Bebek Beslenmesi mama takviyesi yapanlar :((((((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esssen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
310
11
116
Ankara
40 günlük bir oğlum var. Malesef başından beri mama takviyesi yapıyoruz. Yemediğim ve içmediğim şey kalmadı. Günde 4lt ye yakın su içiyorum. Hamilelik ve sonrasında psikolojim çok iyidi. Ablamında aynısı olmuştu. Önce emzirip sonra bazı öğünler mama yapıyorum. İlk zamanlar ağlayarak verdim. Şimdi ağlamasamda hala kabullenmiş değilim.

NOT: lütfen sütün yeter aslında sen emzir süt gelir, tamamen psikolojik ve şunları ye diyecekler yorum yazmasın. Sütü yeten bir insan halden anlamaz. Az önce 2 göğsümü süt biteseye kadar sağdım ve 40 cc çıktı.

Zaten mama hazırlaması zahmetli bir de her zaman ayarı tutmuyor bazen az bazen çok geliyor bazen de oğlum uyuya kalıyor mama ziyan oluyor tamamen psikolojik ve maddi olarak kötü bir durum. 1 hafta sonra gelir diye bekledim sonra 15 gğn sonra sonra 1 ay sonra... Hala az sütüm. Çok şükür hiç yok değil ama biberonla mama verirken çok üzülüyorum. Bir de anne sütü ile bebeklerini besleyenleri gördükçe daha kötü oluyorum ((

Aynı dertte olanlar var mı acaba?

Lütfen hiç sıkma canını...Bir yazsam var ya sayfalar almaz çektiklerimi....Kimse bilmez o berbat yetersizlik duygusunu...mama yaparken ağlamalar..Dediğin gibi emzir sen sütün gelir gibi kızan hatta aşağılayan yorumlar...Evet bir nebze doğru..Geliyor sütün,ama yetmeyincede yetmiyor...Eşimede zehir ettim o günleri kendimede ilk 2 ay zindanda yaşadım resmen...Gelsin hoşaflar,gitsin sular hala damacana oturma odasının baş köşesinde yer alır..Bulgur pilavı,soğan yeşillik,anne sütü arttıran çaylar...Sters stres...mama verme seni istemez vs...
Sağlık ocağına gidersin verme sakın anne sütü alsın der..Mamayı kesersin sabaha kadar çocuk göğsünde 1 hafta...Uyumayan ağlamaktan perişan bir bebek,emzircem diye ve uykusuzluktan iyice sütü giden anne,anneyi kırmak istemeyen yıllık iznini zombi gibi geçirmek zorunda kalan bir baba....1 hafta sonunda yine kontrole gidilir bebek hala kendini yırtmaktadır..Hemşire telaşlanır niye ağlıyor diye ve sonunda sanki kötü bişey söylüyormuş gibi e günde bi kere ver ama kaşıkla ver bari demeler..(e sen dayanamadın 5 dk ben yavrum ağlaya ağlaya 1 hafta geçirdim)kilo kontrolü yapılcakmış..Çocuk kendini parçalıyor aç çünkü kontrolü bekle yavrum mu diyeceksin?
Üzüntüden bitap düşen anne dr a gider,dr direk bu çocuk aç hemen mama ver der...Ve mutlu son...Doymanın hazzıyla kucağımda sızan bebeğim...
Dünyada hiçbirşey çocuğunuzun huzuru ve mutluluğundan önemli değil..Evet anne sütü çok önemli,ama ülkemizde herşey yanlış yorumlanıyor buda...Benim bebeğim 4 ayını bitirdi dün. Biberonla mama alıyor ama beni emmeden asla sakinleşmez uyumaz durmaz çok şükür...Önce emziriyorum yetmeyince mama veriyorum..Geneldede yetmiyor:44: Ama şunu söyleyim ne zaman stres yapmayı kestim o zaman sütüm arttı..Zaten bir anne bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu zamanla anlıyor..Boşuna kendimi yıpratmışım diyorum şimdi..Kesinlikle emzirmelisin demelerinin sebebi anne mamanın rahatına alışıp anne sütü gibi bişeyden çocuğunu mahrum bırakmasın diye bence..Ama kim zaten bunun aksini iddia edebilirki emzirmek benim için hala zevk,gece kalkıp mama yapmak kadar zor bir durum yok..Ama olmayınca olmuyor...Sen elinden geleni yapacaksın bebeğin açlıktan kıvranacağına mamayıda vereceksin elbette dr kontrolünde...Ama saplantılı olmamak gerekiyor.Ben evime misafir istemiyordum herkes çok biliyor çünkü...Benim gibi doğum yapmış anneler var çevremde ailece oturmaya geliyorlardı eşimle ben saat tutardık onlar gelmeden mama yapıcam kimse görmeyecek diye...
Hala aaaa mamamı veriyosun diyenler oluyor ben hiç takmıyorum artık...İyikide vermişim hatta keşke o günlerdede o kadar stres yapmasaymışım..Ama var ya en başta aile büyükleri olmak üzere tüm çevrene tabiri caizse kulak tıkamalısın ağzı olan konuşuyor...
Gerçekten bebeğin mama almak zorundaysaBir süre nette bu tarz yazıları okuma,senin psikolojin düzelene kadar davulun sesi uzaktan hoş geliyor bazılarına...Benim yavrumdan önemli değil hiçbişey eminim seninde öyle..Üşenip emzirmek istemeyen,göğsüm bozulcak diye emzirmek istemeyen elbette vardır ama bebeğin açsa sütün yetmiyorsa bu onunla asla bir değil...
Benim kızım çok sağlıklı şükür arkadaşımın bebeği sadece anne sütü alıyor 8 aylık,kızım 4 aylık boyları eşit...Kof kilo alır mama alan bebekler derler arkadaşımın bebeği daha kilolu maşallah bizimki çok hareketli hemde kilosuda normal..Hastalığa gelincede elbette üşütüp hasta oluyor bebekler sadece anne sütü alınca hiç hasta olmuyor diye birşey yok..Yine aynı arkadaşımın bebeği sürekli hasta mesela bizimkide oluyor tabiki hafif nezle vs...Burda anlatmak istediğim mama anne sütünden iyi değil...Bilhassa yetiyorsa afiyet şeker olsun en iyisi anne sütü..Ama yetmiyorsada paralamayın kendinizi...Bugünler bi daha geri gelmez...Kim isterki bir sürü para vermeyi mamaya..Ki üzgünüm ama büyüdükçe mama masrafı dahada artıyor...
Daldan dala atladım biraz ama kimse benim yaşadıklarımı yaşamasın yanlış bir kelimem düşüncem olduysa affedin..Ama herkes mükemmel annedir kendi çocuğuna kimsede bunu unutmasın...Sevgiler...

