Mamayı kendi şekliyle içmiyor neye katıp karıştırıp veriyorsunuz? Bana da akıl verin lütfen

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.744
1.434
Kızlar selam çocuğum mama içmekten hoşlanamıyordu şimdi hasta olduğu için hiç içmiyor.
Bir çok mama denedik sevmedi bunu doktor önerdi ama kullanması lazım
Bugün doktor kontrolüne götürdüm olması gereken alt limitten bile 265 gr eksik kilosu
Mamayı değerlendirmek istiyorum hazırlanış şekli ile yapınca asla tüketimi bildiğiniz bir tarif var mı ben uygulayayım biraz kendini toplaması için devam etmemiz lazımmış

Kızlar selam çocuğum mama içmekten hoşlanamıyordu şimdi hasta olduğu için hiç içmiyor.
Bugün doktor kontrolüne götürdüm olması gereken alt limitten bile 265 gr eksik kilosu
Mamayı değerlendirmek istiyorum hazırlanış şekli ile yapınca asla tüketimi bildiğiniz bir tarif var mı ben uygulayayım biraz kendini toplaması için devam etmemiz lazımmış
Valla içmeyince içmiyor, ben kullanmadığım mamaları sağlık ocağına götürüp verdim ihtiyacı olan isteyene versinler diye🤷🏻‍♀️
Vanilya
Pekmez
Bal
Bebe bisküvisi gibi seçenecekler var ama doktor ne önerdi? Kaç aylık bebek?
İçmezse bunlar olsa bile içmiyor

Genelde mamaların içine bişey koyulmaz

Benim bebeklerimde de aynı sıkıntı mevcut ki sütlü olsun normal olsun hangi mamayı denersem deneyeyim kabul etmiyorlar, uykularında bile almadılar.
Doktorumuz mamanın içine vanilya özü, pekmez özü gibi seyler katıp denememi eğer çok direnç gösterirse eski usul mama yapmam gerektigini söyledi. Bunu da etmezseler ek gıda sürecindeyiz onu artıracagını söyledi.
Mamaya herhangi bir öz katıp deniyorum onu da kafalarına göre içiyorlar bi gün içiyorlar bi gün içmiyorlar tam bir kabul etme söz konusu olmadı.

Keçi boynuzu veya üzüm Pekmez özü , elma konssantresi ,hurma özü ,karadut özü denediniz mi? Bal 1 yaşdan sonra ise olabilir . Biberon yerine pipetli alıştırma bardakları yada küt silikon uçlu alıştırma bardaklarimda deneyebilirsiniz. Belki oyun oynar gibi içebilir

Valla içmeyince içmiyor, ben kullanmadığım mamaları sağlık ocağına götürüp verdim ihtiyacı olan isteyene versinler diye🤷🏻‍♀️
Vanilya
Pekmez
Bal
Bebe bisküvisi gibi seçenecekler var ama doktor ne önerdi? Kaç aylık bebek?
İçmezse bunlar olsa bile içmiyor
Vanilya,bal veremem. Henüz 7 aylık pekmez denedim istemiyor maalesef 🥲

Benim bebeklerimde de aynı sıkıntı mevcut ki sütlü olsun normal olsun hangi mamayı denersem deneyeyim kabul etmiyorlar, uykularında bile almadılar.
Doktorumuz mamanın içine vanilya özü, pekmez özü gibi seyler katıp denememi eğer çok direnç gösterirse eski usul mama yapmam gerektigini söyledi. Bunu da etmezseler ek gıda sürecindeyiz onu artıracagını söyledi.
Mamaya herhangi bir öz katıp deniyorum onu da kafalarına göre içiyorlar bi gün içiyorlar bi gün içmiyorlar tam bir kabul etme söz konusu olmadı.
Pekmez denedim istemiyor 🥲

Keçi boynuzu veya üzüm Pekmez özü , elma konssantresi ,hurma özü ,karadut özü denediniz mi? Bal 1 yaşdan sonra ise olabilir . Biberon yerine pipetli alıştırma bardakları yada küt silikon uçlu alıştırma bardaklarimda deneyebilirsiniz. Belki oyun oynar gibi içebilir
Keçi boynuzu denedim elma denedim alıştırma bardaklarının hepsini denedim bir tek pipetli bardak denemedim deneyeyim

