Benim zaman zaman tekrarlayan hem vajen bölge hem anal bölgede bakteriyel kaynaklı rahatsızlıklarım oluyor.
Bu bölgelerin hijyeni konusunda etkili ve pratik önerileriniz var mı arkadaşlar? Kendi uyguladığınız veya duyduğunuz?
Elimden geleni yapıyorum ama belki farklı birşeyler öğrenebilirim diye açtım konuyu...
Benim zaman zaman tekrarlayan hem vajen bölge hem anal bölgede bakteriyel kaynaklı rahatsızlıklarım oluyor.
Bu bölgelerin hijyeni konusunda etkili ve pratik önerileriniz var mı arkadaşlar? Kendi uyguladığınız veya duyduğunuz?
Elimden geleni yapıyorum ama belki farklı birşeyler öğrenebilirim diye açtım konuyu...
oncelıkle wc oturmadan yap ben ayakta yapıyorum :)
havuza asla gırmem mantar olucam dıye
muhakkak pamuklu gıyerım
camasırlarımı ütülerim
günlük ped cok onermıyorm doktorum hava almasını engellıyor demıstı bana akıntın olmadıgı surece kullanma dedı
kullanıcaksanda ped altı kapalınolmayanı kullan demıstı
ılıskıye gırıyosan muhakkak korunununuz
genıtal temızleme jeli mendılı kullanmayın ph dengesını bozar dırek su ıle temızleyenız
Konuya yorum yapacaktım ama sizin yorumunuz dikkatimi çekti ayakta nasıl yapıyorsunuz
oncelıkle wc oturmadan yap ben ayakta yapıyorum :)
havuza asla gırmem mantar olucam dıye
muhakkak pamuklu gıyerım
camasırlarımı ütülerim
günlük ped cok onermıyorm doktorum hava almasını engellıyor demıstı bana akıntın olmadıgı surece kullanma dedı
kullanıcaksanda ped altı kapalınolmayanı kullan demıstı
ılıskıye gırıyosan muhakkak korunununuz
genıtal temızleme jeli mendılı kullanmayın ph dengesını bozar dırek su ıle temızleyenız
Vajina içi asla yıkanmamalı
Sadece dış bölge bol suyla yıkanmalı o da günde defalarca değil oradaki yararlı bakteri florasını korumak gerekiyor
Günlük ped kullanılmamalı
Genital bölge için özel üretilmiş de dense herhangi bir jel,sabun,ıslak mendil kullanılmamalı
Genital bölge temizliği mutlaka önden arkaya doğru yapılmalı aksi halde anal bölgedeki zararlı bakteriler de öne doğru taşınmış olur
İlişki sonrası idrar yapmak ilişki sırasında idrar yoluna taşınan bakterilerin atılmasını sağlar ve sistit olmayı önler
evet canım wcye oturmadan yap, sonra oraları da batır, senden sonra girecek olanları hiç düşünme
bacaklarınzıı kırıp deneyin sıçramazki :) belkide ben alıştığım için olumsuz bir durumla karşılasmıyorum.
sadece suyla yıkanınca koku gitmiyo koku kalıyo bu da çok iğrenc bence su temizlemio hiç :S
kolozete oturmadan ayakta çömelmeye calısyorm
daha once mantar oldum bıda asla asla asla oturmam !
vajnayı sabun, duş jeli gibi kimyasallarla yıkamak, hele hele içini yıkamak çok daha tehlikelidir.
kokulu akıntı filan varsa zaten muhtemelen enf kaynaklıdır dr.a gitmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?