How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi mama anne sütünün değerini öldürüyormu??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
burada anne sütünün faydalarını yazan kişilere çok şaşırıyorum, bu devirde bunu bilmeyen var mı? yok...
hangi anne bebeğine sütü varken mama vermek ister ki? ama süt yetmediği yerde yapılacak birşey yok dmektir. "mama sütün faydalarını öldürür" sözünü bilimsellikten tamamen uzak olduğunu düşünüyorum. eğer mama, sütün faydasını yok edecek kadar zararlı bir besin olsaydı doktorların bunu önermemesi gerekirdi değil mi? ee ne yapılsın o zaman, anne az-maz demeyip olan sütü mü versin yoksa "nasılsa mama veriyorum, sütün yararları yok oluyor" deyip olan sütü de kessin mi?

birde şuna özellikle değinmek istiyorum; eğer bir annenin sütü gelecekse su içse bile süt olur, ama olmayınca da olmuyor. her su içenin, dengeli beslenenin foşur foşur sütü gelecek diye bir kural yok.

bebeğim 4,5 aylık, ilk dört ay çok şükür az-uz emzirebildim. 15 gündür ek gıda-mama-süt karışımı beslenmeye devam ediyoruz. ilk oğlumu bu kadar bile emziremediğimi düşününce şükür ediyorum...

mama içen bebekler daha çabuk hastalanır sözüne ise hiç katılmıyorum. zira ben ve çevremde ki birçok kişi anne sütü almadan büyüdük. kardeşlerim 6 ay aldı. maşallah evde en nadir hastalanan kişiyim. bu sadece anne sütü ile değil birazda bünyeyle alakalı diye düşünüyorum ve sütü olmayan annelerin "bilimsel yazılar" yazarak daha çok üzenleri kınıyorum :umursamaz:

burada anne sütünün faydalarını yazan kişilere çok şaşırıyorum, bu devirde bunu bilmeyen var mı? yok...
hangi anne bebeğine sütü varken mama vermek ister ki? ama süt yetmediği yerde yapılacak birşey yok dmektir. "mama sütün faydalarını öldürür" sözünü bilimsellikten tamamen uzak olduğunu düşünüyorum. eğer mama, sütün faydasını yok edecek kadar zararlı bir besin olsaydı doktorların bunu önermemesi gerekirdi değil mi? ee ne yapılsın o zaman, anne az-maz demeyip olan sütü mü versin yoksa "nasılsa mama veriyorum, sütün yararları yok oluyor" deyip olan sütü de kessin mi?

birde şuna özellikle değinmek istiyorum; eğer bir annenin sütü gelecekse su içse bile süt olur, ama olmayınca da olmuyor. her su içenin, dengeli beslenenin foşur foşur sütü gelecek diye bir kural yok.

bebeğim 4,5 aylık, ilk dört ay çok şükür az-uz emzirebildim. 15 gündür ek gıda-mama-süt karışımı beslenmeye devam ediyoruz. ilk oğlumu bu kadar bile emziremediğimi düşününce şükür ediyorum...

mama içen bebekler daha çabuk hastalanır sözüne ise hiç katılmıyorum. zira ben ve çevremde ki birçok kişi anne sütü almadan büyüdük. kardeşlerim 6 ay aldı. maşallah evde en nadir hastalanan kişiyim. bu sadece anne sütü ile değil birazda bünyeyle alakalı diye düşünüyorum ve sütü olmayan annelerin "bilimsel yazılar" yazarak daha çok üzenleri kınıyorum :umursamaz:

Office cim yazına tamamen katılıyorum, bizde o yollardan geçtik kendi adıma çok zehir ettim o ayları ilk 6 ay sırf anne sütü ile beslenemedi diye, hayır bir de bu vesveseler ile olan sütü de gidiyor insanın, şimdi diyorum o aylarda bu düşüncelerle hiç zehir etmeseymişim kendime, formül mama ile beslenen obez olur, bağışıklık sistemi zayıf olur gibi bir sürü bilimsel veri yada veriymiş gbi bilgiler veriliyor ya anneleri çok etkiliyor bu durum hiç alakası yok, her bebek her çocuk kendi bünyesinde değerlendirilmeli hepsi birbirinden farklı şu 1 yaşına kadar olan dönem o kadar çabuk geçiyor ki her günün tadını çıkarmak lazım, bir anne sütü konusunda elinden geleni yapıyorsa emzirmek için gayret sarfediyorsa ama yine de olmuyorsa moralini bozmamalı, başkaları ile kıyaslamamalı kendini

