burada anne sütünün faydalarını yazan kişilere çok şaşırıyorum, bu devirde bunu bilmeyen var mı? yok...
hangi anne bebeğine sütü varken mama vermek ister ki? ama süt yetmediği yerde yapılacak birşey yok dmektir. "mama sütün faydalarını öldürür" sözünü bilimsellikten tamamen uzak olduğunu düşünüyorum. eğer mama, sütün faydasını yok edecek kadar zararlı bir besin olsaydı doktorların bunu önermemesi gerekirdi değil mi? ee ne yapılsın o zaman, anne az-maz demeyip olan sütü mü versin yoksa "nasılsa mama veriyorum, sütün yararları yok oluyor" deyip olan sütü de kessin mi?
birde şuna özellikle değinmek istiyorum; eğer bir annenin sütü gelecekse su içse bile süt olur, ama olmayınca da olmuyor. her su içenin, dengeli beslenenin foşur foşur sütü gelecek diye bir kural yok.
bebeğim 4,5 aylık, ilk dört ay çok şükür az-uz emzirebildim. 15 gündür ek gıda-mama-süt karışımı beslenmeye devam ediyoruz. ilk oğlumu bu kadar bile emziremediğimi düşününce şükür ediyorum...
mama içen bebekler daha çabuk hastalanır sözüne ise hiç katılmıyorum. zira ben ve çevremde ki birçok kişi anne sütü almadan büyüdük. kardeşlerim 6 ay aldı. maşallah evde en nadir hastalanan kişiyim. bu sadece anne sütü ile değil birazda bünyeyle alakalı diye düşünüyorum ve sütü olmayan annelerin "bilimsel yazılar" yazarak daha çok üzenleri kınıyorum :umursamaz:
burada anne sütünün faydalarını yazan kişilere çok şaşırıyorum, bu devirde bunu bilmeyen var mı? yok...
hangi anne bebeğine sütü varken mama vermek ister ki? ama süt yetmediği yerde yapılacak birşey yok dmektir. "mama sütün faydalarını öldürür" sözünü bilimsellikten tamamen uzak olduğunu düşünüyorum. eğer mama, sütün faydasını yok edecek kadar zararlı bir besin olsaydı doktorların bunu önermemesi gerekirdi değil mi? ee ne yapılsın o zaman, anne az-maz demeyip olan sütü mü versin yoksa "nasılsa mama veriyorum, sütün yararları yok oluyor" deyip olan sütü de kessin mi?
birde şuna özellikle değinmek istiyorum; eğer bir annenin sütü gelecekse su içse bile süt olur, ama olmayınca da olmuyor. her su içenin, dengeli beslenenin foşur foşur sütü gelecek diye bir kural yok.
bebeğim 4,5 aylık, ilk dört ay çok şükür az-uz emzirebildim. 15 gündür ek gıda-mama-süt karışımı beslenmeye devam ediyoruz. ilk oğlumu bu kadar bile emziremediğimi düşününce şükür ediyorum...
mama içen bebekler daha çabuk hastalanır sözüne ise hiç katılmıyorum. zira ben ve çevremde ki birçok kişi anne sütü almadan büyüdük. kardeşlerim 6 ay aldı. maşallah evde en nadir hastalanan kişiyim. bu sadece anne sütü ile değil birazda bünyeyle alakalı diye düşünüyorum ve sütü olmayan annelerin "bilimsel yazılar" yazarak daha çok üzenleri kınıyorum :umursamaz:
Office cim yazına tamamen katılıyorum, bizde o yollardan geçtik kendi adıma çok zehir ettim o ayları ilk 6 ay sırf anne sütü ile beslenemedi diye, hayır bir de bu vesveseler ile olan sütü de gidiyor insanın, şimdi diyorum o aylarda bu düşüncelerle hiç zehir etmeseymişim kendime, formül mama ile beslenen obez olur, bağışıklık sistemi zayıf olur gibi bir sürü bilimsel veri yada veriymiş gbi bilgiler veriliyor ya anneleri çok etkiliyor bu durum hiç alakası yok, her bebek her çocuk kendi bünyesinde değerlendirilmeli hepsi birbirinden farklı şu 1 yaşına kadar olan dönem o kadar çabuk geçiyor ki her günün tadını çıkarmak lazım, bir anne sütü konusunda elinden geleni yapıyorsa emzirmek için gayret sarfediyorsa ama yine de olmuyorsa moralini bozmamalı, başkaları ile kıyaslamamalı kendini
bende mama takviyesiyle bu aya kadar getirdim meleğimi...günlük ihtiyacının 1/3 ü sütümdü sadece...diğer 2/3 ü mamaydı..sağarak verdim hep..önceleri emiyodu...şimdide ancak uykuluyken emiyo...biberona alışınca memeyi bıraktı..tabi sütüm azaldı...ama bunada şükür..boğazından anne sütü geçtiya 6 ay...ek gıdalara başladık 4 ay sonunda..yoğurt meyve püresi sebze çorbası pirinç unu mama...hepsini keyifle yiyor...ama şimdi de biberon almama problemimiz başladı...uykusunda az çok alıyo...ama uyanıkken mümkün değil...uykusunda da zar zor...gece nasıl beslenecek bebeğim yaa..hepten almazsa biberonu...dr günde 500 cc anne sütü yada mama alması gerektiğini söyledi...benimki anca 250-300 cc alıyodur...bu ay hiç kilo almayacak gibi geliyo..ek gıdalar besler mi anne sütü gibi?ooff...
