Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar
3 aylık bebeğim var,sütüm yetmediği için mama takviyeli besliyorum yavrumu doktorumuz bu duruma çok kızıyor mama vermemem konusunda ısrar ediyor ama doymuyor yavrum mama anne sütünün degerini öldürüyor dedi.bu konuda bilginiz varmı yani benim sütüm boşamı gidiyor şimdi
(((
evet bende böyle bişey duymustum cnm doktor verme dedıyse sen neden verıyosun doktor verme dedıyse demekkı kılosu ıyı cnm eğer yapabılıyosan bence mama verme..
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
canım doymuyor maalesef günlük ort.500ml sütüm çıkıyo ama yetmiyo emiyo emiyo dogmayınca hırçınlaşıyo aglıyo mecbur veriyorum günde 3 defa 100 ml veriyorum
(((
kaç aylık mamaya ne zaman basladın ozaman kaç aylık ve kaç kıloydu
benimde bebeğim 4 aylık bir sorun yok ama doktor mama vermemem konusunda beni uyarmıştı yetip yetmeme kaygısı yaşama sen olanı ver demişti
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3700 dogdu suan tam 3 aylık 6700gr
ilk dogum yaptıgım zaman hiç sütüm gelmedi ilk 15-20 gün yok denecek kadar azdı sonradan saga saga azimle bukdar artırabıldım ılk mamayı 4.gün sonunda vermek zorunda kaldık çünkü gögüslerim kupkuruydu sıkınca bi damla çıkmıyodu yani nerdeyse dogdugu gunden beri mama yiyor
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
benimde bebeğim 4 aylık bir sorun yok ama doktor mama vermemem konusunda beni uyarmıştı yetip yetmeme kaygısı yaşama sen olanı ver demişti
çok denedım canım ama gerçekten doymuyodu bitki çayları vermemi söledi midesini doldursun biraz idare etsin diye yok onlarında bi doyuruculugu yokkı hemen geri acıkıyo
sen nasıl devam ediyosun mama takviyesi yapıyomusun
ay cnm ya ozaman uzulme kısmet en azından anne sutude alıyo ya sukret hıc almayan bebeklerde var
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
saol canım ya evet şükür gerçekten ilk zamanları düşündükçe bu kdar sütüm olması bile mucize benim için
çok denedım canım ama gerçekten doymuyodu bitki çayları vermemi söledi midesini doldursun biraz idare etsin diye yok onlarında bi doyuruculugu yokkı hemen geri acıkıyo
sen nasıl devam ediyosun mama takviyesi yapıyomusun
canım bizde öyle bir sorun yok doktoruma sormuştum sütüm yetmezse ne yapmalıyım dıye öyle demişti çok şükür sütüm yetiyor ama ek mama veren arkadaşlarım var yani çokda sorun olduğunu sanmıyorum napalım yani açmı kalsın bebişlerimiz
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
benim prematüre oğlum var.. 5 ayımızı bitirdik..
yaklaşık 1 aydır 2 öğün mama 4 öğün sütümü sağıp veriyorum..
bugün doktordan geldik mamayla ilgili birşey demedi..
yetmiyor ne yapalım...
benim kızım şu an 13 aylık ve doğduğundan beri bende anne sütü ve mama takviyesiyle büyüttüm
bence mama anne sütünün değerini neden düşürsün ki ben inanmıyorum buna
miktarını düşürüyormuş desem zaten zorla 500cc çıkarabiliyorum diyorsunuz
bence birşey olmaz bebeğinizi aç bırakıp ağlatmaktansa mamada verin sağlıklı mutlu büyüsün
anne sütünü bırakmadan tabikide...
500ml yeterli zaten kılosusa gayet iyi benceee
sevgili arkadaşlar mama anne sütünün azalmasına neden olur çünkü bebek memeyi ne kadar emerse o kadar sütünüz olur mamayla beslenen bebekler zamanla memeyi bırakırlar karınları rahat doyduğu için memeye asılmazlar artık hem siz sağdığınızda çıkan sütü bebeğin emdiğinde çıkardığı kadar zannetmeyin bebekler her zaman daha fazla çıkarır anne sütü o kadar mükemmeldir ki bilseniz aç bırakır memeye asılarak daha çok çoğaltmasını bile sağlarsınız mamayla beslenen bebekler daha fazla hasta olurlar ve biliyormusunuz özel hastanelerin çoğu doktorları mama tavsiye etmeleri karşılığında mama firmalarınca tatillere seyahatlere gönderilirler lütfen çocuğunuzu bu rantlara malzeme yapmayın günde 20 bardak su içip kaliteli beslenerek sütünüzü arttırmaya bakın yüce allah her bebeğin ihtiyacı olan vitamini kendi annesinin memesinde yaratmıştır emin olun takviyeye zerre kadar lüzum yoktur
3700 dogdu suan tam 3 aylık 6700gr
ilk dogum yaptıgım zaman hiç sütüm gelmedi ilk 15-20 gün yok denecek kadar azdı sonradan saga saga azimle bukdar artırabıldım ılk mamayı 4.gün sonunda vermek zorunda kaldık çünkü gögüslerim kupkuruydu sıkınca bi damla çıkmıyodu yani nerdeyse dogdugu gunden beri mama yiyor
