• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mamayla besleme,kendimi kotu hissediyorum!

Mavilikler3535

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2018
134
43
48
35
Arkadaslar hepiniZe merhaba.3.5 aylik bir bebegim var.Kimseyle paylasamiyorum burada derdimi dokmek istedim.Biraz uzun olucak ama okuyup,dertlesirsek cok sevinirim.Bebegim ilk dogdugunda emmiyordu ne yaparsak yapalim memeyi reddetti.Hemsire bile tuttuk bunun icin memeye gelince yaygarayi kopariyordu.Bir suru yastik baskasinin destegi aglamalarla dakikalar sonra zorla tuttuyorduk.Ama sabretmek gerekiyordu aglamalarina dayanabilmek dakikalarca..Ben buna dayanamadim acikcasi sagarak verdim.Sutum cok iyiydi ilk zamanlar,cok boldu.Hatta burada meme diklestirme sonrasi emzirme diye konu acmistim,sutumun bol oldugunuda yazmistim.Diklestirmenin sorun yaratmadigini.Annemde yanimda oldugu icin sagarak verdim.Vaktim oluyordu annem bebegw bakarken.Lohusa depresyonu geciriyordum bir yandan.Bir yandan hala emzirmeye calisiyordum destekle.1 ay kadar sadece anne sutu verdim.Sadece geceleri bir kere mama veriyordum .Cok istahli bir bebek oldugu icin.Annem 1.ayin sonunda eve gidince,bosluga dustum.1 hafta fazla yemek yiyemedim.sagmaya vakit bulamadim.Bebegim o zamanlar kolikti.surekli kucak istiyordu agliyordu.Emzirmeyo tek basima denedim.Biberona daha fazla alistigi icin daha fazla yaygara kopariyordu,dayanamiyordum.Mamayi arttirdim kendimi toparlamam lazim ,psikolojimi once dedim.Gittikce azaldi sutum sagmaya vakit bulamadikca.2.ayda mama destekli anne sutu gittik.2.ayin sonunda artik damla damla hic gelmemeye basladi.Suan sadece mama veriyorum.Sutum hic yok.Kendimi cok kotu hissediyorum.Bunu kimseyle paylasamiyorum.Hatta gizli veriyorum mamayi insanlara soyleyemiyorum.Saglik ocagina gittigimde zor idare ediyorum.Ebeler biliyorsunuz anlamiyor mama vermeyi.Kimse umrumda degil ama insanlarin mamaya karsi o kadar onyargisi varki ugrasmak istemiyorum biri kirici birsey soyler canim sikilir diye.en azindan 6. 7. Aya kadar idare edeyim
Diyorum.Masada bir tanidigim mama verdigimi bilmeden anne sutunun zekaya cok etkisi var gibi bir yorum yapmisti.Dusunun yani.Kendimi kotu hissediyorum bir turlu asamiyorum.Belki daha fazla sabredebilseydim sutum coktu emebilseydi suan her sey farkli olabilirdi diyorum.Kendimi sucluyorum ara ara…Her yerde anne sutuyle alakali o kadar yorum varki.Bagisikligini etkiler,zekasini etkiler diye.Etkilenmemek elde degil..Benimle ayni seyleri yasiyan beni anliyabilir.Sutu bol olan emzirebilen bazi kisiler rahatca konusuyor ,anlamiyor yasiyan bilir.sutu olan emmekle alakali sorun yasamayan bir anne sanmiyorumki emzirmesin.Her hafta 200 lira kimse mamaya para vermek istemez.Biberon yikamakla ugrasmak istemez heralde bile bile..Yorumlriniza gercekten ihtiyacim var.

