• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maksimum genital bölge hijyeni konusunda tüyolarınız var mı????

Siminru

Canım üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
3.948
2.545
133
Benim zaman zaman tekrarlayan hem vajen bölge hem anal bölgede bakteriyel kaynaklı rahatsızlıklarım oluyor.
Bu bölgelerin hijyeni konusunda etkili ve pratik önerileriniz var mı arkadaşlar? Kendi uyguladığınız veya duyduğunuz?
Elimden geleni yapıyorum ama belki farklı birşeyler öğrenebilirim diye açtım konuyu...

Benim zaman zaman tekrarlayan hem vajen bölge hem anal bölgede bakteriyel kaynaklı rahatsızlıklarım oluyor.
Bu bölgelerin hijyeni konusunda etkili ve pratik önerileriniz var mı arkadaşlar? Kendi uyguladığınız veya duyduğunuz?
Elimden geleni yapıyorum ama belki farklı birşeyler öğrenebilirim diye açtım konuyu...

evet çok dikkat edilmesi gereken bir konu özelliklede çalışıyorsan girdiğimiz yerler hijyen değil.hergün iç çamaşırı değiştirerek ve mutlaka günlük ped kullanmalısın çantanda bulunsun surekli değiştir eczanede yada marketlerde o bölgeler için özel jeller var onunlada temizliğini sağlarsan olmaz diye düşünüyorum:34:

oncelıkle wc oturmadan yap ben ayakta yapıyorum :)
havuza asla gırmem mantar olucam dıye

muhakkak pamuklu gıyerım

camasırlarımı ütülerim

günlük ped cok onermıyorm doktorum hava almasını engellıyor demıstı bana akıntın olmadıgı surece kullanma dedı
kullanıcaksanda ped altı kapalınolmayanı kullan demıstı

ılıskıye gırıyosan muhakkak korunununuz:54:

genıtal temızleme jeli mendılı kullanmayın ph dengesını bozar dırek su ıle temızleyenız

Biz kadınların en çok dikkat etmesi gereken durum vajinal bölge hijyenidir. Her gün duş almak, iç çamaşırı değiştirmek bazen yeterli sanıyoruz ama öyle olmayabiliyor. En önemlisi iç çamaşırları ütülemekmiş bunu geç de olsa fark edebildim.. Bir de idrar yolları rahatlatmak ve vajinal hijyeni sürdürmek için her akşam bir kırmızı pancarı rendeleyip yağ, tuz, limon ve en önemlisi sirke ile karıştırarak yiyebilirsiniz. Çok faydalı oluyor. İdrarınız biraz kırmızıya dönebilir bu bir problem değildir. Sirke ve pancar sayesinde vücudunuzdaki iltihapları idrar yolu ile dışarı atabilirsiniz. Deneyerek sonuç aldığım bir durum bu.. Buradan bir kaç kişiye daha faydalı olabilirsem ne mutlu bana :40: :3:

muhakkak pamuklu gıyerım

camasırlarımı ütülerim

günlük ped cok onermıyorm doktorum hava almasını engellıyor demıstı bana akıntın olmadıgı surece kullanma dedı

genıtal temızleme jeli mendılı kullanmayın ph dengesını bozar dırek su ıle temızleyenız

Konuya yorum yapacaktım ama sizin yorumunuz dikkatimi çekti ayakta nasıl yapıyorsunuz :53:

Tuvalete oturmadan önce su dökmenizi önerirmi bende cok sık sistit olurum bekarım..Aksamları sıcak suyla yıkamanızı öneririm genital bölgenizi ve iyice kurulayın derim içini falan.Sıkı çamaşır giymeyin çok terlemeyin evdeki lavabonuza sık sık hipo dökün bizim evde 2 tane erkek var malesef defalarca uyarmama ragmen ayakta tuvalet yapıyorlar ve sıçrıyor sürekli her tuvalete girişimde dökerim doktorlar günlük pedi önermiyorlar alırsanızda parfümsüz alın bence ve ben günde 2 kere değiştirim iç çamaşırımı ona ragmen sık sık sistit oluyorum :(

Vajina içi asla yıkanmamalı
Sadece dış bölge bol suyla yıkanmalı o da günde defalarca değil oradaki yararlı bakteri florasını korumak gerekiyor
Günlük ped kullanılmamalı
Genital bölge için özel üretilmiş de dense herhangi bir jel,sabun,ıslak mendil kullanılmamalı
Genital bölge temizliği mutlaka önden arkaya doğru yapılmalı aksi halde anal bölgedeki zararlı bakteriler de öne doğru taşınmış olur
İlişki sonrası idrar yapmak ilişki sırasında idrar yoluna taşınan bakterilerin atılmasını sağlar ve sistit olmayı önler

Son düzenleme:

muhakkak pamuklu gıyerım

camasırlarımı ütülerim

evet canım wcye oturmadan yap, sonra oraları da batır, senden sonra girecek olanları hiç düşünme

Vajina içi asla yıkanmamalı
Sadece dış bölge bol suyla yıkanmalı o da günde defalarca değil oradaki yararlı bakteri florasını korumak gerekiyor
Günlük ped kullanılmamalı
Genital bölge için özel üretilmiş de dense herhangi bir jel,sabun,ıslak mendil kullanılmamalı
Genital bölge temizliği mutlaka önden arkaya doğru yapılmalı aksi halde anal bölgedeki zararlı bakteriler de öne doğru taşınmış olur
İlişki sonrası idrar yapmak ilişki sırasında idrar yoluna taşınan bakterilerin atılmasını sağlar ve sistit olmayı önler

hepsıne katılıyorum canım:46::46:

sadece suyla yıkanınca koku gitmiyo koku kalıyo bu da çok iğrenc bence su temizlemio hiç :S

sadece suyla yıkanınca koku gitmiyo koku kalıyo bu da çok iğrenc bence su temizlemio hiç :S

vajnayı sabun, duş jeli gibi kimyasallarla yıkamak, hele hele içini yıkamak çok daha tehlikelidir.
kokulu akıntı filan varsa zaten muhtemelen enf kaynaklıdır dr.a gitmek lazım

Ben oriflame'nin genital temizleyicisini kullanıyorum, çokta memnunum hijyen konusunda sıkıntı yaşamadım hiç :)

vajnayı sabun, duş jeli gibi kimyasallarla yıkamak, hele hele içini yıkamak çok daha tehlikelidir.
kokulu akıntı filan varsa zaten muhtemelen enf kaynaklıdır dr.a gitmek lazım

belkide ordan değil makat tarafından oluyo ama orayı yıkarken orayıda yıkamak lazım oluo zaten ne bileyim daha pis kokmasndan iyidir gibi

bende avonun genital bölge jelini kullanıyordum
ve her duşta bolca suyla yıkardım
kontrolde yara cıkınca hatamı anladım
ama günlük pedden vazgeçebileceğimi sanmıyorum büyük rahatlık:34:

işten eve gidince yemek yıkarım hemen genilatımi iç çamaşırımı da değiştiriyorum. ama bende de böle bi tuhaf koku olmaya başladı ve akıntı da oluyo napıcam bilmiyorum :25:

Back