Lütfen hiç sıkma canını...Bir yazsam var ya sayfalar almaz çektiklerimi....Kimse bilmez o berbat yetersizlik duygusunu...mama yaparken ağlamalar..Dediğin gibi emzir sen sütün gelir gibi kızan hatta aşağılayan yorumlar...Evet bir nebze doğru..Geliyor sütün,ama yetmeyincede yetmiyor...Eşimede zehir ettim o günleri kendimede ilk 2 ay zindanda yaşadım resmen...Gelsin hoşaflar,gitsin sular hala damacana oturma odasının baş köşesinde yer alır..Bulgur pilavı,soğan yeşillik,anne sütü arttıran çaylar...Sters stres...mama verme seni istemez vs...
Sağlık ocağına gidersin verme sakın anne sütü alsın der..Mamayı kesersin sabaha kadar çocuk göğsünde 1 hafta...Uyumayan ağlamaktan perişan bir bebek,emzircem diye ve uykusuzluktan iyice sütü giden anne,anneyi kırmak istemeyen yıllık iznini zombi gibi geçirmek zorunda kalan bir baba....1 hafta sonunda yine kontrole gidilir bebek hala kendini yırtmaktadır..Hemşire telaşlanır niye ağlıyor diye ve sonunda sanki kötü bişey söylüyormuş gibi e günde bi kere ver ama kaşıkla ver bari demeler..(e sen dayanamadın 5 dk ben yavrum ağlaya ağlaya 1 hafta geçirdim
![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
)kilo kontrolü yapılcakmış..Çocuk kendini parçalıyor aç çünkü kontrolü bekle yavrum mu diyeceksin?
Üzüntüden bitap düşen anne dr a gider,dr direk bu çocuk aç hemen mama ver der...Ve mutlu son...Doymanın hazzıyla kucağımda sızan bebeğim...
Dünyada hiçbirşey çocuğunuzun huzuru ve mutluluğundan önemli değil..Evet anne sütü çok önemli,ama ülkemizde herşey yanlış yorumlanıyor buda...Benim bebeğim 4 ayını bitirdi dün. Biberonla mama alıyor ama beni emmeden asla sakinleşmez uyumaz durmaz çok şükür...Önce emziriyorum yetmeyince mama veriyorum..Geneldede yetmiyor:44: Ama şunu söyleyim ne zaman stres yapmayı kestim o zaman sütüm arttı..Zaten bir anne bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu zamanla anlıyor..Boşuna kendimi yıpratmışım diyorum şimdi..Kesinlikle emzirmelisin demelerinin sebebi anne mamanın rahatına alışıp anne sütü gibi bişeyden çocuğunu mahrum bırakmasın diye bence..Ama kim zaten bunun aksini iddia edebilirki emzirmek benim için hala zevk,gece kalkıp mama yapmak kadar zor bir durum yok..Ama olmayınca olmuyor...Sen elinden geleni yapacaksın bebeğin açlıktan kıvranacağına mamayıda vereceksin elbette dr kontrolünde...Ama saplantılı olmamak gerekiyor.Ben evime misafir istemiyordum herkes çok biliyor çünkü...Benim gibi doğum yapmış anneler var çevremde ailece oturmaya geliyorlardı eşimle ben saat tutardık onlar gelmeden mama yapıcam kimse görmeyecek diye...
Hala aaaa mamamı veriyosun diyenler oluyor ben hiç takmıyorum artık...İyikide vermişim hatta keşke o günlerdede o kadar stres yapmasaymışım..Ama var ya en başta aile büyükleri olmak üzere tüm çevrene tabiri caizse kulak tıkamalısın ağzı olan konuşuyor...
Gerçekten bebeğin mama almak zorundaysaBir süre nette bu tarz yazıları okuma,senin psikolojin düzelene kadar davulun sesi uzaktan hoş geliyor bazılarına...Benim yavrumdan önemli değil hiçbişey eminim seninde öyle..Üşenip emzirmek istemeyen,göğsüm bozulcak diye emzirmek istemeyen elbette vardır ama bebeğin açsa sütün yetmiyorsa bu onunla asla bir değil...
Benim kızım çok sağlıklı şükür arkadaşımın bebeği sadece anne sütü alıyor 8 aylık,kızım 4 aylık boyları eşit
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
...Kof kilo alır mama alan bebekler derler arkadaşımın bebeği daha kilolu maşallah bizimki çok hareketli hemde kilosuda normal
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
..Hastalığa gelincede elbette üşütüp hasta oluyor bebekler sadece anne sütü alınca hiç hasta olmuyor diye birşey yok..Yine aynı arkadaşımın bebeği sürekli hasta mesela bizimkide oluyor tabiki hafif nezle vs...Burda anlatmak istediğim mama anne sütünden iyi değil...Bilhassa yetiyorsa afiyet şeker olsun en iyisi anne sütü..Ama yetmiyorsada paralamayın kendinizi...Bugünler bi daha geri gelmez...Kim isterki bir sürü para vermeyi mamaya..Ki üzgünüm ama büyüdükçe mama masrafı dahada artıyor...
Daldan dala atladım biraz ama kimse benim yaşadıklarımı yaşamasın yanlış bir kelimem düşüncem olduysa affedin..Ama herkes mükemmel annedir kendi çocuğuna kimsede bunu unutmasın...Sevgiler...