Mali müşavirlik Hakkında yardımcı olur musunuz? :)

ben de özhana sorucam ilk fırsatta kuzum, aklımdaaa

İnş. meslektaş oluruz Bence de şimdiden başlamak en güzeli zaman su gibi akıp geçiyo insan anlamıyo bile. 8 mart ve 28 hazirandaki sorulara bak önce istersen çünkü eskiden Anadolu üniversitesi soruları hazırlıyomuş, şimdi Ankara üniversitesi (son iki sınavı) hazırlamış. Konular aynı aslında ama soru tarzı farklı. 1110 TL nin 960 tl si dosya açtırmak için 3 sene içinde kazanamazsan o ücreti tekrar yatırıp dosya açtırmak zorunda kalıyosun. 150 tl yi malesef her sınava girişte ödemek zorundasın. Kolay gelsin.

Kazanacam fazladan 150 lira verir miyim hiç Evet öyleymiş şansıma yani değişmeseymiş olmazmış sanki Teşekükür ederim, sana da

Bence yol yakınken dönün.
Mali müşavirler çok para kazanıyor diyen halt etmiş.
Mali müşavirler devletin parasız katipleridir.
Bütün angarya işleri beleş yaparlar.
AÖF nin potansiyel 1 küsür milyon öğrencisi var.
Hepsi de birer SMMM adayı!
Piyasada acayip bi SMMM enflasyonu var sayı 100 bin in üzerinde.
Dosya açmakla bitmiyor.
Staja başlama sınavını kazanmanız gerekiyor.
Toplam sınava girenler içinde %10 luk kısımda olmanız gerekiyor başarılı olabilmek için
Kazandıktan sonra 3 yıl bir SMMM nin yanında veya denetiminde staj yapmanız gerekecek.
Yani ssk lı olarak çalışmak mecburiyetindesiniz.
Temeliniz yoksa bu işi öğrenmek için bi ofiste çalışmaya yöneleceksiniz.
En iyi ihtimal maaş almadan çalışırsınız, hatta ssk sını bile cebinden ödeyenler var.
3 yıl bittikten sonra 7 dersten klasik sınava gireceksiniz.
Onu da verdikten sonra yaklaşık 3 küsür bin karşılığında ruhsatı almaya hak kazanacaksınız.
Bugün bu yola girmeye karar verirseniz en erken 5 yıl sonra SMMM olacaksınız.
Ondan sonra ya bi kaç yıl zarar etmeyi göze alarak büro açacaksınız, ya da şimdinin şartlarından 1,5-2 bin maaşla iş arayacaksınız.

Kazanacam fazladan 150 lira verir miyim hiç Evet öyleymiş şansıma yani değişmeseymiş olmazmış sanki Teşekükür ederim, sana da

benim eşim ilk değişen sınava girmişti mart ayındakine sorular zordu çok kötü geçti falan dedi ama kazandı şükür sonra sağlıklı değerlendirince soruların zor olmadığını sadece tarzının değişik olduğu için kendisini zorladığı söyledi.

bir de kursa gidecekseniz smmm'nin kendi kursuna gidip hiç devamsızlık yapmamanız halinde 6 ay stajdan sayılıyor kurs. yüksek lisansınız varsa bir yıl stajdan da o sayılıyor. yalnız ikisi bir olmuyor bildiğim kadarıyla.

ben sadece mali müşavirlik için değil her sınav için şunu düşünürüm kazanan nasıl kazanıyor ben de kazanırım. olumsuz olmamakta fayda var ama şu da bir gerçek ki çok sıkı çalışmalısınız bol bol soru çözmelisiniz. kursun da inanılmaz faydasını gördü eşim aklınızda bulunsun

bende 26 yaşındayım , 10 aylık smmm yim..

herhalde stajyerliği bu kadar zorlu gecen (tecrubesiz kişiler için )tek meslektir..

mesleğimi onca eziyetine , cefasına ragmen çok seviyorum..

