• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi mama miktarı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

E_S_M_E_R

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
224
4
46
İzmir
Kızlar 41 günlük oğluşumu maalesef mama ile beslemekteyim. Sorunum şu ki ben mamasını 80 cc/ml suya 3 ölçek mamayla hazırlıyorum ( Aptamil ), vede 3 saat aralıklarla vermeye çalışıyorum. Ama oğluşum çoğu zaman 3 saati tamamlayamıyor erkenden acıkıyor. Günün bazı saatlerinde de kısa zaman aralıklarıyla açlık belirtisi gösteriyor. Bir ayda 1 kilo 100 gram almış maşallah kuzum. Açıkçası endişeleniyorum normalmi bu durumlar diye. Ölçülerim ve zaman aralığım sizce nasıl? Benmi az ölçüde veriyorum da sık acıkıyor acaba ? Bir düzen oturtamadım.Arka arkasına mama içince gaz sancısı oluyor haliyle çok üzülüyorum. Bu arada oğlum 41 günlük.

mamayı fazla,suyu az koyuyorsun.bu rahatsız edebilir bebeğini çünkü daha çok küçük. 90 ml.suya 3 kaşık mama olması gerekiyor

ve 40 günlük bir bebek için 3 saat aralığı fazla.ben 2,5 aylık bebeklerimi 3 saat arayla mamayla beslediğim halde dr. kızmıştı bana. 2 saatte bir diye. şöyle bir tavsiyem olabilir : 2. verdiğin mamayı biraz daha sulu yapabilirsin

Su miktarını 90 ml. yapayım bundan sonra, vede 3 saatte vermekte diretmeyeceğim artık. Bebişim için en doğrusunu yapmaya çalışıyorum güyaa yine eksik yine eksik... Ondan sonrada atılmaz satılmaz bir vicdan azabı.

30 cc suya bir ölçek olacak şekilde yapmalısın normal ölçeği bu şekilde. bir de kilosu başına 3 satte bir 20 cc olacak şekilde beslemelisin pediatriste sormuştuk biz. yani örneğin bebeğin 4 kilo diyelim 3 saatte bir 80 cc mama vermen gerekiyor.

hemen acıkması normaldir,kilo alımıda normal.Niye vijdan azabı çekiyorsunuzki siz tabikide onun için en iyisini istersiniz,üzülmeyin olur böle şeyler aç bırakmadınızki araştırıp öğrenirsiniz nasılsa

Benim oğlumda sütüm yetmediği için 1 aylıkken 100 cc yi rahat bir şekilde bitiriyordu ve hiç 3 saat bekleyebildiğini hatırlamıyorum.3 saate kadar bekletsem kıyameti koparırdı.Acıkma saati geldiğinde hazır ol da beklerdim..
İlk 2 ay 100-110 cc şeklinde verdim hep 2:30 saatte.Ayda 1400-1500 gr alıyordu ama 3 ayda yine aynı miktarı içmeye devam etti.Fazla verince kusuyordu ve kilo alımı 800 gr oldu.4 ayında ise 110 cc hazırlamama rağmen 70-80 cc ye kadar anca içiyordu,gerisi benim zorumla.Kilo alımı bu sefer 300 gr oldu ve şuan 5 aylık olmak üzereyiz ama daha yeni yeni 120 cc bitiriyor.Onuda benim zorumla içiyor.Bende ilk aylar bu çocuk obez olacak diye çok korkmuştum ama fazlasıyla yanılmışım.Şimdi iştah problemi ile savaşıyoruz adeta.
Demem o ki bebeğini 3 saat bekletmek zorunda değilsin.Emziren anne bebeğini 3 saat bekletiyor mu ?Cc hesabı yapıyor mu ?
Doktorlar demiyor mu her istediğinde memeyi verin diye...Zaten zamanla etrafı keşfetmeye başlıyorlar,diş çıkarma,emekleme,yürüme derken bebekte kilo falan kalmayacak.
Tabi ki her saat başı biberonu vermeyeceksin ama en azından acıkma sinyalleri aldığında ver mamasını.
Bizim doktorumuz hep "patron bebektir" der.
Hatta 2 haftalıkken mamaya başladığımızda ne kadar vermem gerektiğini sorduğumda doktorumuz bir biberona 150 cc kadar mama hazırlamamı ve bunu bebeğime vermemi istedi.İçmeyi bıraktığı yer doyduğu miktardır ve ona göre ayarlarsın sonra ki öğünlerini demişti.

