• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi mama ile beslenen bebek ve kilo sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

maviorkide34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2017
53
59
38
bebeğimi 35.haftada doğurdum, 1 ay erken doğdu yani,2 kilo civarıydı.Şimdi tam 3 ay doldu, 4.aya girdik. Kilosu 6 kilo 200 gram. 3 aylık bebeğe göre normalmiş ama düzeltilmiş yaşa göre 2 aylık düşündüğümde tombişmiş. Bebeğim hem mama hem anne sütüyle besleniyor. günlük 750 cc alıyorsa 420 cc mama gerisi anne sütü. çok uğraşıp ancak bu kadar artırdım sütümü. Şimdi bebeğimin kilosunu ben hangi aya göre düşüncem? Görüntüde birazcık boğumlu kolları bacakları ve yanaklar tombiş, ama öyle şişman falan görünmüyor. Herkes mama verdin şişirdin çocuğu diyor, sanki keyfimden veriyorum. Çok da obur, ne yapsam oyalayamıyorum karnı acıkınca. Şaşırdım artık. Sizin bebeklerin kiloları nasıl?

Mama ile sisecek olsa benim bebeğim siserdi. 40 gun anne sutu aldi almadi sonra devam formül sute. Anne sütü yariyordur ondan gürbüz bir cocuk olmuştur. Doktor iyi diyorsa iyidir. Kan değerlerine baktirdiginiz zaman ak kara cikar zaten ortaya. Kilolu bebek sağlıklı demek degil.

O herkes zayıf olsa sütün yetmiyor mu, doymuyor mu der etrafını çok dinleme. Her ay sağlık ocağına kilo boy kontrolüne gitmiyor musun ordaki ebeler kilosu konusunda bilgi veriyorlar.

doktorunuz günde kaç cc mama vermenizi öneriyor? bana toplam 750 cc beslenme çok fazla gibi geldi ama yanıltmak istemem, mutlaka doktorunuza danışıp kaç saatte bir kaç cc beslemeniz gerektiğiyle ilgili bir plan oluşturun.

Bebegim bugün 60 gunluk oldu yani 2 aylik. 35+6 da dogdu. 6 kilo 400 gram. Sadece anne sütüyle besleniyor.

Bizim tsh imiza bakti doktor degerleri de normal.

Bebegin zayif olsa onada laf ederlerdi kimin ne dediğini hiç takma benim bebegimde o ayda tombişti ama sonra hızlıca zayıfladı hareketlendi çünkü ayına göre normal o aylarda öyle oluyor zaten ek gidaya gecince mamayi azaltirsin canını sıkacak bi durum yok.

Nasıl anladınız mama vermeniz gerektigini sütü sagıp kaç cc oldugunu öğrenip ona göre mi. Takibinde olduğunuz ebe nasıl beslediğini biliyor ve aksi yönde seni uyarmıyor ise bir problem yok demekki. Problem olsaydı mama verme derdi zaten.

Iki grup insan var
1-) sezaryen bir dogum sekli degildir ameliyattir,herkes normal dogurmali diyenler
2-) bebege az mama veriyorsun,cok mama veriyorsun, az emziriyorsun,cok emziriyorsun diyenler
Aldirmayin bu iki gruba da. Doktorunuzdan baska kimseye aldirmayin hatta.

Ay sizin bebişiniz ne tatlıdır şimdiii onun o kollarını ısırmak lazııım.

Benim kardeşimin de yumuk yumuk kolları hatta göbeği vardı bebekken. Şöyle bir şey hatırlıyorum: kardeşim daha bir yaşına gelmemişti, bayram alışverişinde ona tatlış bir pantolon almıştık yaşına uygun. Ama pantolonu üstüne olduramadık. Biraz daha büyüğünü aldık yine olmadı. Sonra 2 yaş pantolonu aldık o cuk oturdu :KK48:

Doktorunuz bir sıkıntı olduğunu söylemediği sürece sorun değil bence. Bebeklerin o kiloları kalmıyor zaten sonra.

Ayrica benim bebeğim de erken doğdu sütüm çok yağlıydı sagdigimda içine yağ damlatmis gibi görünüyordu bebegim çabuk toparlanmisti o yüzden.bebeğin ihtiyacına göre süt oluyor

Aldırmayın bence de, her bebeğin gelişimi, kilo alımı ve ihtiyaç duyduğu mama/süt miktarı farklıdır.

Benim kızım 38+5 te 2.580 gr olarak doğdu. Şu an 81 günlük ve yaklaşık 5.000 gr oldu, mama ve anne sütü alıyor. Günde ortalama 750 cc içmesi gerekiyor. (Kg başına yaklaşık 150 cc ihtiyacı oluyormuş.) Ancak benim kızım günlük 650 cc'nin üzerine çıkamıyor. Bu zamana kadar ben de kafama çok taktım, bebeğim az besleniyor, anne sütü de az alabiliyor,kilo alamayıp iyi beslenemeyecek diye.
Çevreyi dinlemek de etken buna çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. Çok zayıf, çok kilolu, mama mı veriyorsun, şöyle böyle...
Doktorumuzsa gayet güzel bir gelişim grafiği olduğunu söyleyip beni rahatlatıyor her seferinde sağolsun.

Siz fikirlerine güvendiğiniz bir doktor ile rutin kontrollere devam edin.

İçinizi ferah tutun. Önemli olan sağlıklı bir gelişim göstermesi.

Sevgilerimle,

Son düzenleme:
Back