uyanip agliyodum çok etkilenmistim..
Annemden nefret ettim, öz kızına destek olacağına resmen intihari düşündurecek davranislar sergiliyordu. Beni yetersiz hissetirmeleri 5 sene sonunda bebeme kavusma sevincini bastiriyordu..
Sonra eşimin desteğiyle toparladım. Bebeğime el bebek gül bebek baktim. Gelişimi gayet iyi,motor becerileri güzel.. ve en önemlisi bizimle mutlu ve karnı doyuyor..
Biraz uzun tuttum ama nasıl dolmuşsam demek ki
Kimseyi umursamayın lütfen. Mama bir zehir değil ya. İçinde bebeğe yetecek kadar vitaminler mevcut.. tamam anne sütü benzersiz mucize ama,mama ile arasindaki fark uçurum değil hani..
En güzel günler bunlar, çabucak büyüyorlar, lütfen zihninizi bi temizleyin anın tadını çıkarın.mutlu olmaya odaklanın.
Bundan on ay öncesine gittim duygukandım yine hiç emziremeyen bir anne olarak uzun uzadıya dertleşebilirim hala rüyamda bebeğimi emzirdiğimi görüyorum. Yazacagom muhakkak sizeArkadaslar hepiniZe merhaba.3.5 aylik bir bebegim var.Kimseyle paylasamiyorum burada derdimi dokmek istedim.Biraz uzun olucak ama okuyup,dertlesirsek cok sevinirim.Bebegim ilk dogdugunda emmiyordu ne yaparsak yapalim memeyi reddetti.Hemsire bile tuttuk bunun icin memeye gelince yaygarayi kopariyordu.Bir suru yastik baskasinin destegi aglamalarla dakikalar sonra zorla tuttuyorduk.Ama sabretmek gerekiyordu aglamalarina dayanabilmek dakikalarca..Ben buna dayanamadim acikcasi sagarak verdim.Sutum cok iyiydi ilk zamanlar,cok boldu.Hatta burada meme diklestirme sonrasi emzirme diye konu acmistim,sutumun bol oldugunuda yazmistim.Diklestirmenin sorun yaratmadigini.Annemde yanimda oldugu icin sagarak verdim.Vaktim oluyordu annem bebegw bakarken.Lohusa depresyonu geciriyordum bir yandan.Bir yandan hala emzirmeye calisiyordum destekle.1 ay kadar sadece anne sutu verdim.Sadece geceleri bir kere mama veriyordum .Cok istahli bir bebek oldugu icin.Annem 1.ayin sonunda eve gidince,bosluga dustum.1 hafta fazla yemek yiyemedim.sagmaya vakit bulamadim.Bebegim o zamanlar kolikti.surekli kucak istiyordu agliyordu.Emzirmeyo tek basima denedim.Biberona daha fazla alistigi icin daha fazla yaygara kopariyordu,dayanamiyordum.Mamayi arttirdim kendimi toparlamam lazim ,psikolojimi once dedim.Gittikce azaldi sutum sagmaya vakit bulamadikca.2.ayda mama destekli anne sutu gittik.2.ayin sonunda artik damla damla hic gelmemeye basladi.Suan sadece mama veriyorum.Sutum hic yok.Kendimi cok kotu hissediyorum.Bunu kimseyle paylasamiyorum.Hatta gizli veriyorum mamayi insanlara soyleyemiyorum.Saglik ocagina gittigimde zor idare ediyorum.Ebeler biliyorsunuz anlamiyor mama vermeyi.Kimse umrumda degil ama insanlarin mamaya karsi o kadar onyargisi varki ugrasmak istemiyorum biri kirici birsey soyler canim sikilir diye.en azindan 6. 7. Aya kadar idare edeyim
Diyorum.Masada bir tanidigim mama verdigimi bilmeden anne sutunun zekaya cok etkisi var gibi bir yorum yapmisti.Dusunun yani.Kendimi kotu hissediyorum bir turlu asamiyorum.Belki daha fazla sabredebilseydim sutum coktu emebilseydi suan her sey farkli olabilirdi diyorum.Kendimi sucluyorum ara ara…Her yerde anne sutuyle alakali o kadar yorum varki.Bagisikligini etkiler,zekasini etkiler diye.Etkilenmemek elde degil..Benimle ayni seyleri yasiyan beni anliyabilir.Sutu bol olan emzirebilen bazi kisiler rahatca konusuyor ,anlamiyor yasiyan bilir.sutu olan emmekle alakali sorun yasamayan bir anne sanmiyorumki emzirmesin.Her hafta 200 lira kimse mamaya para vermek istemez.Biberon yikamakla ugrasmak istemez heralde bile bile..Yorumlriniza gercekten ihtiyacim var.