Zekayi gelistiren anne sutunden ziyade verdiginiz ilgidir. Zeka gelistirilen bir sey. Cocugunu gunde 18 saat tv basina oyurtan tipler inek gibi emzirebildi diye cocugu profesor olacak saniyor. Kendinizi onlara ezdirmeyin. Mama vermektende utanmayin. Mutlu anne mutlu bebek demek. Sadece bu guzel gunlerin tadini cikarin

Sizinle benzer şeyleri yaşadım bebeğim tutmadı sütüm azdı .
Mama veriyorum diye çevremde ki insanlardan çok tepki gördüm ASM de ki ebe bile mama boş kilo yapıyor iyi değil diyordu .
Sürekli bir baskı ve depresyona girdim.
Sonra baktım ki bebeğim her şekilde doyuyor ama mutlu ve depresif olmayan bir anneye ihtiyacı var .
Kimseyi dinlemedim kulağımı tıkadım
Şuan 1,5 yaşında annesine aşık bir bebeğim var gayet sağlıklı çok şükür kilosu boyu zekası herşeyi normal 😊
Herşey süt değil emin olun ve kendinizi suçlu hissetmeyin siz onun annesisiniz
Herzaman onun iyiliğini istersiniz
Ama hayatımız herzaman planladigimiz gibi gitmiyor .
Ona bol sevgi şefkat gerekli şuan depresyonda olan mutsuz ve suçluluk psikolojisi ile bitik bir anne değil .
Sağlıkla büyütün ❤️

Merhaba . Benim kizimda kolik bir bebekti korona vardi evde hapis bir sekilde timarhanede yasiyormusum gibi bir donem gecirdim bende . 1 yil surdu . 3. Ayda meme reddi yasadim 3,4 ay donsun diye ugrastim asla almadi kucagimda yatar pozisyonda durmak asla istemiyordu . Ilk zamanlar esim korona olunca 15,20 gun kasikla vermeye calisayim derken cok fazla zayifladi . Stres asiri yukluydu bende susmayan bir bebek esim hasta ben ne yapacam bilmiyorum .

Gece gunduz agladim . Cok kafama taktim . Mama verdim verdikce alisti zaten . Neyse ben 1 yasina kadar sutum bitene kadar sagdi . Sagma islemi zaman aliyor evet sikıci bir durum ama eger coksa buzlugada atarsaniz sizin icin kolaylik olabilir . Beni dogru dusgun emmedigi icin azdi sutum ama sagdim yinede .

Ayrica cok zeki oluyor vs bunlara aldiris etmeyin . Benim kizim emmedi ama Allah' a sukur 2 yasinda su an hic hasta olmadi . En onemli seyin saglik oldugunu dusunuyorum ki oyle zaten . Ve kizimla cok fazla ilgilendim onu sevdim daha cok baglandim ona . Suan ki yas gruplarina gore maasallah cok iyi .

Yani geriye baktigimda kendimi neden bu kadar uzdum diyorum . Her seyde bir hayir vardir . Mutlu olun mutlulugunuzu kendine ceksin minnosunuz gercekten bu daha cok onemli . Mutlu anne mutlu bebek 🥰💜

En büyük yaram'dır benimde bebeğimi emzirememek..
Sizinle benzer şeyler yaşadık.3 ay 28 günlük bir bebeğim var. 35+5 te erken doğum yaptım bebeğim solunum sıkıntısından dolayı 1 hafta kuvozde kaldı..
Çok şükür sonra düzeldi ve yanıma verdiler..

Bebeğim emmeyi reddediyordu.Gelen giden mememi elden geciriyodu,bebegin agzina tutturmaya calisiyodu buna bile izin vermistim,belki yanlis bildiklerim vardir onlar tuttururlar doğrusunu ogretirler diye.
Yjne tutmadı,bu defa da bebeğimi birkaç gün aç birakmami teklif ettiler! Neymis aç kalinca mecbur tutacakmis. Cahilleri dinlemiş olsam kim bilir bebem ne haldeydi şu an,asla düşünmedim bile..Ama hiç susmadı annem.Bebeği bilerek emzirmiyor muşum gibi hep bi baskılar.. ben tepki gösterince keyfin bilir bebeğini nasıl büyütmek istiyorsan öyle büyüt ama bebeğin büyümeyecek,gelismeyecek elinde kalacak bunu bil diyordu.. evet bunları diyen öz annemdi.