bende mama takviyesiyle bu aya kadar getirdim meleğimi...günlük ihtiyacının 1/3 ü sütümdü sadece...diğer 2/3 ü mamaydı..sağarak verdim hep..önceleri emiyodu...şimdide ancak uykuluyken emiyo...biberona alışınca memeyi bıraktı..tabi sütüm azaldı...ama bunada şükür..boğazından anne sütü geçtiya 6 ay...ek gıdalara başladık 4 ay sonunda..yoğurt meyve püresi sebze çorbası pirinç unu mama...hepsini keyifle yiyor...ama şimdi de biberon almama problemimiz başladı...uykusunda az çok alıyo...ama uyanıkken mümkün değil...uykusunda da zar zor...gece nasıl beslenecek bebeğim yaa..hepten almazsa biberonu...dr günde 500 cc anne sütü yada mama alması gerektiğini söyledi...benimki anca 250-300 cc alıyodur...bu ay hiç kilo almayacak gibi geliyo..ek gıdalar besler mi anne sütü gibi?ooff...

Office cim yazına tamamen katılıyorum, bizde o yollardan geçtik kendi adıma çok zehir ettim o ayları ilk 6 ay sırf anne sütü ile beslenemedi diye, hayır bir de bu vesveseler ile olan sütü de gidiyor insanın, şimdi diyorum o aylarda bu düşüncelerle hiç zehir etmeseymişim kendime, formül mama ile beslenen obez olur, bağışıklık sistemi zayıf olur gibi bir sürü bilimsel veri yada veriymiş gbi bilgiler veriliyor ya anneleri çok etkiliyor bu durum hiç alakası yok, her bebek her çocuk kendi bünyesinde değerlendirilmeli hepsi birbirinden farklı şu 1 yaşına kadar olan dönem o kadar çabuk geçiyor ki her günün tadını çıkarmak lazım, bir anne sütü konusunda elinden geleni yapıyorsa emzirmek için gayret sarfediyorsa ama yine de olmuyorsa moralini bozmamalı, başkaları ile kıyaslamamalı kendini

ahhh arkadaşlar okdar çok tşk.ederimki yazılarınız için bebegime yetemediğim için çok üzülüyorum bi yandan bukdar bile verebıldıgım için şükür ediyorum ama insan bebegi için dogal olarak en iyisini istiyor...bilimsel kanıtı olup olmadıgı bılmıyorum ama dr da diyince aklımda şüphe oluştu acaba böle birşey olmuş olabılırmı diye belkıde benim mama vermemi engellemek için böle bişeye teşvik etmiştir bilemiyorum
yazılarınız için saolun insan olumlu bişeyler duymaya ihitiyaç duyuyor

bende mama takviyesiyle bu aya kadar getirdim meleğimi...günlük ihtiyacının 1/3 ü sütümdü sadece...diğer 2/3 ü mamaydı..sağarak verdim hep..önceleri emiyodu...şimdide ancak uykuluyken emiyo...biberona alışınca memeyi bıraktı..tabi sütüm azaldı...ama bunada şükür..boğazından anne sütü geçtiya 6 ay...ek gıdalara başladık 4 ay sonunda..yoğurt meyve püresi sebze çorbası pirinç unu mama...hepsini keyifle yiyor...ama şimdi de biberon almama problemimiz başladı...uykusunda az çok alıyo...ama uyanıkken mümkün değil...uykusunda da zar zor...gece nasıl beslenecek bebeğim yaa..hepten almazsa biberonu...dr günde 500 cc anne sütü yada mama alması gerektiğini söyledi...benimki anca 250-300 cc alıyodur...bu ay hiç kilo almayacak gibi geliyo..ek gıdalar besler mi anne sütü gibi?ooff...

ne güzel canım yine 6 ay öle böle verebilmişsin sütünü çok şükür
denemişsindir ama tok oldugu içinde içmek istemiyebılır belkı aç oldugu zamanlardada almıyomu acaba sorun biberondan dolayımı yoksa ek gıdalara alışınca sütün tadınımı begenmıyo mu bundan dolayıda olabılır bide sütünün içine yada mamanın içine biraz elma suyu katıp tadını değiştirmeyi dene belkı işe yarar

ahhh arkadaşlar okdar çok tşk.ederimki yazılarınız için bebegime yetemediğim için çok üzülüyorum bi yandan bukdar bile verebıldıgım için şükür ediyorum ama insan bebegi için dogal olarak en iyisini istiyor...bilimsel kanıtı olup olmadıgı bılmıyorum ama dr da diyince aklımda şüphe oluştu acaba böle birşey olmuş olabılırmı diye belkıde benim mama vermemi engellemek için böle bişeye teşvik etmiştir bilemiyorum
yazılarınız için saolun insan olumlu bişeyler duymaya ihitiyaç duyuyor