Evet potansiyel smmm olma şartlarını tasıyan çok insan var...baslatma sınavına giren onca bu şartlara haiz insanların içinden %10 'a girerseniz ancak ve ancak """aday meslek mensubu""" unvanını kazanıyorsunuz.. yani dolayısıyla çok aday yok... öle bir tez de yok...

sorumlulugu çok agır..

hele hele """aday meslek mensubu""" unvanında iken girdiğiniz 7 dersten yazılı sınav ise belki de en zoru..

unvanı gerçekten "sürünmeden" alamıyorsunuz..

bu işten çok yuksek gelir elde edilebilir hem bagımlı hem bagımsız çalışan olarak...ancak bu yol tamamen kişinin mesleki ve mevzuat bilgisinden geçiyor..

benim diyen mali müşavir yetersiz olsa bile ruhsatı için 1.500- 2.000 tl arası para ile başlıyor.. yine de piyasaya göre fena sayılmaz..tercih meselesi tabiki iyinin iyisi vardır..

mali müşavirlik bence tecrube ve bilgi işi...

daha yeniyim yolum uzun ama yine de iyi ki smmm yim :) iyi ki o eziyeti çekmişim...

Son düzenleme:

Eminim ki bu yorumu yapan ve işini bu kadar seven bir mali müşavir çok başarılıdır. Bir buçuk yıllık aday meslek mensubu olarak siz üstadımı tebrik eder mesleğimizi bu kadar güzel aksettirdiğiniz için teşekkür ederim..

Siz bilgisayar mühendisi olarak muhasebeden ve hatta mali müşavirlikten ne kadar bilginiz varda hiç iş yapmadan para kazanıyorlar diyorsunuz bence herkes kendi mesleği hakkında yorum yapsın

Emredersiniz.

Muhasebeci olarak çalıştım.

Ayrıca Eskişehir de çok yakın tandığım 2 smmm var. 2 si de öyle.

Kendileri de söylüyor zaten. İş yok bir tek ay sonu yoğun oluyor diye bir de vergi zamanları.

Siz çok biliyorsunuz.

Bu mesleği ayaklar altına alanlar zaten kendi içimizde onu biliyorum ve çok biliyorsunuz kısmına gelince sizin bir süre yaptığınız ve adlandırdığınız MUHASEBECİLİKTEN çok şey bildiğim kesin herkes kendini iyi hissettiği yerde başarılıdır.

canım çook tesekkur ederim... güzellik görenin gözündeymiş derler...
allah size de tez zamanda bitirmeyi nasip etsin , daha iyilerini göstersin

peki diyelim ki staja başladık en kötü ne kadar maaş alcaz staj yaparken?bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Dusuncelerıme tercüman olmuşsunuz..

Hayırlı olsun Ruhsatınız Bu yasta bu başarıyı yakalamak cok güzel.. Bende kısmet olursa onumuzdekı donem malı musavır olacağım .. Hakkımızda hayırlısı 28ı bıtırmeden bı alaydım :)

Oyle oturduğu yerden cok para kazanıldığını ıddıa edenlerın bu meslegı gerçekten yapmalarını cok ıstıyorum.. Ancak yasayan anlar bu ısın sıkıntısını..

Merhaba Nişanlım Mali Müşavirlik sınavına girdi geçen sene kazandı bu konuda bilgisi vardır sanırım hemen öğrenip dönüş yapıyorum
selamm.. eşimde malimüşavirlik için hazırlanıyor. staj 3 yıl evet ve staj ücretlerini merak ediyorum biliyormusunuz?

Eşim mali müşavir bütün süreçlerinde yanında idim.Cok zor çok mesafeli bir yol Çalışmadan para kazanıyorlar diyen arkadaş halt etmiş bütün arkadaşlarımız neredeyse mali müşavir ve hepside çanları çıkana kadar çalışıyorlar muhasebe parasini da mükelleflerden Söke söke ancak alıyorsun hemde öyle büyük meblağ değil Yatıyorlar diye bahsettiği SMMM ler mükelleflerin hiçbir işini yapmayan ya da çok küçük firmalarla çalışan smmmlerdir 10 senelik muhasebeci ve SMMM adayı olarak söylüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…