• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Mallet finger (düşük parmak, parmak ucu düşmesi) hastalığı..

slm, Canim

nasil oldu parmagin?

Teşekkür ederim canım..2 Hafta sonra kontrolüm var..Parmagımdaki parmaklık hala takılı.Düzenli kontollere gidecegim,hasar gören dokulan kendiliginden onarılırsa iyi ama onarılmazsa düşük parmak durumu düzelmezse operasyonla düzelteceklerini söyledi..Bekliyoruz mecburen,başka çare yok :31: Bu tedavi durumu 3 aya kadar uzayabilirmiş,işte bu durum beni biraz sıkıyor ve bunalatıyor :43:

Teşekkür ederim canım..2 Hafta sonra kontrolüm var..Parmagımdaki parmaklık hala takılı.Düzenli kontollere gidecegim,hasar gören dokulan kendiliginden onarılırsa iyi ama onarılmazsa düşük parmak durumu düzelmezse operasyonla düzelteceklerini söyledi..Bekliyoruz mecburen,başka çare yok :31: Bu tedavi durumu 3 aya kadar uzayabilirmiş,işte bu durum beni biraz sıkıyor ve bunalatıyor :43:

nasil gidiyor tedavin?

Teşekkür ederim canım,iki haftada bir kontrole gidiyorum.Şu ana kadar gidişat iyi.Allahın izniyle ameliyatlık bir durum görünmüyor ama tabi daha önümüzde uzun bir süreç var.Bekliyoruz şimdilik :31:[/Q
Parmagin nasil canim

Teşekkür ederim canım,iki haftada bir kontrole gidiyorum.Şu ana kadar gidişat iyi.Allahın izniyle ameliyatlık bir durum görünmüyor ama tabi daha önümüzde uzun bir süreç var.Bekliyoruz şimdilik :31:[/Q
Parmagin nasil canim

Hala parmaklık takılı canım :50: parmaklıktan dolayı parmağımın üstü yanık gibi oldu,arada açıp havalandırıyorum.Zor bir süreç ama iyi olacak gibi öyle görünüyor.. Ameliyata gerek kalmayacak inşallah :29:

ilk kez duydum ya, görünmez kaza işte,nazar değiyor sana :nazar:
genelde karatecilerin falan böyle olur,hatta bak ben parmağımı nasıl büküyorum diye övünende vardı :1:
demekki darbe sonucu oluyormuş bilmiyordum :27:
şimdi durumun nasıl?

ilk kez duydum ya, görünmez kaza işte,nazar değiyor sana :nazar:
genelde karatecilerin falan böyle olur,hatta bak ben parmağımı nasıl büküyorum diye övünende vardı :1:
demekki darbe sonucu oluyormuş bilmiyordum :27:
şimdi durumun nasıl?

Canım benim,ben Karateyede gittim ;) Ama o zaman olmadı,aslında Basketbolcu Hastaligida diyorlarmış buna.Topa parmak ucuyla vurduğunuz zamanda bu durum olabiliyormuş.Parmak ucuna giden tendomlar kopuyor,parmak ucu düşüyor ve kaldıramiyorsun..
Kullandığım parmakligin sayesinde parmak düz duruyor.Ama şimdide tam kiviramiyorum parmak ucumu,düz duruyor..Fizik tedavi ile yavaş yavaş açacağız inşallah..Parmaklığı çıkarttık artık,3 ay oldu çünkü.. Şimdilik durum bu,düzelecek gibi artık korkmuyorum..
Evet,nazar değiyor bana :nazar: Yıldızım çok düşüktür benim ama bol bol okurum kendimi..
Nazarı veren yanıbaşımda ama,eşim :1: Masmavi gözleriyle dağları deviriyor valla,ben ondan korkuyorum :18:

Merhaba hanımlar..Parmagımda hiçbir sorun kalmadı,tüm hareketler rahat ve normal..Ameliyat gerekmedi,zamanla dikkat ederek iyileşme sürecini atlattım.. Doğru doktor,doğru teşhis ve düzenli kontroller ve tedavilerle herşey iyiye gidiyor,bilgilendirmek istedim ;)

Back