• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mamaya başlıyoruz sanırım.. yardım kızlarr!

gamzenin doğumundan bu güne kadar olan boy ve kilo çizelgemiz var ama dr bakmıyo bile kendilerinde olan bi çizelge var ona bakıyolar...
standart olarak kilosu normal ama doymuyo bunu farkındayım şimdi azar azar bişeyler vermeye başladım ne yapayım aç kalmasına gönlüm razı değil..

e normalse hersey sen de cok takma canım ya.eminmisin açlıktan agladıgına.muhallebi yiyince susuyo mu nasıl?formul mamalardan yedir ama muhallbiye cok dayanma kof şiş oluyo pek yararı yok biliryosun pirinç unu nişasta sonucta.:uhm:

gönül sadece sütümle besleyimistiyo ama mecbur kalıyoruz.bende mama vermek zorunda kalıyorum.çok üzülüyorum ama mecburum çünkü beni emmiyo.ne yapacaksın canım yavrularımız açmı kalsın,mecbur veriyoz..

canım benımkıde cok zor emıyo artık.zorla ayakta gezdırerek falan.ki benım bebgım öyle emıyodu kii ilk aylar asla bırakmaz bu dıyodum.ne olduda bu kadar azalttı bılmıyorum.ama cevremdekiler dıyolar donem donem olabilir böyle bırakmaz diye.umarım bıızımkılerınde gecıcıdır:Saruboceq::Saruboceq:.ama benım ki emmeyıp ustune mama da istemıyo biberonu geveliyo agzında kaşıkla zaten nereye kadar ıcırıceksın.anlamadım bu işi. okuyorum netten 6.ay da formule mamadan 4 kez 240 cc verılıyomuş.40 ccsini içse 40 göbek atcam ki nerde 240 cc.okudukca bunaluıyorum valla....benneyaptımki

canım benımkıde cok zor emıyo artık.zorla ayakta gezdırerek falan.ki benım bebgım öyle emıyodu kii ilk aylar asla bırakmaz bu dıyodum.ne olduda bu kadar azalttı bılmıyorum.ama cevremdekiler dıyolar donem donem olabilir böyle bırakmaz diye.umarım bıızımkılerınde gecıcıdır:Saruboceq::Saruboceq:.ama benım ki emmeyıp ustune mama da istemıyo biberonu geveliyo agzında kaşıkla zaten nereye kadar ıcırıceksın.anlamadım bu işi. okuyorum netten 6.ay da formule mamadan 4 kez 240 cc verılıyomuş.40 ccsini içse 40 göbek atcam ki nerde 240 cc.okudukca bunaluıyorum valla....benneyaptımki

canım öksürüyo demiştin belki üşütüp ağzında pamukçuk falan oluşmuştur.baktınmı ağzına?

e normalse hersey sen de cok takma canım ya.eminmisin açlıktan agladıgına.muhallebi yiyince susuyo mu nasıl?formul mamalardan yedir ama muhallbiye cok dayanma kof şiş oluyo pek yararı yok biliryosun pirinç unu nişasta sonucta.:uhm:

sma mama aldım onunda tedını beğenmedi muhallebi ile karıştırıp veriyorum bugün danone verdim 1 ay erken başladık sayılır ek gıdalara..
yiyince ağlaması duruyo keyfi yerine geliyo..

selam kızlar öncelikle siizn yaşadıklarınızın hepsini ben yaşadım oğlum 3 ay 10 günlükken işe başlamak zorunda kadım zaten doğduğundan beri günde 2 kere mamaveriyorduk sabah ve akşam..buna rağmen memeyi bırakmamıştı..işe başladım haliyel sütümü sağıyordum 220 ml falan çıkıyodu annem de mamayla birlikte gidene kadar idare ediyordu fakatt ben sık sık sağmadığım için sütüm azaldı 7. ayın sonuna doğru 30 ml bile çıkmıyordu uyku halien getirip zorla veriyodum ayakta yürüyerek ninni söyleyerek baktım olucak gibi değil oğlumda doymadığından gece sık sık uyanır olmuştu vede fazla kilo almıyodu bende uzatmanın bir anlamı yok zaten ilk 6 ay önemli anne sütü için diğer zamanlar içindeki demirvs..bebeğe yetmiyor bende bıraktım hiçde zorlanmadım

iyikide bırakmışım hamd olsun oğlum biraz daha iyi şimdi uykusuda düzene girer oldu gündüz kahvaltıdan akşama kadar ek gıda sonrasıda gece mama veriyorumm

mamaya karşı bu kadar önyargılı davranmayın ben apdamil veriyorum doğduğundan beri ve herkesede öenmel tavsiye ederim..