canım hiç kimsenin sütü doğurur doğurmaz şakır şukur olmaz zaten,her bebek süt gelene kadar biraz ağlar sızlar ama bir hafta içinde sütü gelir ama siz bebeğin midesini mamayla büyütmüşsünüz ilk günler sonra nasıl doysun yavrucak hem neden sütünü sağdın bebeğin ememiyormuydu ememeyen bebekler için süt sağılır yoksa sağarak süt çoğalmaz süt bebeğin emmesiyle çoğalır
üç kişiliğiz artık:)
Kayıtlı Üye
sevgili arkadaşlar mama anne sütünün azalmasına neden olur çünkü bebek memeyi ne kadar emerse o kadar sütünüz olur mamayla beslenen bebekler zamanla memeyi bırakırlar karınları rahat doyduğu için memeye asılmazlar artık hem siz sağdığınızda çıkan sütü bebeğin emdiğinde çıkardığı kadar zannetmeyin bebekler her zaman daha fazla çıkarır anne sütü o kadar mükemmeldir ki bilseniz aç bırakır memeye asılarak daha çok çoğaltmasını bile sağlarsınız mamayla beslenen bebekler daha fazla hasta olurlar ve biliyormusunuz özel hastanelerin çoğu doktorları mama tavsiye etmeleri karşılığında mama firmalarınca tatillere seyahatlere gönderilirler lütfen çocuğunuzu bu rantlara malzeme yapmayın günde 20 bardak su içip kaliteli beslenerek sütünüzü arttırmaya bakın yüce allah her bebeğin ihtiyacı olan vitamini kendi annesinin memesinde yaratmıştır emin olun takviyeye zerre kadar lüzum yoktur
kusura bakmayınız sizin bu görüşünüze katılamıyacağım
böğle bi kanının doğru olamıyacağı düşüncesindeyim.anne sütü alan bebekler hiçmi hastalanmıyoo.tabiki kim vermek istemez anne sütünü ama olmayınca da mahrum etmek de aç bırakmakta nederece doğru onada siz karar verin?sengözlerimebaksanab
sıkı sıkı tutun
Kayıtlı Üye
bende katılamıyacağım kusura bakmayın benim sütüm oakadar çokduki kızım emmedi meme degil sanki zehir alıyo gibi nefessiz kalana kadar aglıyo her emzirmede ve artık hiç emmiyo sagıp veriyorum bu da sütümün azalmasına sebeb oldu bütün gün 300 ml süt zor çıkıyo ben neyapayım şimdi emicek diye açmı bırakıyım ki zaten benim kızım emmekdense aç kalmayı tecih ediyo mecbur mama veriyorum sağlığıda çok iyi inşallahda böyle gider.
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
benim prematüre oğlum var.. 5 ayımızı bitirdik..
yaklaşık 1 aydır 2 öğün mama 4 öğün sütümü sağıp veriyorum..
bugün doktordan geldik mamayla ilgili birşey demedi..
yetmiyor ne yapalım...
benim kızım şu an 13 aylık ve doğduğundan beri bende anne sütü ve mama takviyesiyle büyüttüm
bence mama anne sütünün değerini neden düşürsün ki ben inanmıyorum buna
miktarını düşürüyormuş desem zaten zorla 500cc çıkarabiliyorum diyorsunuz
bence birşey olmaz bebeğinizi aç bırakıp ağlatmaktansa mamada verin sağlıklı mutlu büyüsün
anne sütünü bırakmadan tabikide...
çok tşk.ederim hanımlar
saglıklı olsunlarda napalım herşey onlar için
500ml yeterli zaten kılosusa gayet iyi benceee
canım yetmıyo haa başka bebek olsa belkı yeter ama benımkı iştahlı
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
arkadasım anne sütünün mucizesini bende biliyorum o mucizeyi bilmesem bukdar ugraşmazdım zaten hangi anne bebegını bu mucizeden sakınırki bizde isterdik olsunda doya doya emsin ama olmayınca olmuyo ben günde 5 lt yakın sıvı tüketiyorum denemediğim kullanmadıgım şey kalmadı mamanın nekdar yan etkılerini bende bılıyorum maalesef
canım hiç kimsenin sütü doğurur doğurmaz şakır şukur olmaz zaten,her bebek süt gelene kadar biraz ağlar sızlar ama bir hafta içinde sütü gelir ama siz bebeğin midesini mamayla büyütmüşsünüz ilk günler sonra nasıl doysun yavrucak hem neden sütünü sağdın bebeğin ememiyormuydu ememeyen bebekler için süt sağılır yoksa sağarak süt çoğalmaz süt bebeğin emmesiyle çoğalır
canım benım bende bebegım dogar dogmaz sütüm yok diye mamayı dayamadım agzına 4 .günün sonunda mecbur verdim artık
ben bebegımın karnınıda mamayla büyütmedim arkadasım yaşamını sürdürebılcek kadar verdim sütüm gelcek diyee ılk ay gunde 2 defa 1 ölçek mama verdim yani toplamda 60 ml insanları bılmeden yargılamayın lütfen bebegım 15 gunlukken bile dogum kilosuna ulaşmamıştı düşün okdar kilo kaybetti ve sanki bana hep açlıktan ölecekmiş gibi geliyordu
(((
bebegımıde emzırıyorum şükür bırakmadı memeyi sütüm olmadıgı zaman bile emdi yavrum hiç hayır demedi bı gun denemelik sadece sagdım bılıyorum sagmak bi ölçü degıldır bebek daha fazlasını alır olan sütte yetmıyo bebegıme sagma işleminide bebegım uyudugu ememediği zaman boşalsınkı yenıden gelsın matıgıyla sagdım şükür bu kdar olması bile benım için büyük bi başarı
canım benim sütüm 500 ml çıksa. evde sevinçten parti düzenlerim. senin bebiş bayağı iştahlı canım. nazar değmesin.