• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MAKYAJ YÜZÜMDEN RESMEN UÇUYOR

baharyelii

Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2021
302
308
53
Merhaba,
Konu başlığında görüldüğü gibi makyaj yüzümde asla kalmıyor. Kullandığım malzemeler çakma değil, çok kalitesiz ürünler kullanmıyorum maddi durumum el verdikçe güzel ürünler kullanmaya çalışıyorum ama sabah yaptığım makyaj öğlene kalmıyor diyebilirim.
Cilt bakımıyla alakalı olabilir mi? Nice kadınlar görüyorum cilt bakımı yapmayan ama onlarda kalıyor, anlayamadım.

Bununla ilgili ne yapabilirim?

Merhaba,
Konu başlığında görüldüğü gibi makyaj yüzümde asla kalmıyor. Kullandığım malzemeler çakma değil, çok kalitesiz ürünler kullanmıyorum maddi durumum el verdikçe güzel ürünler kullanmaya çalışıyorum ama sabah yaptığım makyaj öğlene kalmıyor diyebilirim.
Cilt bakımıyla alakalı olabilir mi? Nice kadınlar görüyorum cilt bakımı yapmayan ama onlarda kalıyor, anlayamadım.

Baz kullanırsanız uçmaz. Gz ve yüz için makyaj bazları var. Fondoten ve farların altına uyguluyorsunuz, hem ürünler güzel dağılıyor ve renkleri daha iyi görünüyor, hem de kalıcı oluyor ;)

Baz kullanırsanız uçmaz. Gz ve yüz için makyaj bazları var. Fondoten ve farların altına uyguluyorsunuz, hem ürünler güzel dağılıyor ve renkleri daha iyi görünüyor, hem de kalıcı oluyor :KK66:
Baz da kullandım yok istediğim gibi olmuyor. Sabah da nemlendirici tarzı bir şey sürdüm makyajdan önce. Kuru kuru da uygulamıyorum :(

Baz da kullandım yok istediğim gibi olmuyor. Sabah da nemlendirici tarzı bir şey sürdüm makyajdan önce. Kuru kuru da uygulamıyorum :KK43:
Bence bazınız iyi değilmiş, çünkü benim sadece yüzüm terler ve aşırı terler, genelde cilt makyajı yapmıyorum ama yaparken de baz kullandığımda çok terlesem bile asla akma, dağılma oksitlenme olmuyor. Yalnız yüzünüzü ellememeniz de gerekiyor, eğer yüzünü sık elleyen biriyseniz isterseniz üstüne kireç atın yine durmaz o makyaj ;) Ha bir de makyaj sabitleyici spreylerden de üstüne sıkabilirsiniz, çok etkisi olmaz ama yine de bazla birlikte işe yarar ;)

Bence bazınız iyi değilmiş, çünkü benim sadece yüzüm terler ve aşırı terler, genelde cilt makyajı yapmıyorum ama yaparken de baz kullandığımda çok terlesem bile asla akma, dağılma oksitlenme olmuyor. Yalnız yüzünüzü ellememeniz de gerekiyor, eğer yüzünü sık elleyen biriyseniz isterseniz üstüne kireç atın yine durmaz o makyaj :KK66: Ha bir de makyaj sabitleyici spreylerden de üstüne sıkabilirsiniz, çok etkisi olmaz ama yine de bazla birlikte işe yarar :KK66:
Öncelikle ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Kaliteli bir baz ve bir de sprey deneyeceğim :)

Merhabalar konu sahibesi, ben o kalıp gibi kalanlardanım. Eskiden kalmazdı, şimdi yüzüm terler, yağlanır, buna rağmen makyajım kalır. Baz kullanıyorum. BB krem kullanıyorsan eğer bizim gibi yüzlerde etki göremezsin, mat bitişli bir fondöten kullanmanı öneririm. Pudra kullanmalısın, şeffaf bir pudra kullanabilirsin. Şeffaf pudra yüzünü beyazlatacaktır, bu sebeple hafif bir kontürle yüzünü renklendirebilirsin. Ben eskiden baz + sprey kullanıyordum ama sprey benim yüzüme yaramadı, makyajın kapattığı gözenekleri sprey daha da doldurunca sivilcelenme yaşadım.

Flormar’ın makyaj bazını kullanıyordum. Çok memnundum. Makyaj sabitleyicisi kullanmadım. Ama faydası olur diye düşünüyorum. Pudra, allık, highlighter ve far toz oldukları için uçar. Fondoten ve Bb krem cilde nüfus ediyor. Onların kalıcılığı daha fazla.

