Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları maltepe bölgesinde anaokulu tavsiyeleri

esra34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2008
13
0
merhaba;
Maltepe bölgesinde(küçükyalı veya kartalda olabilir) tavsiye edeceğiniz bir anaokulu var mı?
teşekkürler...a.s.

Bende arıyorum aynı civarda bir okul ,önerebileceğiniz özel okullar hangileridir ?bilmiyorumkismile

bütçeniz nedir? Dragosta iyi okullar var fiyat 850 den başlıyor servis hariç. Kartal da Ahmet Şimşek Koleji var, Doğa koleji var. küçük yalı da amerikan kültür derneğinin ingilizce eğitim veren okulu var. Küçükyalı sahilde istek vakfının bir okulu açıldı... yani okul çok da.. fiyatlar ve özellikler değişken.

güncellll...deha, istek, akd, elmaağacı, okyanus, ada, kuğu ve denizatı arasından tavsiye edebileceğiniz okul var mı

Geçen sene bu forumu açtığımda, o bölgede çocuklarını anaokuluna gönderip fikir almak içindi. Yoksa tabi ki okul isimlerinden hepimiz haberdarız.
Biz AKD Kids küçükyalıya başladık. 1 sene devam ettik memnun kaldık bu senede oraya devam... İlgilenen varsa tavsiye ederim.

herkes bişeyler yazabilir ister okul ismi yazarım ister kendi ismimi..senin ne bilip bilmediin de bizi ilgilendirmez

aaah ah! keşke öğretmenleri bari iyi olsaydı öğretmenin işi olunca(ki bu kadar çok ne işi ben hiiç anlamadm) okuldaki hizmetli gelip başlarında bekliyormuş çocukların... ayrıca Margaret öğretmeni de hiç sevemedim çok soğuk ve fazla despot geldi bana hep!!
okyanus dan 3 arkadaşım çocuklarını geri aldı maalesef umarım siz memnun kalırsınız. Deha ile aralarında çok fark yok diye sanıyordum ama galiba yanlış hatırlıyorum. Umarım memnun kalırsınız..
Kolaylıklar herkese!

Park academy anaokulu nu ben de gezdim hatta iki defa da görüştüm. Sahibi gerçekten çok cici ve yılların eğitimcisi, Bilfen kökenli. Okul iyi olmasına rağmen gördüğümüz ufak tefek eksikliklerden dolayı- bahçesinin küçük olması, yeni açılmış olması ve özellikle de servisini çok büyük problemler yaşadığımız Deha nın servisinin çekiyor olmasından dolayı(söylemeden geçemeyeceğim bu kadar berbat ve istikrarsız bir servis sağlayıcı firma görmedim) Park Academy yi tercih etmedik ama güvenebileceğiniz, uygun fiyatlı bir okul...
biz öncelikle-maalesef- Eagle Kids e gönderdik bir ay boyunca... bir gün gittiğimde temizlikçi kadınlardan birisi küçük bir çocuğu kucağına almış balkondan aşağıya doğru sallayarak şaka yapıyordu, başka bir gün de aniden sınıf öğretmeni değişiverdi... Yani saçmalıkların olduğu bir sirk diyebilirim orası için. Söz verdikleri fiyatı siz kayıt yaptırmaya gidince birden arttırıyorlar vs.. Aynil Hn da süslenmekten okulla ilgilenemiyor maalesef... Sonuç olarak GÖNDERMEYİN!!!
Tam ne yapacağız diye kara kara düşünürken bir başka Deha Çocuk mağduru veli yeni açılan bir okul bulduğunu söyledi. Anabilim Koleji nin Dragosta açtığı yeni anaokul... Yeni açıldığı için de fiyatı çok uygun olacaktı, çünkü biz grup halinde gittik.. Hemen gittik gördük ve dünyanın en mutlu insanı ben oldum diyebilirim.
Okul tertemiz pırıl pırıl, kapıda güvenlik bekliyor, tüm aktiviteler ücretsiz(dans, drama satranç, yüzme ve tüm düğer aktiviteler... Deha da bunlar paralıydı... Öğretmenler güler yüzlü, kocaman bir bahçesi var, bahçede hayvanlar(köpek tavuk tavşan...) Tüm geziler ücretsiz ve tiyatro müze ve birçok bilim merkezine gittiler şimdiden... Veli toplantıları düzenli ve tüm öğretmenlerle görüşüyorsunuz..
Okulda çok abartılı olmayan harika bir disiplin var.. Doğum günleri bile abartılmadan kutlanıyor o ay doğan çocuklar hep birlikte kutluyor... Yemek listesi süper, ödev veriyorlar ve verilen tüm ödevler dikkatlice kontrol ediliyor, öğrenci pohpohlamak durumu yok... Kızım şimdiden 100 e kadar tüm sayıları biliyor, 15 e kadar yazabiliyor, sesli harfleri biliyor ve yazabiliyor...
Hele bir de ingilizce öğretmenimiz Tuğçe teacher var ki sormayın... Kızım ona tapıyor resmen, bu kadar mı tatlı dersi bu kadar sevdiren bir öğretmen olabilir!
Satranç öğretmeni çocuklara her derste dut kurusu getiriyor, sanat dersinde ellerine boya kalemi verip al boya demiyorlar, hep yaratıcılar....
Pedagog haftalık, aylık ve dönemlik olarak gelişimini çıkarıp gönderiyor...
Anaokulu müdürü Derya Hn her sorununuzu çözmeye odaklanmış, çok zeki, çocukları çok seven ve kurumu kesinlikle ileriye götürebilecek birisi. İlk yüzme dersinde kızım bonesini unuttuğu için üzülmüş, Derya Hn da evi yakın olduğu için gidip evden kendi kızının bonesini getirmiş.. yani çok iyi ve hassaslar.
Okulda forma diye tabir edilen eşofman takımları giyiliyor haftada 4 gün... bu da çocukları ileriye hazırlıyor ve hergün ne giyecek sorununu ortadan kaldırıyor...
Kısacası kesinlikle tavsiye ediyorum!!