Bebeğim şuan 10 aylık hala mama veriyorum. Bende emziremedim hatta hiç emmedi sürekli sağarak verdim. Eve ehemşire bile getirdik ama almak istemedi. Şuan kızım Allah'a şükür çok sağlıklı ilk zamanlarda sağlık problemlerü yasadı kızım çok çok kötü günler geçirdik hayatı bike tehlikedeydi. Hem emmiyordu hem hastaydı hem burada yalnızdım kimse yoktu yanımda. Kimsenün dediğine kulak asmayın zeka konusu genetiktir. Mama anne sütü dğl annem bütün kardeşlerime de inek sütü verdi yokluk vardı o zamanlar nerde böyle bakım alaka ilgi ama hiç birimiz af buyur tabiri caizse gerizekalı dğlz. Ağzı olan konuşur bsvr anne emzirmekle olunmaz ilgü alaka sevgi. Göz teması çok kur o ilişkinizi güçlendirecek mama verirken süreklü tebessümle besle ben hep öyle yaptım çok iyiyiz hamd olsunArkadaslar hepiniZe merhaba.3.5 aylik bir bebegim var.Kimseyle paylasamiyorum burada derdimi dokmek istedim.Biraz uzun olucak ama okuyup,dertlesirsek cok sevinirim.Bebegim ilk dogdugunda emmiyordu ne yaparsak yapalim memeyi reddetti.Hemsire bile tuttuk bunun icin memeye gelince yaygarayi kopariyordu.Bir suru yastik baskasinin destegi aglamalarla dakikalar sonra zorla tuttuyorduk.Ama sabretmek gerekiyordu aglamalarina dayanabilmek dakikalarca..Ben buna dayanamadim acikcasi sagarak verdim.Sutum cok iyiydi ilk zamanlar,cok boldu.Hatta burada meme diklestirme sonrasi emzirme diye konu acmistim,sutumun bol oldugunuda yazmistim.Diklestirmenin sorun yaratmadigini.Annemde yanimda oldugu icin sagarak verdim.Vaktim oluyordu annem bebegw bakarken.Lohusa depresyonu geciriyordum bir yandan.Bir yandan hala emzirmeye calisiyordum destekle.1 ay kadar sadece anne sutu verdim.Sadece geceleri bir kere mama veriyordum .Cok istahli bir bebek oldugu icin.Annem 1.ayin sonunda eve gidince,bosluga dustum.1 hafta fazla yemek yiyemedim.sagmaya vakit bulamadim.Bebegim o zamanlar kolikti.surekli kucak istiyordu agliyordu.Emzirmeyo tek basima denedim.Biberona daha fazla alistigi icin daha fazla yaygara kopariyordu,dayanamiyordum.Mamayi arttirdim kendimi toparlamam lazim ,psikolojimi once dedim.Gittikce azaldi sutum sagmaya vakit bulamadikca.2.ayda mama destekli anne sutu gittik.2.ayin sonunda artik damla damla hic gelmemeye basladi.Suan sadece mama veriyorum.Sutum hic yok.Kendimi cok kotu hissediyorum.Bunu kimseyle paylasamiyorum.Hatta gizli veriyorum mamayi insanlara soyleyemiyorum.Saglik ocagina gittigimde zor idare ediyorum.Ebeler biliyorsunuz anlamiyor mama vermeyi.Kimse umrumda degil ama insanlarin mamaya karsi o kadar onyargisi varki ugrasmak istemiyorum biri kirici birsey soyler canim sikilir diye.en azindan 6. 7. Aya kadar idare edeyim
Diyorum.Masada bir tanidigim mama verdigimi bilmeden anne sutunun zekaya cok etkisi var gibi bir yorum yapmisti.Dusunun yani.Kendimi kotu hissediyorum bir turlu asamiyorum.Belki daha fazla sabredebilseydim sutum coktu emebilseydi suan her sey farkli olabilirdi diyorum.Kendimi sucluyorum ara ara…Her yerde anne sutuyle alakali o kadar yorum varki.Bagisikligini etkiler,zekasini etkiler diye.Etkilenmemek elde degil..Benimle ayni seyleri yasiyan beni anliyabilir.Sutu bol olan emzirebilen bazi kisiler rahatca konusuyor ,anlamiyor yasiyan bilir.sutu olan emmekle alakali sorun yasamayan bir anne sanmiyorumki emzirmesin.Her hafta 200 lira kimse mamaya para vermek istemez.Biberon yikamakla ugrasmak istemez heralde bile bile..Yorumlriniza gercekten ihtiyacim var.