2 farkli emzirme hemsiresi ile birlikte ugrastikk yine olmadi.Tek çare biberonu umutturmakmis meme tutmuyordu, kaşık biberonu da istemiyodu, çay kaşığıyla vermeyi denedim yine olmadı hep ağlıyordu. ama ben daha fazla bebeğimin ağlama krizlerine dayanamadim zaten yeteri kadar zayifti. Onu aç bırakınca yoğun bakımdaki o anı, ağzında ve burnundaki hortumla baygin yatışı geliyodu aklima kiyamiyordum. Bir süre sağıp verdim ama yalnız olduğum için devam ettiremedim ve kesildi.Şu an yalnızca mama ile besleniyor

Sabah akşam ağlıyordum, bebeğe bakıp hıçkıra hıçkıra.gece yarılari uyanip agliyodum çok etkilenmistim..

Annemden nefret ettim, öz kızına destek olacağına resmen intihari düşündurecek davranislar sergiliyordu. Beni yetersiz hissetirmeleri 5 sene sonunda bebeme kavusma sevincini bastiriyordu..

Sonra eşimin desteğiyle toparladım. Bebeğime el bebek gül bebek baktim. Gelişimi gayet iyi,motor becerileri güzel.. ve en önemlisi bizimle mutlu ve karnı doyuyor..
Biraz uzun tuttum ama nasıl dolmuşsam demek ki🙈

Kimseyi umursamayın lütfen. Mama bir zehir değil ya. İçinde bebeğe yetecek kadar vitaminler mevcut.. tamam anne sütü benzersiz mucize ama,mama ile arasindaki fark uçurum değil hani..
En güzel günler bunlar, çabucak büyüyorlar, lütfen zihninizi bi temizleyin anın tadını çıkarın.mutlu olmaya odaklanın.

Son düzenleme:
Ikizlerimi sadece 2 ay süt verebildim sonrasında mamaya başladık tabiii her anne ister emzirmek ama olmuyorsa zorlamayın vicdan yapmayinda... önce siz sağlıklı olun hem bedensel hem ruhsal dimi ama..biz elimizden geleni yaptık bitti napalm yani ...

İnsanların boş boş konuşmasına kulağınızı kapatın. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez. Bizim toplumda yorum yapmasam ölürüm hastalığı var zaten.