Benim oğlumda sütüm yetmediği için 1 aylıkken 100 cc yi rahat bir şekilde bitiriyordu ve hiç 3 saat bekleyebildiğini hatırlamıyorum.3 saate kadar bekletsem kıyameti koparırdı.Acıkma saati geldiğinde hazır ol da beklerdim..
İlk 2 ay 100-110 cc şeklinde verdim hep 2:30 saatte.Ayda 1400-1500 gr alıyordu ama 3 ayda yine aynı miktarı içmeye devam etti.Fazla verince kusuyordu ve kilo alımı 800 gr oldu.4 ayında ise 110 cc hazırlamama rağmen 70-80 cc ye kadar anca içiyordu,gerisi benim zorumla.Kilo alımı bu sefer 300 gr oldu ve şuan 5 aylık olmak üzereyiz ama daha yeni yeni 120 cc bitiriyor.Onuda benim zorumla içiyor.Bende ilk aylar bu çocuk obez olacak diye çok korkmuştum ama fazlasıyla yanılmışım.Şimdi iştah problemi ile savaşıyoruz adeta.
Demem o ki bebeğini 3 saat bekletmek zorunda değilsin.Emziren anne bebeğini 3 saat bekletiyor mu ?Cc hesabı yapıyor mu ?
Doktorlar demiyor mu her istediğinde memeyi verin diye...Zaten zamanla etrafı keşfetmeye başlıyorlar,diş çıkarma,emekleme,yürüme derken bebekte kilo falan kalmayacak.
Tabi ki her saat başı biberonu vermeyeceksin ama en azından acıkma sinyalleri aldığında ver mamasını.
Bizim doktorumuz hep "patron bebektir" der.
Hatta 2 haftalıkken mamaya başladığımızda ne kadar vermem gerektiğini sorduğumda doktorumuz bir biberona 150 cc kadar mama hazırlamamı ve bunu bebeğime vermemi istedi.İçmeyi bıraktığı yer doyduğu miktardır ve ona göre ayarlarsın sonra ki öğünlerini demişti.

aynen bunu yazacaktım bende :D bir öğünü biraz fazla hazırla nekadar içiyorsa o kadar ver sonraki öğünlerde. beslerken yarı oturur pozisyonda olsun mamasını içtikten sonra da yarım saat kadar dik pozisyonda çok sarsmadan tutarsan reflu ihtimalini en aza indirmiş olursun. acıktıkça ver ama gaz sancısıyla açlık belirtilerini karıştırma. anne olmak baştan sona bir acabalar dizisidir ama her zaman duyduklarına okuduklarından önce içgüdülerini dinle çünkü her bebek farklıdır ve hiç kimse senin bebeğini senden iyi tanıyamaz :) bebeğine sağlık ve mutluluk sana da sabır diliyorum :)

Merhaba arkadaşlar
Bana yardımcı olursanız sevinirim..
Ben yurdisina kalıyorum onu belirteyim çünkü burda aptalım yok doyurucu bi besin ama ben nutrillion kullanıyorum..
Bebeğim 4 kilonun üstünde şuan ve beslenme kutusunun arkasında ölçeklenebilir göre veriorum...4 kilo üstü 150 cc ve günde beş kere verilecek yazio ben bebegime dört saate ayarlamaya caliisoorum çünkü ole denk gelio ama yavrum çok acitio şuan da 1.5 aylik oldu...ağlayınca deliriiriorum çünkü doymuo fazla vermek istemiorum ilerisi için çekiniyorum..bi fikri olan varmı acaba...

Merhaba arkadaşlar
Bana yardımcı olursanız sevinirim..
Ben yurdisina kalıyorum onu belirteyim çünkü burda aptalım yok doyurucu bi besin ama ben nutrillion kullanıyorum..
Bebeğim 4 kilonun üstünde şuan ve beslenme kutusunun arkasında ölçeklenebilir göre veriorum...4 kilo üstü 150 cc ve günde beş kere verilecek yazio ben bebegime dört saate ayarlamaya caliisoorum çünkü ole denk gelio ama yavrum çok acitio şuan da 1.5 aylik oldu...ağlayınca deliriiriorum çünkü doymuo fazla vermek istemiorum ilerisi için çekiniyorum..bi fikri olan varmı acaba...
Bence istediği kadar ver demekki doymuyor. Arkadaşların dediği gibi anne sütünde cc yok. Bebek doyana kadar emiyor. Benim sütüm yetersiz ve mama takviyesi yapıyorum bazen 150 cc ile ancak doyuyor bazen 40 cc yeterli oluyor. Genellikle 120 cc hazırlıyorum yetmezse bir daha hazırlıyorum 60 cc falan zaten hepsini bitiremiyor ama doyana kadar emmiş oluyor.

Back
X