Mama anne sütünün değerini düşürüyor diyerek şunu kastetmiş de olabilir, bebekler biberona alışıp emmeyi reddedebiliyorlar ve erken sütten kesilebiliyorlar bu açıdan söylemiştir, aksi halini düşünemiyorum o zaman anne sütü yeterli gelmediği vakit herkes formül mamaya döner nasıl olsa değeri ölüyormuş diyip olan sütünü de çocuğuna vermez, anneler için çok yanlış bir yönlendirme olur bu, esas bu düşünce kolaya kaçmak olur,

kusura bakmayınız sizin bu görüşünüze katılamıyacağım
böğle bi kanının doğru olamıyacağı düşüncesindeyim.anne sütü alan bebekler hiçmi hastalanmıyoo.tabiki kim vermek istemez anne sütünü ama olmayınca da mahrum etmek de aç bırakmakta nederece doğru onada siz karar verin?sengözlerimebaksanab

canım bunu ben söylemiyorum ki bütün tıp alemi söylüyor benim lafım doktoru iyi besleniyor dediği halde mama verenlere ya da yok gece sütü yok immunafortis ver diyen doktorlara ama sütün hiç olmaz ya da olsa bile bebek kesinlikle ememez (erken doğan bebekler mesela)bu grup tabiki mama veriyor başka çare yok çünkü ama doğumun ilk haftası zaten anca sütün gelir ve zaten yeni doğan bir bebek çoğunlukla biraz aç kalır daha 4.günde aman bebek doymuyor diye mamaya başlamak çok saçma bebek dostu hastanelere gidin onlarda aynını söyler biberonla beslenmeye başlayan bebek memeye hiç asılmaz kolaya alışır bir kere ve kısır döngü başlar süt çoğalmaz meme bırakılır

arkadaşım sizin gibi sütü olmayanlar yada bebeği ememeyenler bu konuda neden üstüne alınıyor anlamadım size doktorunuz bebeğiniz gelişmiyor hemen mamaya başlayın dedi de biz başlamayın mı dedik benim sözüm sütü bebeğini dr göre beslediği halde kendi kafasına göre mama verenlereydi yoksa tabiki hiç beslenemeyen bir bebeği aç mı bırakacaksın aman mama vermeyim diye hayatını tehlikeye mi atacaksın ...

şerefsiz doktorumuzda bize mama verdirmio küçükken neysede şimdi tek sag memeyle sabaha kadar emio çocuk uyurken bile bende uyku sıfır çocukta şimdi mama yiyemio versem kusuo alıştı anne sütüne enson aralıkta 5530du bana göre zayıf gelio sırf tek memeyle büyüdü kızım hastalık konusunda 4ayın 3ayı hastaneyi aşındırdık 35haftalık dogdu çünkü kızımmm

kusura bakmayınız sizin bu görüşünüze katılamıyacağım
böğle bi kanının doğru olamıyacağı düşüncesindeyim.anne sütü alan bebekler hiçmi hastalanmıyoo.tabiki kim vermek istemez anne sütünü ama olmayınca da mahrum etmek de aç bırakmakta nederece doğru onada siz karar verin?sengözlerimebaksanab

dikkat edersen ben anne sütü alan bebek hiç hastalanmaz demedim daha az dedim canım yani benim yazdıklarıma neden bu kadar önyargılı yaklaşıyorsunuz anlayamadım siz böyle bir şeyin doğru olamayacağı kanısını neye dayanarak söylüyorsunuz onu hiç anlayamadım araştırmamı yaptınız benim söylediğim şeyi bütün tıp dünyası kabul ediyor ve kutsal kitabımız yazıyor yoksa kendi fikrim değil canım

arkadaşım sizin gibi sütü olmayanlar yada bebeği ememeyenler bu konuda neden üstüne alınıyor anlamadım size doktorunuz bebeğiniz gelişmiyor hemen mamaya başlayın dedi de biz başlamayın mı dedik benim sözüm sütü bebeğini dr göre beslediği halde kendi kafasına göre mama verenlereydi yoksa tabiki hiç beslenemeyen bir bebeği aç mı bırakacaksın aman mama vermeyim diye hayatını tehlikeye mi atacaksın ...

benım bebegım 20 gunluk ve hala sarılıgı gecmedı. dr ların 1 i anne sutunu 48 saat kes mama wer dıo dıgerı sakın kesme bır saatte bır emzır gunde 3 kere ıstersen mama ver dıo .. etraf oldugu gbı mama wer su wer dıo .. benım ödüm patlıyo bıberona alısırda benı bırakır dıye .. oyuzden sadece emzırıyorum dogrumu yapıyorum bılmıyorum ama hıc ıstemıyorum mama wermeyı. sızce dogrumu yapıyorumbilmiyorumkismileCADIARZU

benim bebeğim günlük öğünün çok fazlasını mamayla alıyor -ki ileri derecede prematüreyiz-.
aynı şey bebeğim hastanede yatarken diğer anneler tarafından da söylenirdi.