Sweettym özelden mesaj atmışsın ama ben mesaj atamıyorum. Eğer sorduğun okul tavsiye ettiğim okul ise adı Anabilim Kolejinin Dragos Anaokulu. Ücret olarak tam emin değilim ama eğitimlerinden çok memnun kaldık biz tüm veliler olarak.
Eğer ilgilenirseniz mutlaka bir uğrayıp görün derim, ücreti konusunda anlaşabileceğinizi düşünüyorum. Zaten Dragos çevresindeki tüm anaokulları benzer fiyatlara sahipler.
Eğer ücret sorun değil derseniz de Okan Kolejinin Anaokulu(eski adı küçük yetenekler) orayı da kesinlikle tavsiye ederim.

Bende çok beğenmiştim anabilimi ama derya hn bir tutarsızlığı kafamda soru işeretleri oluşturdu ve vazgeçtim.Ama dediğiniz gibi kaliteli bir yer gibi görünüyor.Okan kolejiyle çoşkun koleji arasında kaldım.fiziki koşulları hoşuma gittiği için çoşkunu tercih ettik.umarım herşey güzel olur...

Maltepe Özel Belit Anaokulu 50 kişilik butik bir okul. Yarim gun yabancı dil ağırlıklı eğitim veriliyor. Modern dans Bale, Muzik ORFF, Gitar, Resim Sanat, Almanca gibi Branşları var. Ücretleri tam gün 800 yarım gün 600. Sınıflar 10 ar kişilik.Sosyal paylaşım sitesi üzerinden çocukların günlük olarak fotoğrafları yayınlanıyor. Bahçe içerisinde ve tek katli

Merhaba
Ben de Belit Anaokulu ile görüştüm. siz buraya çocuğunuzu mu gönderiyorsunuz? Belit anaokulu ile ilgili bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

Sibel hanım gerçekten çok üzücü bir durum yaşamışsınız.Ben oğlumu Küçükyalıda Güneş Çocuk Kulubune gönderdim gerçekten hem eğitimi hem de çocuklara yaklaşımları çok güzel,(oranın okul müdürü de :) Aslı Hanım kendisi psikolog)Tiyatro oraya da ayda bir geliyor ve yarım gün gelen öğrencilerine bile bildiğim kadarıyla tiyatronun olduğu gün velilerine ücretsiz kalabileceklerini söylüyorlar ve eğitim ücretinin içinde tiyatro,bale,müzik,satranç ve yarım gün ingilizce vardı.aradaki eğitim farkı inanılmaz...benim oğlum şu anda ilkokul bire gidiyor geçen sene gönderdim ve memnun kaldım yazın da okulların tatil olmasıyla yaz okuluna göndermeyi düşünüyorum çünkü çalışan bir bayanım tavsiye edebileceğim bir yer..

