• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mamaya başlıyoruz sanırım.. yardım kızlarr!

gamren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
122
6
116
Denizli
bebeiğim 6.ayına girdi ama son 1 aydır gercekten cok az emiyor.yani bi kaç dakıka emıyor sonra sütüm çok gelmeye baslıyo yutmaya yetıştşremıyo o sırada sinirlenip bırakıyo yay gibi oluyo gerılmekten.ve bunun sonucu bu ay sadece 100 150 g almış.bu arada ek gıdalarda da kusuyo öğürüyo.şaşırdım ne yapıcagımı yaaa.sütüm var ama ben de kilo almasını ıstıyorum biraz mamayı deneyeceğim.ek gıdaları da denemeye devam tabii.ama emmeyi bırakmasını hiç istemiyorum.nasıl olacak hem mama hem emme?hangi ara emip hangi ara mama alıcak?hem emziren hem mama veren anneler bilgileriniz paylaşırsanız seviirim. ya da sütüm varken mamayı hiç versem sagıp mı versem ?ooofff.hı bi de hep beni emerek uykuya dalardı.şimdi salıncak kurdu babası onsuz uyumaz oldu.bununla da bi ilgisi var mı bilmiyorummmm.yardımmmmmmm

kendi cevabını vermişsin canım. sütünü sağıp ver bence çoksa. zaten ek gıdalara geçmişsin. ama yine de doktora danışmanı tavsiye ederim

dr a danışsa nolcak cnm.bi dr a gidersin hemen mamaya başla der.öbürü süt artırıcı şeyler önerir.bi ark. bebeği 200 gr almış dr malt içeceği iç demiş.
mamaya başlama annenin insiyatifinde olan bişey.
ben olsam emziririm,zaten ek gıdaya da geçiyorsunuz.sağar veririrm.içim rahatlasın diye mama da veririm arada.6 ay ful emmiş içiniz rahat olsun.

canım benimkide emmek istemediği için sütüm azaldı mama veriyorum ama benim bebğim 4 aylık.günde 3-4 kez mama veriyorum kalanında sütümü sağıyorum kesilmesin diye.ama iyice azaldı. bence sağki azalmasın.sütün varken mamaya gerek yok bence,ben olmadığı için vermek zorunda kalıyorum..

ah ah benim kızımda 5 aylık ve sadece 100gr almış bu ay ama benşmki doymuyo ve son günlerde az emmeye başladı sanırım süt fazla gelmiyo diye emmek istemiyo öğlen ve gece muhallebiş yediriyorum dr hiçbişey verme önümüzdeki ay ek gıdalara geçiceksiniz dedi ama dayanamadım kızım aç kalıyo ne yapayım?

ah ah benim kızımda 5 aylık ve sadece 100gr almış bu ay ama benşmki doymuyo ve son günlerde az emmeye başladı sanırım süt fazla gelmiyo diye emmek istemiyo öğlen ve gece muhallebiş yediriyorum dr hiçbişey verme önümüzdeki ay ek gıdalara geçiceksiniz dedi ama dayanamadım kızım aç kalıyo ne yapayım?

canım nolucak böle bilmiyorumm.o kadar kasılmış durumdayım ki.benım sütüm var ama sagdıgımda emdıgı kadar gelmıyo.bugun bıraz daha emdi.ama benım bebeğim inanılmaz hareketli o yuzden mi almıyo anlamadımki.senın yıne muhallebi falan yıyormuş benım ki yerseee ki cok nadıren seftali armut yıyo .ki kustugu da cok oluyo.ne kahvaltı ne muhallebi....çok üzgünüm çokk.biraz öksürüyo bı kac gundur ondan olacagını umuyorum.düzelince yer inşallah bebiklerimiz yaaaa.yemegen cocuk cok zor ablamdanbiliyorumm.inşallah yerler saglıklı sıhhatli olur bebişlerimizz.bu arada kaç kılo bebeğin?biz 7600 olmuşuz

dr a danışsa nolcak cnm.bi dr a gidersin hemen mamaya başla der.öbürü süt artırıcı şeyler önerir.bi ark. bebeği 200 gr almış dr malt içeceği iç demiş.
mamaya başlama annenin insiyatifinde olan bişey.
ben olsam emziririm,zaten ek gıdaya da geçiyorsunuz.sağar veririrm.içim rahatlasın diye mama da veririm arada.6 ay ful emmiş içiniz rahat olsun.