Ek gıda durumları nasıl? Elinde tutup kendisi kemirmeyi sever oral dönem olduğu için. Kaşıkla maşıkşa döke saça yemez mi?
7.aya yeni girdi
6.ay başlar başlamaz 3 gün kuralı ile yediriyorum tattırıyorum.
Blw için henüz erken değil mi? 8 ayda başlanacakmış ona ama ben 7.5 gibi başlayayım diye dusuniyorum.
Kilosu az gidiyor ondan mama önerdi doktor

Ay olarak küçükmüş, benim kızımıda çok zor alistirdim tahin helvası yemesi için küçük küçük mama sandalyesinin önüne koyuyordum onu yedikçe susuyor ,o sırada da mamayi biberonla veriyordum, zar zor 2 ölçek içiyordu ,birde biberonun ağzını artı şekilde büyüttük onda çok faydalı oldu alıştı.hangi mama kullanıyorsunuz, aptamilin tadı daha hafif diğerlerine göre.sabahlari muhallebi yapın isterseniz tarif vereyim mamaya bile gerek kalmadan çok hızlı kilo alıyor.hareketlenmeleri yeni basladigi için daha sonrası çok daha zor kilo aldırmak, benim kızımda hep sınırda gidiyor bu sırada diş çıkartıyor iyice yemez oldu.

7.aya yeni girdi
6.ay başlar başlamaz 3 gün kuralı ile yediriyorum tattırıyorum.
Blw için henüz erken değil mi? 8 ayda başlanacakmış ona ama ben 7.5 gibi başlayayım diye dusuniyorum.
Kilosu az gidiyor ondan mama önerdi doktor
Kilosu az olduğu için dedim ben de belki öylesini sever. Havuç patates kabak gibi şeylerle başlamışsınızdır. İnce uzun çok yumuşak haşlayıp üzerine zeytinyağı limon önüne koyun takip edin. Mamayı kaşıkla içirmeye çalıştınız mı?

Ay olarak küçükmüş, benim kızımıda çok zor alistirdim tahin helvası yemesi için küçük küçük mama sandalyesinin önüne koyuyordum onu yedikçe susuyor ,o sırada da mamayi biberonla veriyordum, zar zor 2 ölçek içiyordu ,birde biberonun ağzını artı şekilde büyüttük onda çok faydalı oldu alıştı.hangi mama kullanıyorsunuz, aptamilin tadı daha hafif diğerlerine göre.sabahlari muhallebi yapın isterseniz tarif vereyim mamaya bile gerek kalmadan çok hızlı kilo alıyor.hareketlenmeleri yeni basladigi için daha sonrası çok daha zor kilo aldırmak, benim kızımda hep sınırda gidiyor bu sırada diş çıkartıyor iyice yemez oldu.
Olur sevinirim 🥰
1 ölçek bile içmiyor hiç uykusu yok aç çocuk hem biz hem o yazık perisan olduk

Olur sevinirim 🥰
1 ölçek bile içmiyor hiç uykusu yok aç çocuk hem biz hem o yazık perisan olduk
Benimde 7 aylıkken kızım çok zayıfti, 1 tatlı kaşığı irmigi, elma rendesi ile pisirebilirsiniz. Başka bı tarif daha çok çeşitlendirmek isterseniz.1 tatlı kaşığı tam buğday unu, 1 tatlı kaşığı irmik,1 tatlı kaşığı tarhana, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş yulaf, 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu, 1 tatlı kaşığı pirinç unu, bunları su ile bir taşım pişirip verebilirsiniz . Ben şu anda Tahin pekmez, 1 haşlanmış yumurta ezip ekliyorum aynı karisima biraz da ceviz fıstık ezip katıyorum. Siz cocugunuzun durumuna göre çıkartmak istediğinizi cikartirsiniz. 1 haftada yarım kilo aldirmistim.

X