Mali müşavirliğe hazırlanan arkadaşlar yardım..

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
ben işletme mezunuyum. muhasebe tecrübem var fakat büro muhasebesiyle ilgili bir tecrübem yok. en büyük hedefim mali müşavir olmak. şuan küçük bir şirketin muhasebesini tutuyorum.müşavirlilk bürosunda çalışmak istedim tecrübem olması işleri daha iyi kavramam açısından ama başvurduğum yerler büro tecrübem olmasını istediler. sınava hazırlanmak içimden gelmiyor şuan çünkü sınavı kazansam kısa zaman içinde stajımı yapabileceğim biryer bulmam gerekiyor. belkide staja başlama sınavını kazandıktan sonra büroda iş bulmam daha kolay olacak.
aranızda müşavir olan yada bu yola baş koymuş arkadaşlarım varsa bu işin zorluklarını paylaşırsanız çok sevinirim. yakın çevremde müşavir kimse yok danışabileceğim. şu durumda sınava girmemi önerirmisiniz. yoksa önce çalışabileceğim bir büromu bulmam gerekiyor..fisfisfis

merhaba,
ben muhasebe bürosunda çalşıyorum.büro tecrüben olmayabilir.bu malimüşavirlik sınavına hazırlanmaman için bir gerekçe olmamalı bence.çoğu üniversite mezunu arkkadaşlarımız okul bittikten sonra bu sınava giriyor.sınavı kazanırsan eğer iş büro bulmaya kalsın ki onu bulursun bence yine.sınava gerçekten iyi hazırlanman gerekiyor,kolay bir sınav değil.muhasebeyle ilgili bir sürü forum siteleri var ordan araştırıp ordaki arkadaşlardan da bilgi alabilirsin.a.s.

Ben en son yapılan sınava girdim.1.000 ytl ye yakın para yatırmak gerekiyor.İlk sınavımdı kazanamadım 48 civarı bişey aldım.Aralıkta tekrar başvurmam gerekiyordu fakat ilk sınavı veremediğim için hiç içimden gelmiyor artık.Soğudum diyebilirim.İlla büroda çalışacaksın stajını orada yapacaksın diye bi şart yok.Çalıştığın şirkettede staj yapabilirsin.Sınavın çok zor olduğunu söyleyemem.Bence kolaydı fakat puanlama sistemi malesef çok kötü.Çan eğrisi uygulanıyor o yüzden kaç puan alacağını bilemiyosun.Çok iyi beklerken çok kötü bi puan gelebiliyor.Benim daha 6 hakkım var ama dediğim gibi soğudum bide bebek düşünüyoruz 1 sene içinde o yüzden staja ara verme hakkıda yok.Kararsızım yani.Allah yardımcın olsun.

mali müşavir olduktan sonra ofis açmayı düşünüyorsan çok tanıdık çevre gerekiyor ve pişmen için 2 sene...birde maddi olarak çok külfetli.....staja başladıktan sonra da maddi olarak bitmiyor....cd satıyorlar ücretli 300 ytl falan bunu almak mecburiymiş mesela.daha birsürü ödeme yapılıyor.
stajını özel bir şirkette de yapabilirsin..ama gerçek muhasebeyi a dan z ye muhasebe bürolarında öğrenebilirsin.........deneyimli ve deneyimsiz eleman her zamana arar muhasebeciler...önce gelgit işleriyle başlarsın yavaş yavaş işi öğrenirsin...fakat sana bir tüyo vereyim..muhasebe bürosunda staj yapanlaa ücret ödemiyorlar genelde...yana 100 200 falan işte..bu seni tatmin etmez....ben senin yerinde olsam imkanım olsa özel bir şirkette çalışırken stajımı gösteririm...tanıdık bildik bir muhasebe bürosundada iş çıkışları 2 3 saat takılır işi öğrenmeye çalışırım.

Ben iki dönem smmm staj sınavına girdim.

Bu arada bahsediler 300 liralık cd lerin alınması mecburi filan değil.

Sınavlar biraz zor çünkü çan eğrisi sistemi var. Ön muhasebe ile genel muhasebe biraz farklıdır ama öğrenmeniz yararınıza.

Ayrıca sınavı kazandıktan son staj için yer bulamazsanız odaya başvuruyorsunuz onlar size yer ayarlıyor.

Yolunuz açık olsuna.s.