2 gun once gıttık dr a zati.dedi kılosu normal fazlası yok eksıgı de yok.fakat onumuzdeki ay yıne az alırsa geri kalıcak.çünkü 400 g 500 g almalı normalde.ve ekgıdalara da pek sıcak degıl.bugun bıraz daha emdi bakalım.artık 15 dk ya bir meme vermeye calışıyorum.evdencıkmaz oldum.bu ay artmış görmek ıstıyorum kılosunu.bı 8 kg olamadık 3 aydır 7 kglerde dönup duruyo.ama en azından dedgın gibi 6aydır sadeceemıyo olma kısmı bıraz içime su serpiyo.ben ıstıyorumki emsin 1.5 2 yasına kadarrr:((((

ah canım ya ne kadar zor durumda olduğunu anlıyorum sadece 100gr akdığını öğrenince resmen şoka girdim kızım 2670 doğdu şimdi 5 aylık 6550gr 64cm..
valla ne yapıcam bilmiyırum bende artık emerkende ağlıyo çok zor yaaa

bu mama konusu benimde aklımda...dün doktora gittik ve oğlum geçen aydan beri 600 gr almış boyuda 67 cm olmuş...doktorum kilo alımının az olduğunu ve mama vermeye başlamam gerektiğini söyledi ben vermek istemiyorum zaten ek gıdalara başlıyoruz ve sütüm war bebeğime yetiyor bence ağlaması falan yok çünkü ne yapacağımı şaşırdım..siz olsanız benim yerimde ne yapardınız???

ya funda anlayamadım ben 1 ayda 600gr almış ayrıca sütünde yetiyo çocukta huzursuz değil ee niye mama vericeksin anlamadım...
benim kızım doymuyo buna rağmen bana önümüzdeki ay ek gıdalara geçiceksin hiçbişey verme dedi sağlık ocağındakiler ben yine dayanamadımda muhallebi veriyorum..
eğer doğru anladıysam hiçbişey verme bebeğine yazık yaaa...

zaten bende vermeyi düşünmüyorum ama doktorum ısrarla kaşık maması vermemi söyledi ben anlamıyorum bu kadını ....bebeğim 600 gr almış çok az almış sınırda diyor benim bebeğim zaten pofidik bi bebek değilki ince yapılı kadın görünce zayıfmı zannediyor nedir anlamadı...geçen ay 6500 dü bu ay 7100 olmu kilosu normal değil mi yaaa...ben en iyisi doktorumu değiştireyim olmucak bu kadınla böyle...

zaten bende vermeyi düşünmüyorum ama doktorum ısrarla kaşık maması vermemi söyledi ben anlamıyorum bu kadını ....bebeğim 600 gr almış çok az almış sınırda diyor benim bebeğim zaten pofidik bi bebek değilki ince yapılı kadın görünce zayıfmı zannediyor nedir anlamadı...geçen ay 6500 dü bu ay 7100 olmu kilosu normal değil mi yaaa...ben en iyisi doktorumu değiştireyim olmucak bu kadınla böyle...

canım bence kilosu gayet normal.
1 - 12 aylar arası Türk erkek çocukları tartı / boy çizelgesi
En az En fazla
1 Aylık bebek 3000 g - 51 cm 5750 g - 59.5 cm
2 Aylık bebek 3600 g - 53 cm 6600 g - 62.5 cm
3 Aylık bebek 4150 g - 55 cm 7500 g - 65 cm
4 Aylık bebek 4600 g - 57 cm 8250 g 67.5 cm