Küçükyalıda Güneş Çocuk Kulübünü tavsiye edebilirim oğlum oraya gitmişti eğitim çok güzel ücreti de o eğitime göre gerçekten uygun,birde ataşehirde kuzenim kızını gönderdi küçükşeyler anaokuluna o da memnun kaldı...

Dragos girişinde Park Anaokulu var; yeni sahipleri Avustralya'dan gelmiş. Fiyatları da tanıtım amaçlı çok düşük tutuyorlar. Bir görüşün derim..

Merhaba Maltepede oturuyorum. Oğlum bu yıl ilkokula başlayacak size önceki yılladaki anaokulu deneyimlerimle yardımcı olabilirim.

Çocuğum 2 yıl dragos anabilim anaokuluna gitti.

Çocuğunuzu ilk kez okula verirken anne ve çocuk arasında ki o ayrılış anında bize öffffleyip püfleyerek yaklaştılar ve kendimi daha da kötü hissetmemize sebep oldular. Çocuğum okulda ve daha ilk günler ters düşmemek için bu duruma sessiz kaldım.. Çocuğunuz yanlışlıkla kahvaltıya geç kalsa ve bu yıl içerisinde sadece 1 kez olsa öğretmenin ukalaca tavrı ve kahvaltı saati geçti cevabı ile karşılaşmanız mümkün. Biz karşılaştık.

Bu olumsuzluklardan sonra. İlk yılki öğretmenden çok şikayet aldıklarını artık asla kendisi ile devam edemeyeceklerini söylediler ve bizde yeniden kaydımızı yaptırdık. Zaten ilk yil çocuklar 3 yaşında küçücük ve üst kattalardı durumu tam anlayamadık. Olumsuz tavırlar sergileyen öğretmen ile de yollarını ayırdıklarını söyleyince 2. Yıl kaydımızı yeniden yaptırdık.

Ancak 2. yıl yollarını ayırdıkları öğretmeni bu defa 4 sınıfa verilen tek yardımcı öğretmen olarak yine aynı okulda bulduk.... Çocuklar biraz daha büyüdü evde de artık okulda olanları anlatmaya başladılar.

Çocukların hemen hepsi yardımcı öğretmen eksik olduğundan tuvalete tek başlarına gitmekte idi ve aynı hafta içerisinde 4-5 çocuk eve kakasini yapmış olarak döndü. Çocuğum okulda düşüp kafasında yumurta kadar bir şişlik oluşuyor ve “beni geçmiş olsun evde olmuş” diye arıyorlar, Öyle ki çocuk korkudan o acıya rağmen ağlayamamış kızacak öğretmen diye. Okulda ne olup bittiğinden haberleri yok. Bu duruma dikkat çekmek için yönetimle böyle gidecekse biz okulunuzu değerlendirmek için ara veriyoruz eğitime dediğinizde "biz şöyle büyüğüz boyle büyüğüz yeni okullar açıyoruz..vs.. gibi broşür tarzında cevap verip altına da sadece yolunuz açık olsun şeklinde bir cevapla karşılaşabiliyorsunuz. Sorunları tespit etme , çözme ve veliyi dinlemek yerine hemen silme yolunu tercih ediyorlar...

Öğretmen hamile ve uzunca bir süre okula gelemediğinden bir yardımcı öğretmen atayıp onunla idare ederek hatta zaman zaman 2 sınıfı birleştirip tek Öğrt. Ile idare etmeyi seçtiler ve bu konuda bize hiçbir bilgilendirme yapmadılar.. Verdiğiniz paralar ile okula eğitimli ve seviyeli öğretmenler almıyorlar.. Okul , Veli , Öğrenci üçgeninden bahsediyorlar ancak öğretmen öğrenci , öğretmen veli, idare veli ilişkisi son derece berbat ve nasıl olması gerektiğini kendi öğretmenleri ve okul idaresi bilmiyor.

