Bebek Beslenmesi mamamı devam sütümü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

guldem26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
67
3
96
Konya
6 aylık bebeğim bu ay hiç kilo almamış doktor bir öğün mama verdedi artık sadece sütüm yetmiyor iyce azaldı zaten hangi markadan alayım.Birde bu durumda mamamı yoksa devam sütümü almalıyım.Şu mama ve devam sütü arasındaki farkı anlamadım bir türlü.

tam olarak bende bilemiyorum ama kaşık mamaları var tahıllı falan çeşitleri var onlar daha doyurucu diyorlar devam sütü bende veriyorum sütüm yetmediğinde bebeğim daha 3 aylık başka birşey veremem zaten ama sen kaşık mamasını deneyebilirsin en azından tok tutar hemde yeni tatlara alışır aslında yoğurt ve meyve püresi gibi ek gıdalara başlaman da fayda eder benim doktorum aptamil ver dedi ama o pahalı ona gücün yetmezse bebelac da iyi dedi kaşık maması olark her ikisininde çeşiti bol

canım y devam sütü aldım bir öğün onu veriyor annem ben işteyken yoğurt meyve veriyordum 1 aydır iki gündür çorbaya başladımda korku var bende dokunacak diye zor işmiş bu işler valla:)

aslında mama ve devam sutu,formul sut aynı seylerdir.Bunlara ilave bir de kaşık mamaları vardır ama onlar farklı bir grupta yer alır yani kaşık maması formul sutun yerini tutmaz,birinin yerine digerini vereyim diyemezsiniz.Size doktorunuzun tavsiye ettigi ve mama dedigi sey devam sutu(formul suttur).Aptamil,bebelac,sma vs gibi bir suru markanın formul sutu vardır.Anne sutune en cok benzetilmeye calışılan urun oldugu icin sutunuz yetmediginde anne sutu yerine verilecekse her zaman oncelikle formul sut tercih edilmeli,buna ek olarak 6.aydan itibaren bir miktar kaşık mamasına da başlayabilirsiniz.Saglıcakla.

aslında mama ve devam sutu,formul sut aynı seylerdir.Bunlara ilave bir de kaşık mamaları vardır ama onlar farklı bir grupta yer alır yani kaşık maması formul sutun yerini tutmaz,birinin yerine digerini vereyim diyemezsiniz.Size doktorunuzun tavsiye ettigi ve mama dedigi sey devam sutu(formul suttur).Aptamil,bebelac,sma vs gibi bir suru markanın formul sutu vardır.Anne sutune en cok benzetilmeye calışılan urun oldugu icin sutunuz yetmediginde anne sutu yerine verilecekse her zaman oncelikle formul sut tercih edilmeli,buna ek olarak 6.aydan itibaren bir miktar kaşık mamasına da başlayabilirsiniz.Saglıcakla.

çok teşekkürler bilgileriniz için..

canım benimkide 6 aylık işe başladığım için ek gıdaya 5 aylıkken başladık.aptamilinin devam sütünden almıştım hiç sevmedi bizimki.hero beybinin sütlü pirinçli kaşık mamasını çok sevdi.ben işteyken 150ml verdi eşim dönemeçli olarak yoğurt,meyve püresi basit çorbalarla.ama bende devam sütünü deneyeceğim ülkerin tekrar.doktorumuz kaşık maması fazladan kilo aldırır dedi.meyve sebzede verebilirsin yoğurtta verebilirsin 6 aylık olduysa

Back