Son düzenleme:
kızlarr...içimin bazen hala cız ettiği bir konudur emzirmek.doğumu yaptım tabii heyecanla emzirmeyi bekliyorum.bebeğimi gögsüme koydular bunun dişleri var galiba dedim :)bir sızıntı vardı gögüslerimde.hastaneden çıktık eve geldik şiddetle ağrıyor.kremler yağlar vs..sürüyorum ama nafile acı gitgide artıyo.bebeğim sürekli mememde ve ağlıyo.herkes başımda sütün azdır diye dır dır ediyo..1 hafta sonra gece bi baktım bebeğimin ağzı kan içinde.meğerse gögsümün uçları parçalanmış.acıdan ağlamaktan artık hissetmez olmuştum.ve daha beteri...doktor emzir geçer dedi ve 1.ayın sonunda gögüslerimin ucu yoktu..geceleri emzirmek için kalktığımda gögüs uçlarımı çarşaftan çığlık çığlığa ayırırdım yapışmış olurdu.35 günlükken mamaya başladım.ve mamaya başlayana kadar yarım yamalak dolan gögüslerim dolup taşmaya başladı.emzirmeyi bırakıp sağmaya geçtim.ilk sağdığımda 50 cc çıktı bi gögsümden..ama ertesi gün artık acımıcak psikolojisiyle 150 cc çıkmaya başladı...ve her öğün anne sütünden sonra 90 yada 120 cc mama takviyesi yaptım.geride kalan geçirdiğim korkunç bir ay...4buçuk ay anne sütü verebildim.sonra ek gıdaya geçtim.şimdi oğlum 9 aylık olacak günde enfazla 150 cc mama içiyo.mama vermemek için gögüslermden oldum..bebeğim 5 buçuk aylıkken yaralar iyileşti.bilmem değer miydi günlerce bebeğimi ağlatıp aç bırakıp kendimi hasta etmeme..keşke ilk hafta takviye etseydimde bebeğimi sadece doyurup mutlu edip sevseydim.hep ağladım aptal gibi..ikinci bebeğimde olsa asla yapmam aynı hatayı.hatta hastanede veririm mamayı.kimseyide takmam.çeken bilir.mamayıda büyüdükçe arttırmıyor bebekler merak etme.aksine azaltıyo.o dönemde günde nerdeyse 600cc mama içen oğlum şimdi bazen sadece 90cc içiyo.sakın üzme kendini.bebeğim gayet sağlıklı.seninkide öyle olur umarım.sevgiler..