çapa tıp fakultesi perinatoloji ana bilim dalı başkanı olan profesör buna kesin bir dille karşı çıktı.
"kimse formül mamanın anne sütünün yerine geçtiğini iddia edemeyeceği gibi, formül mamanın anne sütüne zarar verdiğini de iddia edemez. en kötü ihtimal bebek biberona alışır onun içinde beslemeyi kaşıkla yapın" dedi

merhaba benim kızımda 4aylık ben de günde 2 ögün mama takviyesi yapıyorum.aslında vermek istemiyorum.çünkü bebek emmedigi zaman anne sütüde azalır.

benimde kızım şuan tam iki aylık oldu. bir haftası dolduktan sonra dr. tavsiyesi ile mama takviyesine başlamıştık. şükür bir aydır bıraktık şuan tamamen anne sütü alıyor. bende sütümün az geldiğini düşünüyordum ama kızımı emzirdikçe süt arttı. mama takviyesi ile devam etseydim sütüm kesinlikle artmıycak hep aynı seviyede gidecekti. doğumu yapan doktorum mama verdiğin süre bebek seni 10 kere emeceğine 8 kere emer ve sütüm bebeğin ihtiyacına göre artmaz demişti gerçekten de doğruymuş. bende ilk zamanlar göğüs uçlarım yara olduğu için sütümü sağıp veriyordum çıkan miktar bana çok az gelmişti ama inan bebek daha fazlasını çekiyor. biberonla verdim hep ama şükür mememi bırakmadı. moralini bozma sakın mamanın yeri ayrı anne sütünün yeri ayrı bende bu durumu doktoruma sormuştum. bunları nerden duyuyorsun diye kızmıştı.

sezeryanla ve zor bi doğum yaptığım için çabuk toparlayıp doğrudürüst emziremedim...bir de bazı stres faktörleri eklanince sütüm hiç doğrudürüst gelmedi...kah emzirmeye çalışarak kah sağarak her gün muhakkak en azından 100-150 cc anne sütü alıyor kızım...onu tamamen anne sütüyle besleyemediğim için çok üzülüyorum...sütümün bir türlü artmamasına biraz da doğrudürüst beslenmemem,su içmemem ve annem ve eşimin bebeğimin her ağladığında acıkmıştır mama verelim demesi neden oldu...şu an 1,5 aylık bebeğim,sizce şimdiden sonra en azından mamayı bıraktıramasam da sütümü artırabilirmiyim?dr.umuz ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi,ama veremiyorum diye de üzülme dedi..eşim hiç emmeyerek hep mama yiyerek büyümüş,3-4 aydan sora çok iyi beslemişler ama onu...bünyesi sağlamdır,sağlığı iyidir maaşallah...sık grip olur ama...çok üzülüyorum çooooooooook...

sezeryanla ve zor bi doğum yaptığım için çabuk toparlayıp doğrudürüst emziremedim...bir de bazı stres faktörleri eklanince sütüm hiç doğrudürüst gelmedi...kah emzirmeye çalışarak kah sağarak her gün muhakkak en azından 100-150 cc anne sütü alıyor kızım...onu tamamen anne sütüyle besleyemediğim için çok üzülüyorum...sütümün bir türlü artmamasına biraz da doğrudürüst beslenmemem,su içmemem ve annem ve eşimin bebeğimin her ağladığında acıkmıştır mama verelim demesi neden oldu...şu an 1,5 aylık bebeğim,sizce şimdiden sonra en azından mamayı bıraktıramasam da sütümü artırabilirmiyim?dr.umuz ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi,ama veremiyorum diye de üzülme dedi..eşim hiç emmeyerek hep mama yiyerek büyümüş,3-4 aydan sora çok iyi beslemişler ama onu...bünyesi sağlamdır,sağlığı iyidir maaşallah...sık grip olur ama...çok üzülüyorum çooooooooook...

benim kızımda su an 3aylık sadece 1ay anne sütü alabildi sters yüzünden gitti sütüm sabah 7de emzirdim 10da bi uyandı bomboş dr aradım hemen ve mecbur mamaya basladık 1damla bile gelmio süt 2aydır böle devam mamaya şimdi ek besinlere de basladık saglık ocagında bana tamamen bitmemiş olsaydı bırak mamayı yada en aza indir memeye asılsın derdim ama yok demişlerdi bence az da olsa varsa dene canım daha az mama ver aclıgını bastırcak kadar sık emer 3 4 gün zorlanırsın ama sonunda cogalır emin ol

sevgili pari bol su içmeye çalış rezene ısırgan çayı tüket.ne kadar sıvı alırsan o kadar gelir.geldigi kadar vermeye çalış bence.:)

Back