Baz da kullandım yok istediğim gibi olmuyor. Sabah da nemlendirici tarzı bir şey sürdüm makyajdan önce. Kuru kuru da uygulamıyorum :KK43:
Pudralar cabuk ucuyor zaten ama fondotenin epeyce uzun bir süre kalmasi gerekiyor normal şartlarda. Ben fondotenimi kullanırken fondoten pamuğumu suda ıslatıp yüzüme yediriyorum. Makyajım bittikten sonra da elimi hafif suyla ıslatıp yüzüme dokundurup çekiyorum; boş fısfıs şişeniz varsa şişeye su doldurup aynı sekilde yüzünüze fıs yapabilirsiniz. Bu makyajı sabitleyen bir şey, önceden ben de gun içinde bir çok kez makyajımi tazelemek zorunda kalırdım ama artık bu şekilde sabah yaptığım makyaj akşama kadar duruyor. Eğer fondoten üzerine pudra sürüyorsanizda o ıslatma işlemini pudradan hatta allıktan sonra yapmanız gerekiyor.

Bende sadece göz kalemi kullanabiliyorum :( makyaj yaptıktan 5 10 saniye sonra şapır şapır gözlerim burnum akıyor :( rimel çok sevmeme rağmen asla kullanamıyorum ister kaliteli ister çakma hepsi de sonuç aynı

Yanlışım varsa düzeltilsin lütfen, bazların birçoğu silikon içeriyor. Gözeneklere dolup cildi pürüzsüz bir hale getiriyor. Günlük makyaja bazı da dahil ederseniz bir süre sonra cilt sorunları yaşamaya başlarsınız diye düşünüyorum. Tabi yine de makyaj konusunda derin bilgisi olan biri değilim daha iyi bilen birini dinleyin 🤣

Sanırım bir çok insanın ortak derdi. Misal ben yağlı bir cilde sahibim bende de makyaj çabuk uçup gidiyor 😢 Bir çok kişi bazı tavsiye etmiş denicem teşekkür ederim 😊

Bende sadece göz kalemi kullanabiliyorum :KK43: makyaj yaptıktan 5 10 saniye sonra şapır şapır gözlerim burnum akıyor :KK43: rimel çok sevmeme rağmen asla kullanamıyorum ister kaliteli ister çakma hepsi de sonuç aynı
Farmasinin 2li rimelini kullanıyorum çok memnunum akmıyor ve alerjik bir bünyem var

Merhaba,

Ürünlerle alakalı çoğu zaman .. ben de kalitesiz asla kullanmam .. ama bir pudraya 400-500 de vermem .. kesinlikle veren arkadaşlarımda daha hoş duruyor ve kalıyor 😑 iyiye yakın ürünlerin emsallerini deneye deneye değiştiririm surekli

Merhaba,

Makyaj videolarını izlediğim bi dönem vardı :D Onların akmamasının sebepleri üst üste birçok ürün kullanmaları normalde bunlar bende kusma yaparken onlarda cildi kusursuzlaştırıyordu ama kameradan da öyle görüyor olabiliriz tabi. Birde makyaj sabitleyicisi sanırım çok işe yarıyor genelde baya övüyorlar onu ben kullanmadım çünkü makyajı çok önemsemiyorum yapıyorum her çıktığımda ama akmış akmamış sıkıntı etmiyorum zira bende makyajda değişiklik göstermiyor nasıl bi yüz hatlarına sahipsem makyajlı ve makyajsız aynı oluyor asdfgh

Makyaj videolarını izlediğim bi dönem vardı :KK70: Onların akmamasının sebepleri üst üste birçok ürün kullanmaları normalde bunlar bende kusma yaparken onlarda cildi kusursuzlaştırıyordu ama kameradan da öyle görüyor olabiliriz tabi. Birde makyaj sabitleyicisi sanırım çok işe yarıyor genelde baya övüyorlar onu ben kullanmadım çünkü makyajı çok önemsemiyorum yapıyorum her çıktığımda ama akmış akmamış sıkıntı etmiyorum zira bende makyajda değişiklik göstermiyor nasıl bi yüz hatlarına sahipsem makyajlı ve makyajsız aynı oluyor asdfgh
Evet bir dönem ben de çok izliyordum :D onların yaptırdığı cilt bakımı, kullandıkları ürünlerin kalitesi vs zaten belli yani onlar kadar olmasını beklemiyorum, uçmasın yeter :D demek ki siz makyajsız da güzelsiniz ondan fark etmiyor olabilir :)

Back