Cok tesekkur ederim herkese..💙Toplumumuzda aslinda bu durumu yasiyan ne cok anne var degil mi kimseyle paylasamayan.Cunku oyle bir baski varki.Umursamaz olsan bile acaba diyorsun bir yerde..masada bana zekayla alakali yorum yapn kiside bunu soylemek istemem ama cocuguyla anne baba olarak pek ilgilenmeyen evde kavga dovus olan biri cocuk suan 7 yasinda psikologa gidiyor ofkeyle alakali bir problemi oldugu icin kimseyi yargilamayi sevmiyorum her cocuk mutlu iyi olsun cocuklar konusunda cok hassasim ama masada bu kadar rahatca konusabilmesini anliyamiyorum.Bu kadar rahat konusabildigi icin bu yorumu yapiyorum oda size.O kdr net ve rahatca konusuyorki mama verdigimi bilmiyordu ama bu durumu yasiyan anneleri kirabilcegininde farkinda degildi.saglik ocagindaki ebe ve doktor deseniz o kdr net konusuyorki sutum yok desem seni suclucak hayir emzir gelir dicek biliyorum.Ebeye gore bir kadin evlatlik edinmis cocugu dogurmamasina ragmen o bebegi emzirebilmis beyne komut gonderdi istedi diye.Simdi bu kisiye aciklamakla bile ugrasmak istemiyorum esimle gidiyoruz oda bunlari duyunca sanki ben bilerek emzirmedim tembellik ettik gibi olucak diye.Ortamlarda bu konu acilinca hemen konuyu degistiriyorum cunku herkes anne sutunun mucizeliginden bahsediyor mamaya tutu kaka esimin yaninda kendimi kotu hissediyorum.Ki bunlari yazan ben umursamaz biri olmama ragmen insanin evladi olunca uzuluyor elde degil.Sukurki sevgimiz ilgimiz sonsuz bebgimize oda simdi mutlu motor gelisimleri iyi giden bir bebek.yukarida bir arkadasin yaZdigi gibi bir tek annem biliyor bu durumu ne olursa olsun ileride yada simdi hastalanir vs bunla alakali bak annet sutu almadiya getirmesin diye bastan uyardim.O bile tummy time zamani kafasini kaldirirken zorlaniyor baslarda daha rahat kaldiriyordu dedim.Baslarda anne sutu aliyordu ondan dedi🫣 Gercekten dediginiz gibi zekanin bunla alakasi olmadigini dusunuyorum bende acaba diyorum ama ornekler var.Bende anne sutu almisim 3 yasima kadar ama kotu bir cocukluk gecirdim ailede hep kavga dovus vardi ilgi zekaya katki nerede.Evet akilliyim ama super zekide degilim.:))Kendimi bildigim icin yaziyorum bunu :))akilli olmak baska cok zeki olmak baska:))Hatta aileden cocukluktan kalan yasadigim seylerle alakali unutamadigim seyler var ve psikolojim cokta super degil.Bir ablamiz sadece 4 ay anne sutu verebilmis.Ama cocugunu o kdr guzel yetistirmiski.Kiz suan benle ayni yasta.2 uni bitirmis.Ve asiri iyi bir kariyeru var.Istanbulda.tabi benimde sukur bugunume anne sutu alamayan mama alan bebek diye ayristirmiyorum yanlis anlasilma olmasin.Tabiki anne sutu oncelik.Ama genetik ve seninde devaminda cocuguna nasil baktigin ek gidada nasil besledigin verdigin ilgi onun huzuru mutluluguyla alakali.O kadar dolmusumki bende.Dediginiz gibi toplumumuzda yorum yapma hastaligi var sanki biz bilmiyormusuz gibi.Her girdigim ortamda emiyormu sorusu off..Keske herkes kendi hayatina baksa ve kimse kimseyi yargilamasa.Yanlis anlamayin tabiki anne sutu oncelik ama yedigimiz seyler ne kdr organik ne kdr iyiki tamamen dogal bir besin diyebiliriz..Bu mama veren annelere asiri baski var bir kesimin bunlari yazdim cunku keske bu baski olmasa .Bu ayristirma olmasa.

Sizinle benzer şeyler yaşadık.3 ay 28 günlük bir bebeğim var. 35+5 te erken doğum yaptım bebeğim solunum sıkıntısından dolayı 1 hafta kuvozde kaldı..

Bebeğim emmeyi reddediyordu.Gelen giden mememi elden geciriyodu,bebegin agzina tutturmaya calisiyodu buna bile izin vermistim,belki yanlis bildiklerim vardir onlar tuttururlar doğrusunu ogretirler diye.
Yjne tutmadı,bu defa da bebeğimi birkaç gün aç birakmami teklif ettiler! Neymis aç kalinca mecbur tutacakmis. Cahilleri dinlemiş olsam kim bilir bebem ne haldeydi şu an,asla düşünmedim bile..Ama hiç susmadı annem.Bebeği bilerek emzirmiyor muşum gibi hep bi baskılar.. ben tepki gösterince keyfin bilir bebeğini nasıl büyütmek istiyorsan öyle büyüt ama bebeğin büyümeyecek,gelismeyecek elinde kalacak bunu bil diyordu.. evet bunları diyen öz annemdi.

2 farkli emzirme hemsiresi ile birlikte ugrastikk yine olmadi.Tek çare biberonu umutturmakmis meme tutmuyordu, kaşık biberonu da istemiyodu, çay kaşığıyla vermeyi denedim yine olmadı hep ağlıyordu. ama ben daha fazla bebeğimin ağlama krizlerine dayanamadim zaten yeteri kadar zayifti. Onu aç bırakınca yoğun bakımdaki o anı, ağzında ve burnundaki hortumla baygin yatışı geliyodu aklima kiyamiyordum. Bir süre sağıp verdim ama yalnız olduğum için devam ettiremedim ve kesildi.Şu an yalnızca mama ile besleniyor

Sabah akşam ağlıyordum, bebeğe bakıp hıçkıra hıçkıra.gece yarılari uyanip agliyodum çok etkilenmistim..