İlk oglumda bende ayni seyi yasadim oglum beni emmezdi manuel bir alet alirdim damla damla sagip mamay katr verirdim herkes emziriyordum saniyordu gogus ucumda yoktu bebegim asla almiyodu maddi olarakta kotuydum emzirme egitimi vs nedir bilmezdim .ama simdi yine gebeyim bu sefer ne var ne yoksa aldim size tavsiyemi dinleyin.psikolojinizi duzeltmek kendi elinizde.bebek uyudugu zaman kendinizle konusun ben bu bebegin annesiyim ve sutume ihtiyaci var deyin.sut arttirici seyler alip bol bol yiyip icin tahin helvasi vs.elektrikli bir pompa bulun acilen ve saat basi sağın ikisinide..hic anne olmamis dogurmamis kadinlardan bile sut geliyor sizdenmi gelmeyecek annesiArkadaslar hepiniZe merhaba.3.5 aylik bir bebegim var.Kimseyle paylasamiyorum burada derdimi dokmek istedim.Biraz uzun olucak ama okuyup,dertlesirsek cok sevinirim.Bebegim ilk dogdugunda emmiyordu ne yaparsak yapalim memeyi reddetti.Hemsire bile tuttuk bunun icin memeye gelince yaygarayi kopariyordu.Bir suru yastik baskasinin destegi aglamalarla dakikalar sonra zorla tuttuyorduk.Ama sabretmek gerekiyordu aglamalarina dayanabilmek dakikalarca..Ben buna dayanamadim acikcasi sagarak verdim.Sutum cok iyiydi ilk zamanlar,cok boldu.Hatta burada meme diklestirme sonrasi emzirme diye konu acmistim,sutumun bol oldugunuda yazmistim.Diklestirmenin sorun yaratmadigini.Annemde yanimda oldugu icin sagarak verdim.Vaktim oluyordu annem bebegw bakarken.Lohusa depresyonu geciriyordum bir yandan.Bir yandan hala emzirmeye calisiyordum destekle.1 ay kadar sadece anne sutu verdim.Sadece geceleri bir kere mama veriyordum .Cok istahli bir bebek oldugu icin.Annem 1.ayin sonunda eve gidince,bosluga dustum.1 hafta fazla yemek yiyemedim.sagmaya vakit bulamadim.Bebegim o zamanlar kolikti.surekli kucak istiyordu agliyordu.Emzirmeyo tek basima denedim.Biberona daha fazla alistigi icin daha fazla yaygara kopariyordu,dayanamiyordum.Mamayi arttirdim kendimi toparlamam lazim ,psikolojimi once dedim.Gittikce azaldi sutum sagmaya vakit bulamadikca.2.ayda mama destekli anne sutu gittik.2.ayin sonunda artik damla damla hic gelmemeye basladi.Suan sadece mama veriyorum.Sutum hic yok.Kendimi cok kotu hissediyorum.Bunu kimseyle paylasamiyorum.Hatta gizli veriyorum mamayi insanlara soyleyemiyorum.Saglik ocagina gittigimde zor idare ediyorum.Ebeler biliyorsunuz anlamiyor mama vermeyi.Kimse umrumda degil ama insanlarin mamaya karsi o kadar onyargisi varki ugrasmak istemiyorum biri kirici birsey soyler canim sikilir diye.en azindan 6. 7. Aya kadar idare edeyim
Tesekkur ederim sagolunelektrikli pompam varİlk oglumda bende ayni seyi yasadim oglum beni emmezdi manuel bir alet alirdim damla damla sagip mamay katr verirdim herkes emziriyordum saniyordu gogus ucumda yoktu bebegim asla almiyodu maddi olarakta kotuydum emzirme egitimi vs nedir bilmezdim .ama simdi yine gebeyim bu sefer ne var ne yoksa aldim size tavsiyemi dinleyin.psikolojinizi duzeltmek kendi elinizde.bebek uyudugu zaman kendinizle konusun ben bu bebegin annesiyim ve sutume ihtiyaci var deyin.sut arttirici seyler alip bol bol yiyip icin tahin helvasi vs.elektrikli bir pompa bulun acilen ve saat basi sağın ikisinide..hic anne olmamis dogurmamis kadinlardan bile sut geliyor sizdenmi gelmeyecek annesipes etmeyin sut geri gelecek emmesede sagarak vereceksiniz buna inaninnn
11 ay annemi emmişim, 163 boyum, burnum hastalıktan kalkmaz. Buna şükür ama bu dünyadaki sınavım resmen hastalıklarla savaşmak. Biri bitmeden öbürü başlar. Yaşlı teyzeler gibi her hafta ya asm’deyim ya hastanede.
eşim 2 ay annesini emmiş. Gerisi inek sütü ve mama. Günde 1 litre süt içermiş. 190 boyunda. senede 1 kere bazen grip olur.
diyeceklerm bu kadar asdfdfs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?