5 Aylık bebek 5100 g - 58 cm 9000 g - 70 cm
6 Aylık bebek 5500 g - 60 cm 9600 g - 72.5 cm
7 Aylık bebek 6000 g - 62 cm 10250 g - 75 cm
8 Aylık bebek 6300 g - 63 cm 10900 g 77 cm

9 Aylık bebek 6700 g - 64.5 cm 11300 g - 78.5 cm
10 Aylık bebek 6950 g - 66 cm 11900 g - 80 cm
11 Aylık bebek 7200 g - 67.5 cm 12200 g - 81.5 cm
12 Aylık bebek 7450 g - 68.5 cm 125000 g 82.5 cm

1 - 12 aylar arası Türk kız çocukları tartı / boy çizelgesi

En az En fazla
1 Aylık bebek 2950 g - 50 cm 5400 g - 59 cm
2 Aylık bebek 3500 g - 52.5 cm 6400 g - 62 cm
3 Aylık bebek 4000 g - 54 cm 7200 g - 64.5 cm
4 Aylık bebek 4500 g - 56 cm 8000 g - 67.5 cm

5 Aylık bebek 5000 g - 57.5 cm 8700 g - 70 cm
6 Aylık bebek 5400 g - 59 cm 9250 g - 72 cm
7 Aylık bebek 5800 g - 60.5 cm 9800 g - 73 cm
8 Aylık bebek 6150 g - 61.5 cm 10350 g - 75 cm

9 Aylık bebek 6500 g - 62.5 cm 10800 g - 77 cm
10 Aylık bebek 6750 g - 63.5 cm 11200 g - 78.5 cm
11 Aylık bebek 7000 g - 65 cm 11700 g - 79.5 cm
12 Aylık bebek 7200 g - 66 cm 12000 g - 81 cm
bunada bi bak istersen..

canım benim kızın kilosu bu tabloya göre normal ama doymuyo sürekli ağlıyo onu ne yapıcaz peki..
sağlık ocağındada bu tablooya bakarak hiçbişey verme dediler ama durmuyo kızım...

canım benim kızın kilosu bu tabloya göre normal ama doymuyo sürekli ağlıyo onu ne yapıcaz peki..
sağlık ocağındada bu tablooya bakarak hiçbişey verme dediler ama durmuyo kızım...

canım ilk 6 ay bebeklerin 400-500 gr alması gerkli demişti dr.bence başka bi dr a görün bebişin aç kalmasın

gamzenin doğumundan bu güne kadar olan boy ve kilo çizelgemiz var ama dr bakmıyo bile kendilerinde olan bi çizelge var ona bakıyolar...
standart olarak kilosu normal ama doymuyo bunu farkındayım şimdi azar azar bişeyler vermeye başladım ne yapayım aç kalmasına gönlüm razı değil..

gamzenin doğumundan bu güne kadar olan boy ve kilo çizelgemiz var ama dr bakmıyo bile kendilerinde olan bi çizelge var ona bakıyolar...
standart olarak kilosu normal ama doymuyo bunu farkındayım şimdi azar azar bişeyler vermeye başladım ne yapayım aç kalmasına gönlüm razı değil..

gönül sadece sütümle besleyimistiyo ama mecbur kalıyoruz.bende mama vermek zorunda kalıyorum.çok üzülüyorum ama mecburum çünkü beni emmiyo.ne yapacaksın canım yavrularımız açmı kalsın,mecbur veriyoz..

kızlar valla sizin ki mama alıyo o bile güzel yaaa.benim ki onu da istemiyoooo:(( biberon almıyo kaşıkla yemiyoo.e nolacak bunu sonu cok merak edıyorum.acayıp huy degıstırdı bebişim yaa.hep huzursuzz gibi anlayamadım.bi öksürüğümüz gecse blki düzelicek amaa.of bi de bu hafta karma aşıları var hepten zorlanırız artık.ay ne zormuş cocuk büyütmek yaa.anaların hakkı ödenmez gercekten.

Back