anne sütü anne sütü diye herkes baskı yapıyodu yok boşver mamayı sütünü ver falan sadece psikolojimi bozmaktan başka bişey değilmiş ...amann çocuğu zorlamanın ağlatmanın huzursuz yapmanın alemi varmı 30 ml sütü emse ne olcak sanki...bebeklerinizi aç bırakmayın

selam kızlar öncelikle siizn yaşadıklarınızın hepsini ben yaşadım oğlum 3 ay 10 günlükken işe başlamak zorunda kadım zaten doğduğundan beri günde 2 kere mamaveriyorduk sabah ve akşam..buna rağmen memeyi bırakmamıştı..işe başladım haliyel sütümü sağıyordum 220 ml falan çıkıyodu annem de mamayla birlikte gidene kadar idare ediyordu fakatt ben sık sık sağmadığım için sütüm azaldı 7. ayın sonuna doğru 30 ml bile çıkmıyordu uyku halien getirip zorla veriyodum ayakta yürüyerek ninni söyleyerek baktım olucak gibi değil oğlumda doymadığından gece sık sık uyanır olmuştu vede fazla kilo almıyodu bende uzatmanın bir anlamı yok zaten ilk 6 ay önemli anne sütü için diğer zamanlar içindeki demirvs..bebeğe yetmiyor bende bıraktım hiçde zorlanmadım

iyikide bırakmışım hamd olsun oğlum biraz daha iyi şimdi uykusuda düzene girer oldu gündüz kahvaltıdan akşama kadar ek gıda sonrasıda gece mama veriyorumm

mamaya karşı bu kadar önyargılı davranmayın ben apdamil veriyorum doğduğundan beri ve herkesede öenmel tavsiye ederim..

anne sütü anne sütü diye herkes baskı yapıyodu yok boşver mamayı sütünü ver falan sadece psikolojimi bozmaktan başka bişey değilmiş ...amann çocuğu zorlamanın ağlatmanın huzursuz yapmanın alemi varmı 30 ml sütü emse ne olcak sanki...bebeklerinizi aç bırakmayın

canım ben de karsı degılım mamaya.dedgın gibi hiç emmeyen bebekler napsın ölsün mü de mi.6 ay emdi güzel.fakat benım ki mama da istemıyo.ben aclıktan agladıgını hiç bilmiyorum.ama istiyorum ki artık sütüm azalıyo ya da yetmeyecek olursa mama da alsın fakat ıstemıyo.ne ek gıda ne mama.ama bugun bıraz daha emer oldu.bi gunu bıgununu tutmuyo.ama özellikle gece uyandıgında asla emmek ıstemıyo gözu kapalı aglayıp duruyo.geze geze emziriyorum gecenın bı vaktı.yoruldum ben artık yaa.yoksa mamaya dedgım gıbı karsı degılım.yeterki saglıklı olsun karnı doysun.....

sma mama aldım onunda tedını beğenmedi muhallebi ile karıştırıp veriyorum bugün danone verdim 1 ay erken başladık sayılır ek gıdalara..
yiyince ağlaması duruyo keyfi yerine geliyo..

benım görümcem sma nın satış mümessili.pıyasadakı en ıyı mama o diyo.dıgerlerı kof şişirıyo diyo.ama bnm oglan almıyo sevmedı bı turlu.ötekileri de deneyemıyorum halamız hıc yedırme diyo baska markaları.artık muhallebi çinde karıştırıyorum 4 5 kasık yerse yıyo o kadar.demekki senın bebiş gercekten doymuyo yıyınce mutlu oluyosa.ver ver annesi büyüsün minnoşlarımız yaaa:1rolleyes:

selam arkadaslar benimde 1.5 aylık kızım var sütüm az geldi ve kızım doymadı.Bende günde 3 kere mama veriodum ama çocuk devamlı ağlıyor sanki canını yakıyormuuz gibi..Sağlık ocağındaki doktor mamayı kes dedi bir gün denedim kıyamet koptu neymiş emdikçe çoğalırmış hayır efendim yok öyle bir şey çoğalacağı kadar çoğalmış doğum yaptığımda hiç yoktu çok uğraştım boş gelsede emzirdim ve sütüm geldi ama yetmiyor işte doymuyor çocuk 40 günde 1 kilo aldı belki normal ama doymuyor devamlı mememde olmasına rağmen ağlıor sık sık uyanıyor filan .Zaten doğru düzgün bir doktor bulamamıştık çocuğa ama bu ağlama krizleri artınca iyi bir doktor bulduk ve cumartesi götürdük ben daha doktora lafımı bitirmeden o başladı anlatmaya.Kesinlikle açlıktan ağladığını her bir göğsümü 2.5 -3 saatte bir 5 er dakika emzirip sonra boşalıncaya kadar ya makinayla ya elimle sağmam gerektiğini ve arkasından ortalama 90 ml mama vermem gerektiğini söyledi.Çocuğun yeme kapasitesine göre ortalama 120 ml ihtiyacı bu aydaki bir çocuğun ihtiyacı dedi.ve göğsünden gelen süte göre mama vereceksin dedi.Artık bu saatten sonra sütüm çoğalır diye bekleme öyle bişe yok olan olmuş dedi ben kaşıkla verdiğimi söyledim gerek yok boşuna çocuğa gaz yaptırma biberonla ver dedi.Her gören kızın emiyor dimi aman çok önemli diyor bende yok mama takviyesi yapıorum dediğimde de aman alışırsa memeyi bırakır mama verme diyo e napiim aç mı kalsın çocuk sinir oluyorum bilip bilmeden böyle konuşanlara insan kendini kötü hissediyor.Benim sütüm azsa çocuğun suçu ne açmı bırakiim el kadar bebeği..Neyse doktorun dediği günden beri aynen uygluyorum normal bebek mızmızlanmaları hariç çok şükür o ağlama krizleri bitti birazda oburluk var sanırım bakalım hayırlısı yani doktor anne sütünün bir damlası bile kıymetlidir olanı ver ama mama da verceksin dedi.kimseye aldırmayın sütünüz az ve bebeği doyurmuyorsa mama verin yazık bebeklere boşuna ağladı benim minnoşum o kadar meğer açlıktanmış anlayamadık...

benım görümcem sma nın satış mümessili.pıyasadakı en ıyı mama o diyo.dıgerlerı kof şişirıyo diyo.ama bnm oglan almıyo sevmedı bı turlu.ötekileri de deneyemıyorum halamız hıc yedırme diyo baska markaları.artık muhallebi çinde karıştırıyorum 4 5 kasık yerse yıyo o kadar.demekki senın bebiş gercekten doymuyo yıyınce mutlu oluyosa.ver ver annesi büyüsün minnoşlarımız yaaa:1rolleyes:

benimkide önce yemedi sma yı bende bi öğünde muhallebi ile bi öğünde cicibebe ile karıtırıp öyle kandırıyorum bence bi dene :)

canım ben de karsı degılım mamaya.dedgın gibi hiç emmeyen bebekler napsın ölsün mü de mi.6 ay emdi güzel.fakat benım ki mama da istemıyo.ben aclıktan agladıgını hiç bilmiyorum.ama istiyorum ki artık sütüm azalıyo ya da yetmeyecek olursa mama da alsın fakat ıstemıyo.ne ek gıda ne mama.ama bugun bıraz daha emer oldu.bi gunu bıgununu tutmuyo.ama özellikle gece uyandıgında asla emmek ıstemıyo gözu kapalı aglayıp duruyo.geze geze emziriyorum gecenın bı vaktı.yoruldum ben artık yaa.yoksa mamaya dedgım gıbı karsı degılım.yeterki saglıklı olsun karnı doysun.....

canımmm sana değil genel olarak söyledim..mama gereken durumlarda verilmeli..bak şimdi senin n kadar zorlandığını ben anlayabiliyorum..emzirmek işkence oluyor..tabi anne olarak üüzldüğünde cabası..yemiyor emmiyor diye..sen şimdiden alıştırmaya bak mamaya,muhallebilere apdamil kaşık muhallebiler var onları dene pirinçlisi çk güzel ..birde sütün azalmaya başlamıştır iyice..biberonla veremiyosan kaşıkla ver..,kavanozları dene yada kendin yap..ben 4,5 aydan 6. ayına kadar milupa kavanozlardan verdim..sonra kendim hazırladım..ne diyim canım evlat çk başka insanın içi cızlıyor...o mutluysa sen mutlusunn..hayatımız onlara göree şekilleniyor!!!!!!:uhm::uhm:

canım benim oğlum 9 aylık doğduğundan beri veriyoruzz apdamili.. ama öyle kof şişmesi falan yok aksine hep normal seyrediyor...yinede sen bilirsin...çocuğun için dene hangisini yerse onu ver..

Back