Annemden nefret ettim, öz kızına destek olacağına resmen intihari düşündurecek davranislar sergiliyordu. Beni yetersiz hissetirmeleri 5 sene sonunda bebeme kavusma sevincini bastiriyordu..

Sonra eşimin desteğiyle toparladım. Bebeğime el bebek gül bebek baktim. Gelişimi gayet iyi,motor becerileri güzel.. ve en önemlisi bizimle mutlu ve karnı doyuyor..

Kimseyi umursamayın lütfen. Mama bir zehir değil ya. İçinde bebeğe yetecek kadar vitaminler mevcut.. tamam anne sütü benzersiz mucize ama,mama ile arasindaki fark uçurum değil hani..
En güzel günler bunlar, çabucak büyüyorlar, lütfen zihninizi bi temizleyin anın tadını çıkarın.mutlu olmaya odaklanın.
💙💙💙💙💙

Sizinle benzer şeyleri yaşadım bebeğim tutmadı sütüm azdı .
Mama veriyorum diye çevremde ki insanlardan çok tepki gördüm ASM de ki ebe bile mama boş kilo yapıyor iyi değil diyordu .
Sürekli bir baskı ve depresyona girdim.
Sonra baktım ki bebeğim her şekilde doyuyor ama mutlu ve depresif olmayan bir anneye ihtiyacı var .
Kimseyi dinlemedim kulağımı tıkadım
Şuan 1,5 yaşında annesine aşık bir bebeğim var gayet sağlıklı çok şükür kilosu boyu zekası herşeyi normal 😊
Herşey süt değil emin olun ve kendinizi suçlu hissetmeyin siz onun annesisiniz
Herzaman onun iyiliğini istersiniz
Ama hayatımız herzaman planladigimiz gibi gitmiyor .
Ona bol sevgi şefkat gerekli şuan depresyonda olan mutsuz ve suçluluk psikolojisi ile bitik bir anne değil .
Sağlıkla büyütün ❤️
💙💙💙💙

Zekayi gelistiren anne sutunden ziyade verdiginiz ilgidir. Zeka gelistirilen bir sey. Cocugunu gunde 18 saat tv basina oyurtan tipler inek gibi emzirebildi diye cocugu profesor olacak saniyor. Kendinizi onlara ezdirmeyin. Mama vermektende utanmayin. Mutlu anne mutlu bebek demek. Sadece bu guzel gunlerin tadini cikarin
Cok haklisiniZ🙂🙂💙

sizde kotu zamanlar gecirmissiniz,Uzulmeyin💙Ah bu eski insanlar zaten.Benimde oyleydi hastanede evde gelen giden mememi tutmustu.O gunleri hatirlamak bile istemiyorum.Ne guzel sizinde bebeginiz gayet iyi durumda suan ve toparlamissiniz.Sukur diyelim bugunlere🙏Hepimiz dolmusuz evet.🙃

