- 29 Haziran 2018
- 134
- 43
- 48
- 35
- Konu Sahibi Mavilikler3535
Arkadaslar hepiniZe merhaba.3.5 aylik bir bebegim var.Kimseyle paylasamiyorum burada derdimi dokmek istedim.Biraz uzun olucak ama okuyup,dertlesirsek cok sevinirim.Bebegim ilk dogdugunda emmiyordu ne yaparsak yapalim memeyi reddetti.Hemsire bile tuttuk bunun icin memeye gelince yaygarayi kopariyordu.Bir suru yastik baskasinin destegi aglamalarla dakikalar sonra zorla tuttuyorduk.Ama sabretmek gerekiyordu aglamalarina dayanabilmek dakikalarca..Ben buna dayanamadim acikcasi sagarak verdim.Sutum cok iyiydi ilk zamanlar,cok boldu.Hatta burada meme diklestirme sonrasi emzirme diye konu acmistim,sutumun bol oldugunuda yazmistim.Diklestirmenin sorun yaratmadigini.Annemde yanimda oldugu icin sagarak verdim.Vaktim oluyordu annem bebegw bakarken.Lohusa depresyonu geciriyordum bir yandan.Bir yandan hala emzirmeye calisiyordum destekle.1 ay kadar sadece anne sutu verdim.Sadece geceleri bir kere mama veriyordum .Cok istahli bir bebek oldugu icin.Annem 1.ayin sonunda eve gidince,bosluga dustum.1 hafta fazla yemek yiyemedim.sagmaya vakit bulamadim.Bebegim o zamanlar kolikti.surekli kucak istiyordu agliyordu.Emzirmeyo tek basima denedim.Biberona daha fazla alistigi icin daha fazla yaygara kopariyordu,dayanamiyordum.Mamayi arttirdim kendimi toparlamam lazim ,psikolojimi once dedim.Gittikce azaldi sutum sagmaya vakit bulamadikca.2.ayda mama destekli anne sutu gittik.2.ayin sonunda artik damla damla hic gelmemeye basladi.Suan sadece mama veriyorum.Sutum hic yok.Kendimi cok kotu hissediyorum.Bunu kimseyle paylasamiyorum.Hatta gizli veriyorum mamayi insanlara soyleyemiyorum.Saglik ocagina gittigimde zor idare ediyorum.Ebeler biliyorsunuz anlamiyor mama vermeyi.Kimse umrumda degil ama insanlarin mamaya karsi o kadar onyargisi varki ugrasmak istemiyorum biri kirici birsey soyler canim sikilir diye.en azindan 6. 7. Aya kadar idare edeyim
Diyorum.Masada bir tanidigim mama verdigimi bilmeden anne sutunun zekaya cok etkisi var gibi bir yorum yapmisti.Dusunun yani.Kendimi kotu hissediyorum bir turlu asamiyorum.Belki daha fazla sabredebilseydim sutum coktu emebilseydi suan her sey farkli olabilirdi diyorum.Kendimi sucluyorum ara ara…Her yerde anne sutuyle alakali o kadar yorum varki.Bagisikligini etkiler,zekasini etkiler diye.Etkilenmemek elde degil..Benimle ayni seyleri yasiyan beni anliyabilir.Sutu bol olan emzirebilen bazi kisiler rahatca konusuyor ,anlamiyor yasiyan bilir.sutu olan emmekle alakali sorun yasamayan bir anne sanmiyorumki emzirmesin.Her hafta 200 lira kimse mamaya para vermek istemez.Biberon yikamakla ugrasmak istemez heralde bile bile..Yorumlriniza gercekten ihtiyacim var.
Diyorum.Masada bir tanidigim mama verdigimi bilmeden anne sutunun zekaya cok etkisi var gibi bir yorum yapmisti.Dusunun yani.Kendimi kotu hissediyorum bir turlu asamiyorum.Belki daha fazla sabredebilseydim sutum coktu emebilseydi suan her sey farkli olabilirdi diyorum.Kendimi sucluyorum ara ara…Her yerde anne sutuyle alakali o kadar yorum varki.Bagisikligini etkiler,zekasini etkiler diye.Etkilenmemek elde degil..Benimle ayni seyleri yasiyan beni anliyabilir.Sutu bol olan emzirebilen bazi kisiler rahatca konusuyor ,anlamiyor yasiyan bilir.sutu olan emmekle alakali sorun yasamayan bir anne sanmiyorumki emzirmesin.Her hafta 200 lira kimse mamaya para vermek istemez.Biberon yikamakla ugrasmak istemez heralde bile bile..Yorumlriniza gercekten ihtiyacim var.