ahhh arkadaşlar okdar çok tşk.ederimki yazılarınız için bebegime yetemediğim için çok üzülüyorum bi yandan bukdar bile verebıldıgım için şükür ediyorum ama insan bebegi için dogal olarak en iyisini istiyor...bilimsel kanıtı olup olmadıgı bılmıyorum ama dr da diyince aklımda şüphe oluştu acaba böle birşey olmuş olabılırmı diye belkıde benim mama vermemi engellemek için böle bişeye teşvik etmiştir bilemiyorum
yazılarınız için saolun insan olumlu bişeyler duymaya ihitiyaç duyuyor
kusura bakmayınız sizin bu görüşünüze katılamıyacağım
böğle bi kanının doğru olamıyacağı düşüncesindeyim.anne sütü alan bebekler hiçmi hastalanmıyoo.tabiki kim vermek istemez anne sütünü ama olmayınca da mahrum etmek de aç bırakmakta nederece doğru onada siz karar verin?sengözlerimebaksanab
Office cim yazına tamamen katılıyorum, bizde o yollardan geçtik kendi adıma çok zehir ettim o ayları ilk 6 ay sırf anne sütü ile beslenemedi diye, hayır bir de bu vesveseler ile olan sütü de gidiyor insanın, şimdi diyorum o aylarda bu düşüncelerle hiç zehir etmeseymişim kendime, formül mama ile beslenen obez olur, bağışıklık sistemi zayıf olur gibi bir sürü bilimsel veri yada veriymiş gbi bilgiler veriliyor ya anneleri çok etkiliyor bu durum hiç alakası yok, her bebek her çocuk kendi bünyesinde değerlendirilmeli hepsi birbirinden farklı şu 1 yaşına kadar olan dönem o kadar çabuk geçiyor ki her günün tadını çıkarmak lazım, bir anne sütü konusunda elinden geleni yapıyorsa emzirmek için gayret sarfediyorsa ama yine de olmuyorsa moralini bozmamalı, başkaları ile kıyaslamamalı kendini
kusura bakmayınız sizin bu görüşünüze katılamıyacağım
böğle bi kanının doğru olamıyacağı düşüncesindeyim.anne sütü alan bebekler hiçmi hastalanmıyoo.tabiki kim vermek istemez anne sütünü ama olmayınca da mahrum etmek de aç bırakmakta nederece doğru onada siz karar verin?sengözlerimebaksanab
sezeryanla ve zor bi doğum yaptığım için çabuk toparlayıp doğrudürüst emziremedim...bir de bazı stres faktörleri eklanince sütüm hiç doğrudürüst gelmedi...kah emzirmeye çalışarak kah sağarak her gün muhakkak en azından 100-150 cc anne sütü alıyor kızım...onu tamamen anne sütüyle besleyemediğim için çok üzülüyorum...sütümün bir türlü artmamasına biraz da doğrudürüst beslenmemem,su içmemem ve annem ve eşimin bebeğimin her ağladığında acıkmıştır mama verelim demesi neden oldu...şu an 1,5 aylık bebeğim,sizce şimdiden sonra en azından mamayı bıraktıramasam da sütümü artırabilirmiyim?dr.umuz ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi,ama veremiyorum diye de üzülme dedi..eşim hiç emmeyerek hep mama yiyerek büyümüş,3-4 aydan sora çok iyi beslemişler ama onu...bünyesi sağlamdır,sağlığı iyidir maaşallah...sık grip olur ama...çok üzülüyorum çooooooooook...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?