Arkadaslar hepiniZe merhaba.3.5 aylik bir bebegim var.Kimseyle paylasamiyorum burada derdimi dokmek istedim.Biraz uzun olucak ama okuyup,dertlesirsek cok sevinirim.Bebegim ilk dogdugunda emmiyordu ne yaparsak yapalim memeyi reddetti.Hemsire bile tuttuk bunun icin memeye gelince yaygarayi kopariyordu.Bir suru yastik baskasinin destegi aglamalarla dakikalar sonra zorla tuttuyorduk.Ama sabretmek gerekiyordu aglamalarina dayanabilmek dakikalarca..Ben buna dayanamadim acikcasi sagarak verdim.Sutum cok iyiydi ilk zamanlar,cok boldu.Hatta burada meme diklestirme sonrasi emzirme diye konu acmistim,sutumun bol oldugunuda yazmistim.Diklestirmenin sorun yaratmadigini.Annemde yanimda oldugu icin sagarak verdim.Vaktim oluyordu annem bebegw bakarken.Lohusa depresyonu geciriyordum bir yandan.Bir yandan hala emzirmeye calisiyordum destekle.1 ay kadar sadece anne sutu verdim.Sadece geceleri bir kere mama veriyordum .Cok istahli bir bebek oldugu icin.Annem 1.ayin sonunda eve gidince,bosluga dustum.1 hafta fazla yemek yiyemedim.sagmaya vakit bulamadim.Bebegim o zamanlar kolikti.surekli kucak istiyordu agliyordu.Emzirmeyo tek basima denedim.Biberona daha fazla alistigi icin daha fazla yaygara kopariyordu,dayanamiyordum.Mamayi arttirdim kendimi toparlamam lazim ,psikolojimi once dedim.Gittikce azaldi sutum sagmaya vakit bulamadikca.2.ayda mama destekli anne sutu gittik.2.ayin sonunda artik damla damla hic gelmemeye basladi.Suan sadece mama veriyorum.Sutum hic yok.Kendimi cok kotu hissediyorum.Bunu kimseyle paylasamiyorum.Hatta gizli veriyorum mamayi insanlara soyleyemiyorum.Saglik ocagina gittigimde zor idare ediyorum.Ebeler biliyorsunuz anlamiyor mama vermeyi.Kimse umrumda degil ama insanlarin mamaya karsi o kadar onyargisi varki ugrasmak istemiyorum biri kirici birsey soyler canim sikilir diye.en azindan 6. 7. Aya kadar idare edeyim
Diyorum.Masada bir tanidigim mama verdigimi bilmeden anne sutunun zekaya cok etkisi var gibi bir yorum yapmisti.Dusunun yani.Kendimi kotu hissediyorum bir turlu asamiyorum.Belki daha fazla sabredebilseydim sutum coktu emebilseydi suan her sey farkli olabilirdi diyorum.Kendimi sucluyorum ara ara…Her yerde anne sutuyle alakali o kadar yorum varki.Bagisikligini etkiler,zekasini etkiler diye.Etkilenmemek elde degil..Benimle ayni seyleri yasiyan beni anliyabilir.Sutu bol olan emzirebilen bazi kisiler rahatca konusuyor ,anlamiyor yasiyan bilir.sutu olan emmekle alakali sorun yasamayan bir anne sanmiyorumki emzirmesin.Her hafta 200 lira kimse mamaya para vermek istemez.Biberon yikamakla ugrasmak istemez heralde bile bile..Yorumlriniza gercekten ihtiyacim var.
Bundan on ay öncesine gittim duygukandım yine hiç emziremeyen bir anne olarak uzun uzadıya dertleşebilirim hala rüyamda bebeğimi emzirdiğimi görüyorum. Yazacagom muhakkak size

Bebeğim şuan 10 aylık hala mama veriyorum. Bende emziremedim hatta hiç emmedi sürekli sağarak verdim. Eve ehemşire bile getirdik ama almak istemedi. Şuan kızım Allah'a şükür çok sağlıklı ilk zamanlarda sağlık problemlerü yasadı kızım çok çok kötü günler geçirdik hayatı bike tehlikedeydi. Hem emmiyordu hem hastaydı hem burada yalnızdım kimse yoktu yanımda. Kimsenün dediğine kulak asmayın zeka konusu genetiktir. Mama anne sütü dğl annem bütün kardeşlerime de inek sütü verdi yokluk vardı o zamanlar nerde böyle bakım alaka ilgi ama hiç birimiz af buyur tabiri caizse gerizekalı dğlz. Ağzı olan konuşur bsvr anne emzirmekle olunmaz ilgü alaka sevgi. Göz teması çok kur o ilişkinizi güçlendirecek mama verirken süreklü tebessümle besle ben hep öyle yaptım çok iyiyiz hamd olsun