Ve en kötüsü de çocuklar öğretmenlerin kızarken kendilerini çekiştirdiklerini salladıklarını söylüyorlar.. Okulların kapanmasına çok kısa bir zaman kala öğretmen bir öğrencinin koluna tırnaklarını geçiyor çocuğun kolu morarıyor ve çocuğu yaz günü uzun kollu ile eve gönderiyorlar.. Durumu fark eden veli sağlık rapor aldı ve öğretmen hakkında soruşturma açıldı. Ve küçücük bir okulda yan odada öğretmenin ne yaptığından haberi olmayan bir okul yöneticisi var.

Güvenlik görevlisi çocukların geldiği saatte çocuklar ile ilgilenmek yerine sadece kapıda durup sigara içiyor ve elindeki telefonla geleni içeriye haber veriyor.( İçeride korkulacak bir şey var sanırım,siz içeri girmeden mutlaka haber vermeli..)

Dragos anaokulları ile dolu.. Oraya giderken başka okulların önünden geçiyorsunuz. Yağmurlu günlerde başka okullardaki güvenlik görevlileri şemsiyeleri açıp çocukları ıslanmadan içeriye sokmaya çalışırken, Dragos anaokulu güvenliği içeride masasında kahvaltı etmekle ya da ıslanmayacağı bir köşe bulup sigara içmekle meşguldür. Bunları yaparken de tek görevi elindeki telefonla siz içeriye girmeden geleni içeriye haber vermektir. Burada tabiki güvenlik görevlisinin hiç bir kabahati yok. Ona görevinin ne olduğunu okul yönetimi söyler. O da onu yapar. Buradan da yönetimin anlayışını görmeniz mümkün.Hatta bu yıl bir ara güvenliği kaldırıp velilere yönetim bu bölgede güvenliğe ihtiyaç görmüyor diye bilgi vermişler. Başka veli arkadaşlardan duydum.

Bizim dönemimizde okuldan yarı dönemde çocuğunu alanlar oldu. Biz çocuk bir adaptasyon süreci daha yaşamasın diye idare etmeyi tercih ettik yıl sonuna kadar ancak şimdi çok pişmanız. Tek olumlu olan branş öğretmenleri idi.. Satranç, Drama, İngilizce, Dans, Jimnastik.. Bunlar çocuklarımıza keyifli anlar yaşattılar . Ama tabi bunlar ne kadar önemli diğerlerinin yanında bilemiyorum.

Biz sizin en değerli 2 şeyinizi alıyoruz birincisi çocuğunuzu ikincisi paranızı diyorlar. Yukarıda anlattıklarımı birebir yaşamış ve burada 2 yılını geçirmiş bir veli olarak bu okula kayıt yaptırarak çocuklarınıza da paranıza da yazık etmeyin önerisinde bulunabilirim.

Buradan kurtulduktan sonra Marmara Kolejine kaydımızı yaptırdık. Ve Süper bir kurumla karşılaştık. Anaokulu özellikle çok iyi. Gösterişten uzak. herşeyi kendi içlerinde halleden bir yapıları var. Çarklar birbirine öyle geçmiş ki yönetimden öğretmene herşey tıkır tıkır işliyor. Sizi de çocuğunuzu da yormuyorlar. Branş dersleri oldukça iyi , eğlenceli, severek farkına varmadan öğreniyor çocuklar. Özellikle çok çok iyi bir öğretmene denk geldik ancak gözlemlediğim tüm öğretmenler çocuklara karşı ilgili ve sevgi dolu. Burada herşey açık net.. 200 çocuk vardı nerede ise yemekhanede ama kargaşa sıfır. her sınıfta 2 öğretmen yemeklerde biri masanın bir başında diğeri öbür başında oturuyor.. Herşey kontrol altında.. Ve ne zaman onlar farkında olmadan gitsem bir öğretmen çocuğun kucağında , yada yanında , birbirlerini öperken severken karşılaşıyorum.. Anaokulu için son derece memnun kaldık. Zaten Kampüsü de oldukça güzel..

Biraz uzun oldu.. Ancak kararın ne kadar zor olduğunu bildiğimden.. Yaşadıklarımı paylaşmak istedim..

Tüm annelere sevgiler.