Şuan aynı duygular içindeyim ilk bebeğimi 20 gün emzirebildim.şimdi 2. Bebeğim 42. Günümüz çok sıkışmadıkça mama vermedim ama nasıl çırpınıyorum anlatamam yinede sütüm çoğalmıyor hiç bebeğimi göğsüme koyduğum gibi emmedi bazen 10 dk bazen saatlerce uğraşıyorum süt akımı gelsin diye.Hem sıkıntılı emzirme süreci hem pompa hem küçük bi çocuğum daha var hem fiziken hem ruhen çok yoruldum.Mama vermek korkunç birşey gibi geliyor

Kızlar merhaba. Benimde ikizlerim var şu an 9 aylıklar. Benimkiler 28 gün küvezde kaldılar. Çıktıklarında mememi tutmuyorlardı. 28 gün boyunca her gün 3 saatte bir süt sağıyordum. Gece gündüz bıkmadan usanmadan. Her gün hastanede 15 dk görmek için sıra beklemek vs vs bir sürü olumsuz şey. Eşiminde yardımıyla bu süreci daha iyi atlattım. Bebişlerimin bana ihtiyacı vardı yorulmaya stres yapmaya Zamanım yoktu. Sağdıkça 50-60 ml çıkıyordu. İçmediğim yemediğim şey kalmadı benimde. Sonra biberon ucuyla memeye alıştırdım kızlarımı. Mama takviyesi yaptım. Yapmaktan hiç gocunmadım, üzülmedim. Kim ne derse desin bebeklerim 10 ml süt alsa kardır dedim. 7. Aya doğru ek gıdaya geçtik. Erken geçmek istemedim erken doğdukları için. Mama anne sütünden sonra en vitaminli şey. Hiç bir ek gıda o vitamini veremez. 1 yaşına kadar ek gıda mama süt devam edeceğim Allah'ın izniyle. Sakın kendiniz üzmeyin mama veriyoruz diye. Bir yakınım doğumdan 15 gün sonra hayatını kaybetti. Bebeği sırf mamayla büyüdü. Şimdi çok sağlıklı. Kendinizi üzmeyin lütfen güzel anneler. Bebişlerimizin bize ihtiyacı var. Güle güle büyütelim inşallah.

anne sütü bebeğin gelişimi için çok önemli evet ama gelmiyor diye de kendi enerjini de oğlununkini de olumsuz etkileme. en kötüsüne şartla kendini. sütüm hiç gelmeyebilir, peki ben ne yapmalıyım?

her iki çocuğumda da bu sorunu yaşadım. şu an 6 aylık bir kızım var aynısını yaşıyorum. bu gün 5 ml çıksa sa içirsem, kar gözüyle bakıyorum. beslenmeme dikkat ediyorum. biliyorum yaydığım elektiriğin negatif olması onu anne sütü içememesinden belki de daha çok etkileyecek. 2 tane süt çoğaltıcı ürün denedim. biri epeyce iyi geldi. yani hiç olmayan sütü çok aza çıkarabildim en azından. dene, yanıl, korkma. en önemlisi pozitif ol. <3

Ben de ağustos ayında doğum yaptım. şimdi 5 ay bitti Allah'a çok şükür. ama bugüne gelene kadar benim de kendimi yetersiz hissettiğim zamanlar oldu. ancak zamanla söylenenlere kulağını tıkadıkça hem sen daha da rahatlıyorsun, hem de senin stresinden bebeğin etkilenmiyor. doğumum karaciğer rahatsızlığımdan dolayı erken oldu. oğlum tam bir ay erken gelmek zorunda kaldı. dolayısıyla 1 hafta da bebek yoğun bakımda kuvözde kaldı. neyse hastaneden çıkartıp eve getirdik. ısrarla meme veriyorum emiyor ama 15-20 dakika sonra kendini geriye atmaya başlıyor. ağlıyor feryat figan. o ağlamalara 3 gün dayanabildim. 3 gün sonra mamaya başladık. yani 10 günlükken mama takviyesine başlamış olduk.
gelişimi gayet normal, hatta erken doğanlarda düzeltilmiş yaş diye bir şey var ben hiç onu söylemiyorum mesela. çünkü aynı aydaki bebeklerden çok daha iyi durumda. dördüncü ayda bir prof a götürdüm. söylediği şey aynen şu oldu "siz söylemeseydiniz bu çocuğun erken doğmuş olduğunu asla anlayamazdım. tebrik ederim sizi çok iyi bakmışsınız" dedi. :)
ben hala emziriyorum. geceleri memede devamlı. ama en başından beri gelen süt miktarı 20 cc. ne yaparsam yapayım onun üstüne çıkamadım.
o yüzden sen sen ol asla her lafa kulak asma. kimse bebeğini senden daha iyi anlayamaz. açsa vereceksin mamayı yolu yok. bebeğini sağlıkla büyüt inşallah.

malesef bende tamamenayni durumdayim.zehir gibi malt icecekler rezene cayi helva hosaf pekmez ve daha birsuru sey olmuyo.emzirme odalarina grmek istemyrm.herkesin bebegi emerken cuk cuk dye ses cikiyo bana kadr geliyo.benm oglum emdgnde hic ses yok.cok uzulyrm ona yetemedgm icn.artk moralim okadr bozuluyoki ne yapicagimi blmyrm.