İlk oglumda bende ayni seyi yasadim oglum beni emmezdi manuel bir alet alirdim damla damla sagip mamay katr verirdim herkes emziriyordum saniyordu gogus ucumda yoktu bebegim asla almiyodu maddi olarakta kotuydum emzirme egitimi vs nedir bilmezdim .ama simdi yine gebeyim bu sefer ne var ne yoksa aldim size tavsiyemi dinleyin.psikolojinizi duzeltmek kendi elinizde.bebek uyudugu zaman kendinizle konusun ben bu bebegin annesiyim ve sutume ihtiyaci var deyin.sut arttirici seyler alip bol bol yiyip icin tahin helvasi vs.elektrikli bir pompa bulun acilen ve saat basi sağın ikisinide..hic anne olmamis dogurmamis kadinlardan bile sut geliyor sizdenmi gelmeyecek annesi 🙂 pes etmeyin sut geri gelecek emmesede sagarak vereceksiniz buna inaninnn😍🙂🤲

11 ay annemi emmişim, 163 boyum, burnum hastalıktan kalkmaz. Buna şükür ama bu dünyadaki sınavım resmen hastalıklarla savaşmak. Biri bitmeden öbürü başlar. Yaşlı teyzeler gibi her hafta ya asm’deyim ya hastanede.

eşim 2 ay annesini emmiş. Gerisi inek sütü ve mama. Günde 1 litre süt içermiş. 190 boyunda. senede 1 kere bazen grip olur. 🧿

diyeceklerm bu kadar asdfdfs 😂

İlk oglumda bende ayni seyi yasadim oglum beni emmezdi manuel bir alet alirdim damla damla sagip mamay katr verirdim herkes emziriyordum saniyordu gogus ucumda yoktu bebegim asla almiyodu maddi olarakta kotuydum emzirme egitimi vs nedir bilmezdim .ama simdi yine gebeyim bu sefer ne var ne yoksa aldim size tavsiyemi dinleyin.psikolojinizi duzeltmek kendi elinizde.bebek uyudugu zaman kendinizle konusun ben bu bebegin annesiyim ve sutume ihtiyaci var deyin.sut arttirici seyler alip bol bol yiyip icin tahin helvasi vs.elektrikli bir pompa bulun acilen ve saat basi sağın ikisinide..hic anne olmamis dogurmamis kadinlardan bile sut geliyor sizdenmi gelmeyecek annesi 🙂 pes etmeyin sut geri gelecek emmesede sagarak vereceksiniz buna inaninnn😍🙂🤲
Tesekkur ederim sagolunelektrikli pompam var🤗 Cok denedim ama gelmedigini gordukce insan daha cok uzuluyor

11 ay annemi emmişim, 163 boyum, burnum hastalıktan kalkmaz. Buna şükür ama bu dünyadaki sınavım resmen hastalıklarla savaşmak. Biri bitmeden öbürü başlar. Yaşlı teyzeler gibi her hafta ya asm’deyim ya hastanede.

eşim 2 ay annesini emmiş. Gerisi inek sütü ve mama. Günde 1 litre süt içermiş. 190 boyunda. senede 1 kere bazen grip olur. 🧿

diyeceklerm bu kadar asdfdfs 😂

Bazı msjlara çok üzüldüm ya ne olur üzülmeyin mama zehir değildir
Benim yeğenim erken doğdu zorunlu sezeryan erken doğumlu. O kdr zor emdi ki çene kasları gelişmemiş anne doğuma hazır değil süt var yok arası idi. 4 5ay bir şekilde boğazından geçti. Geri kalanı mama
2 yaşına kadar 1 kez annesi sınıf ortamına dönünce ateşledi. Ne diş ne ası ateşi olmadi gelişimi hep ileride idi ayrıntılı yazmayayım bezi erken bıraktı erken konuştu erken yürüdü. İlk zamanlar sariligi yükseldi ışın aldı bizim ciddi hasar gören tanıdığımız çocuk var ben yenidogan sarıliginin nerelere varacağını canlı canlı gördüm asıl vermemek büyük cesaret geliyor anne kimbilir nasil uzgundur ömür boyu içinde yara kalacak üzülmeyin ne olur mutlu anne mutlu bebek demek

Birde hastahane tipi pompa ve anne memesine uygun biberon diye geçer fiyati çok yüksek ama alınabilir bilinen çok satan markalardan değil ters cevrildiginde asla damlatmayan bir biberon

Back