öncelikle merhaba canım
benim 5 buçuk yıllık büro tecrübem var ve şu anda mali müşavirlik stajımı yapıyorum
seneye Allah nasip ederse Mali Müşavir olucamcoksekeriremsu
İlk olarak seni idealistliğinden ötürü tebrik ediyoruma.s.
Eğer kararlıysan bu yola baş koy. Ancak şunu unutma önünde zorlu virajların olacak
Gelelim soruna. önce işmi buluyum yoksa sınavamı giriyim diye sormuşsun
işyeri alternatiflerin olsun cnm sınavı kazandıktan sonra büro büro gezip iş arayan arkadaşlarım oldu
bilirim çok zor bir durum. Ama hiç biri açıkta kalmadı.
Sınavlarda çan eğrisi sistemi olduğu için çok sıkı bir sınav temposu seni bekliyor
belki ilkinde kazanamayabilirsin , belki ikincide de temennim ilkinde kazanmanda:1hug:
ben 5. de kazanmıştım. mesleğim buydu vazgeçmedim.. vazgeçmeyide hiç düşünmedim ve nihayet oldu.
Eğer kararlıysan başarılı olacağına eminim. Bu konuda her türlü soruyu sorabilirsin cnm bana. ders notları , ders çalışma taktiği.. vs.
başarılarŞeniz

ARKADAŞLAR başarılar diliyorum benim babam da YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR...:1shok:ALLAH kolaylık versin;ne kadar zor meslek ya;sürekli özveri istiyor;her gelişmeyi takip etmek zorundasınız maliye ile ilgili..Ben babama Maliye Doktoru diyorumyerimseniben Sizler de öylesiniz demek (inş.) Bir bayan için daha zor olsa gerek..Son olarak tebrik ediyorve başarılar diliyoruma.s.
senağlamaDuygulandım

Haziranda girdiğim sınavda deha 98 soru tutturmuş ama elimde testleri yok:a015:

Geçmiş sınavlardan da birebir 32 soru sorulmuş.

Siz nasıl hazırlandınız paylaşırsanız gerçekten sevinirim zira kasım sınavında bu işi artık bitirmek istiyorum:a015:

kaç kez bu sınava girdin nevbahar ve kaç puan aldın ?http://www.dehaonline.com/index.php işte bu linkte aradığın tüm sorular varyerimseniben
öncelikle sana tavsiyem, geçmiş dönemlerde çıkan soruları çok iyi analiz etmen olacaka.s
hepsini mutlaka çöz. Deneme sınavları yap bol bol. Test çözme pratiğini yükselt.
ben en son girdiğim sınavda müthiş test çözmüştüm ve faydasını da çok gördüm

2 kez girdim son sınavdan 45 aldım. Ama sınav kolay olduğu için baraj hayli yükseldi.

Genel kültürde 12 net vardı yazık oldu bu neti bir daha zor yaparımda:roflol:

evet canım baraj hayli yükseldi bende genel kültürden 14 , alandan 68 yapmış 62 almıştım
deha yayınlarının kitabından çalıştım
islam çankaya nın kitaplarıda vardı elimde bazı konulara da islam amcanın kitabından çalıştım

elisaa ders notları için bana yardımcı olur musun,sen nelere çalıştıysan artık çünkü ben kendim için değilde erkek arkadaşım için istiyorum o iktisat mezunu benimde araştırmamı istedi ben de açıkçası ilgi alnıma girmediği için pek bişey bulamadım bana yardımcı olursan sevinirim,inan evlenmemiz bu sınava bağlı:)ciddiyim bak:)

genelleme yapıcak olursak iktisatçılar için.
erkek arkadaşının bu sınavda pek fazla zorlanacağını sanmıyorum çünkü bonus puanlar iktisattan geliyo
erkek arkadaşının yapacağı alan derslerinden maliyet ve finansal muhasebeye biraz daha fazla ağırlık vermesi.
iktisatçı arkadaşlarımdan bildiğimden sölüyorum genel kültürde de net sayıları iyi oluyo.
umarım sevgilinde önümüzdeki kasım sınavında başarılı olur ve stajını başlatır..

muhasebeci memur ücretleri: 300 lirayada çalışan var 2000 lirayada...

staja başlama sınavındamı çan eğrisi var....çan eğrisi sistemini açıklayabilirmisiniz biraz...ilk sınava girişinde kazanan yokmu acaba

sınavı 2001 yılında ilk girişte kazandım stajerlik sınavını, iki yıl staj yapmak için yer baya bi aradım, sonucunda 2 yıl stajdan sonra sınavlara gittim kazandım çok şükür ama bana bi 10 yıl gibi geldi bu yola başvurcaklara başarılar diliyorum allah kolaylık versina.s.
arkadaşlara tavsiyem bağlı bulundukları odaya gidip kurslardan yararlanmaları ve yardımcı kitaplara çalışmaları başka çare yok çalışmaktan başka......

önlisans muhasebe mezunuyum
şimdi 4.sınıf işletmeye geçtim
okulda hocalarımız 60 puan geçme barajı diyorlardı
çan eğrisi sistemi var demek
peki 60 puan olayı niye var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…