Ben.... Ne yaptıysam olmadı; ve üçüncü ayın sonunda mamaya yenik düştük Bozma moralini... Bizim bir abla var bazı kadınlar montofon bazıları ise kara kaçan ineği gibidir. Sen kar kaçansın dedi :)) Keşke montofon olabilseydim ; ama maalesef olmadı. Kısmet artık yapacak birşeyim yok. Mamaya devam...

Benim bebegimde 34 gunluk. Son 1 haftadir deliler gibi agliodu meme emerken krize giriodu. Ilk zamanlarda gayet bol geldigi icin sütüm hic doymadigi alternatifini dusunmemistim. Belki ucundan rahatsiz oluosa die dusundum yeni sagma makinasinda almistim bi sagdim ki iki gogsumden toplasan 20cc cikmio. Basladim aglamaya tabi hem bebegimi ac birakmis olmama ve anlayamamis olmama hem de yetmiorum dusuncesi yuzunden. Dolayisiyla mamaya baslamak zorunda kaldim ama benim sütüm sanirim stresten azaldi umarim kesilmez. Bende 20cc bile olsa vermeye calisiorm. Hala memeden cilginlar gb aglayarak cekilio ama verebildiim kadar vercem evet yetersizlik dusuncesi insana cok koyuyo emzirirken yandan çipil çipil bakan bebisimin biberonla doyururken ki bakışını gordukce aglamamak iyice az gelen sutumu kesmemek icin kendimi zor tutuyorum ama yapcak bisi yok onun tok olmasi sagligi herseyden cok onemli. Evet milletin agzi torba diil buzulmuyo ve inan zaten canim mama vermek zorunda kaldigim icin sıkkın oldugundan sacma sapan konusana da lafimi sakinmiyorum umrumda da diil kirmisim uzmusum die.

Aynı sıkıntı bende de var buraya bir bakayım dedm yalnız değilmişiz.. O yetememe duygusu çok kötü..uyumak iyi geliyor bana ama ona da fırsat bulunmuyor onun dışında çaylar sular vs biryere kadar onların bile faydası olmuyor..akşama sütüm kalmıyor hiç mecbur mama veriyorum akşamları

Canım hiç kafaya takma benimde bebeğim 10 günlük ilk 3 gün sütüm yeterliydi yada öyle sanıyordum, goğüs ucum yara olunca sütümü sağmaya karar verdim, ve gün gectikce sütümün azaldığını farkediyorum. Artık yetmiyor ek olarak mama veriyorum günün diyer yarısında. Hic kafaya takmiyorum, oğlum duyuyor mu? Doyuyor. Gerisi fasafiso. Her hakükalde anne sütünü alıyor az veya cok, hiç yoktan iyi.

Sanki beni anlatmışsın herşeyi denedim ama maalesef sütüm artmıyor..emzirme odalarına girmek dahi istemiyorum 2 kere girdim ikisinde de çıktığım an çok ağladım.. Ama kızımın sağlığından onun karnının tok olmasından daha önemli bişe yok bunu bugün daha iyi anladım..inşallah bizlerinde sütleri bollaşır ama olmuyorsa da iyiki mama var ki besinsiz vitaminsiz kalmıyorlar.

Aynen canım. Onun karnı tok olsun en önemlisi o. Hergun dua ediyorum sütüm artsin bebegim anne sütünden mahrum kalmasın diye senin için de edicem dua.

Ayni sıkıntıyı ilk kızımda yaşadım. Kendimi helak ettim resmen . Ne kadar olsa da doyurucu bir suyum olmadı. 10 günlük ikinci kızıma hastaneden çıkarken mama alıp geldim doymauinca veriyorum
Aç kalıp göğsünde surunmesinden iyidir.

Aynen canım. Onun karnı tok olsun en önemlisi o. Hergun dua ediyorum sütüm artsin bebegim anne sütünden mahrum kalmasın diye senin için de edicem dua.
Allah razı olsun canım.benimde dualarımda olacaksın inşallah Allah kimseyi sütsüz bırakmasın aminnn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…