Son düzenleme:
Biraz önce başka konu altında da yazdım aynı şeyleri. Haberi olan veya okulu gezen başka birileri varsa onların da fikrini merak ettiğim için yazıyorum açikcasi cok umutsuz durumdayken haberim oldu yeni açilmis. Maltepe Küçük Şeyler Anaokulu. Okulu gezdim ve olumlu ixlenimler aldim. Bir Üstün Dökmen Okulu olduğunu duyunca görmeye gittim ve iyiki de gitmişim. Müdüre hanım oldukça samimi ve sıcaktı. Çocuk merkezli, idealist bir düşünce yapısına sahip bir okul. Müdüre hanim Odtü Rehberlik ve psikolojik danışmanlık mezunu imiş. Okul, yeni bir bina ve anaokulu olarak tasarlanmış, bahçesi yeterli büyüklükte ve çim. Sınıflar geniş. En fazla 15-17 kişilik sınıflar, her sınıfta 2 öğretmen olacakmış. Bu yıl hazirandaaçılacakmış. Maltepede görüştüğüm en profesyonel, samimi, güven veren bir okuldu diyebilirim. Kurumsal yapıda olması da aslında olumlu bir yan veli görüşlerini önemseyen bir yapısı var. Maltepe köprüsüne çok yakın E5 üstünde.

Merhabalar 2011 dogumlu ve 2015 doğumlu iki çocuk annesiyim buradaki arayışları görür görmez yazmak istedim. Biz BeLiT Anaokulu olarak 7 yıldır Maltepe Zumrutevlerdeyiz. Kurumumun hem müdürü hem kurucusu hem de kendi oğlumu kendi eğitiminden geçirmiş bir anneyim. Eğitimimi Almanca öğretmenliği ingilizce öğretmenliği üzerine tamamladım ve ardından çocuk gelişimi ve Halkla iliskiler okudum. Kurumumuz oldukça butik toplamında 40 çocuk alıyoruz ve her yıl erkenden ksyitlarimizi kapatıyoruz. Özellikle anaokulu çocuklarımız aktif bir şekilde ingilizce konuşarak,okuma yazmaya geçmiş dikiş nakış yapabilen her türlü kültürel bilgiye sahip matematik bilgisini kazanmış dört işlemi yapabilen ve en önemlisi mutlu çocuklar olarak yetisiyorlar. Tum bunları oyunlarla öğreniyoruz eğlenerek ogreniyoruz. Sınıflarimiz 15 -15-10 şeklinde oluyor. Amacımız az ve öz parmakla gösterilen çocuklar yetiştirmek ki bunu da başardığımiza inanıyoruz. Maltepe de çocuklu birilerini çevirip sorduğunuzda duyacağınız hep olumlu cümleler olacaktır. Sizleri de aramızda görmek isteriz.

Selaam. Konuyu görünce yazmadan edemedim. Benim oğlum da Belit Anaokulu. mezunu. Şuan 2. Siniftayiz ve bir çok şeyi anlatmama gerek kalmıyor. Zaten geçen yıl çoğu annenin yaşadığı 1. Sınıf sendromunu yaşamadık çünkü oğlum ses dersleri sayesinde neredeyse okuyordu. Geri kalan toplama çıkarma çarpım tablosu dikiş nakış derslerinden bahsetmiyorum bile. Okulda bizi en etkileyen şey şüphesiz ki etkili sağlıklı ve güler yüzlü iletişim. Oğlumun hergün facebook sayfasinda boy boy resimleri vardı. Böylece aklimdaki soru işaretleri azalıyordu. Okuldaki yöneticisinin samimiyeti ve işine bağlılığı tam bir aile okulu olması bile yeter. Ben Belit Anaokulunu maltepe civarında oturan tüm annelere gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. O kapıdan mutsuz çıkan kimseyi görmedim. Kontenjanlar hala çok hızlı doluyor bence düşünen kaçırmasın

Konuyu görünce bende yazmadan geçmek istemedim belki sonradan aratanlar olur DRC Özel anaokulu var benim bildiğim küçükyalı maltepe civarı kolejleri arasında en iyileri arasındaymış.Arkadaşlarım gönderiyor çok memnunlar ve çok başarılı bir özel okul DRC Koleji.Sahipleride özellikle çok mütevazi bence bu çok önemli.Aynı zamanda veli çevreside kaliteli öyle söyleyeyim duyarlı velilerin olduğu yerde gerçekten eğitimde kaliteli hale geliyor çevre çok önemli biliyorsunuz.Drc kolejini ihtiyacı olupta incelemek isteyen olursa linkide bıraktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…