Benim oğlumda sütüm yetmediği için 1 aylıkken 100 cc yi rahat bir şekilde bitiriyordu ve hiç 3 saat bekleyebildiğini hatırlamıyorum.3 saate kadar bekletsem kıyameti koparırdı.Acıkma saati geldiğinde hazır ol da beklerdim..
İlk 2 ay 100-110 cc şeklinde verdim hep 2:30 saatte.Ayda 1400-1500 gr alıyordu ama 3 ayda yine aynı miktarı içmeye devam etti.Fazla verince kusuyordu ve kilo alımı 800 gr oldu.4 ayında ise 110 cc hazırlamama rağmen 70-80 cc ye kadar anca içiyordu,gerisi benim zorumla.Kilo alımı bu sefer 300 gr oldu ve şuan 5 aylık olmak üzereyiz ama daha yeni yeni 120 cc bitiriyor.Onuda benim zorumla içiyor.Bende ilk aylar bu çocuk obez olacak diye çok korkmuştum ama fazlasıyla yanılmışım.Şimdi iştah problemi ile savaşıyoruz adeta.
Demem o ki bebeğini 3 saat bekletmek zorunda değilsin.Emziren anne bebeğini 3 saat bekletiyor mu ?Cc hesabı yapıyor mu ?
Doktorlar demiyor mu her istediğinde memeyi verin diye...Zaten zamanla etrafı keşfetmeye başlıyorlar,diş çıkarma,emekleme,yürüme derken bebekte kilo falan kalmayacak.
Tabi ki her saat başı biberonu vermeyeceksin ama en azından acıkma sinyalleri aldığında ver mamasını.
Bizim doktorumuz hep "patron bebektir" der.
Hatta 2 haftalıkken mamaya başladığımızda ne kadar vermem gerektiğini sorduğumda doktorumuz bir biberona 150 cc kadar mama hazırlamamı ve bunu bebeğime vermemi istedi.İçmeyi bıraktığı yer doyduğu miktardır ve ona göre ayarlarsın sonra ki öğünlerini demişti.