Ülseratif kolit dedi Dr. Ama kanın o yaraların sebebini bulamıyor larÇiban derken? Ülser mi yani? İlacın adı nedir?
ülseratif kolitte olan şey çıban değil açık yara ama neyseÜlseratif kolit dedi Dr. Ama kanın o yaraların sebebini bulamıyor lar
Tahmin etmiştim. İnflamatuar barsak hastalığı olma ihtimali var demiştim zaten bir önceki mesajımdaÜlseratif kolit dedi Dr. Ama kanın o yaraların sebebini bulamıyor lar
Zahmet olmazsa bana da yazar mısınızOzelden yaziyorum size
Ozelden yaziyorumZahmet olmazsa bana da yazar mısınızmizaç ilmi çok ilgimi çekiyor. Tanıdığım mizaç uzmanları doktor değiller.
Ben Ankara da ikamet ediyorum ailem bursa da. Dr. Hiç görüşmedim. Annem babam sağlıkçı değil halk ağzıyla çıban gibi dedi bizde iki yıldır çare arıyoruz sağdan soldan bir umuttur die. O yüzden bide buraya yazayım dedim belki bı şekilde basina gelen vardır die. Salofalk çok çok iyi geldi ama dediğiniz gibi bakmadigimiz ecza deposu kalmadı belki kıyıda köşede kalmıştır die. Asacol iyi gelmedi malesef. Ömür boyu devam edecek bir hastalık olduğunu bilmiyordum Dr ailemede böyle birşey söylemedi.ülseratif kolitte olan şey çıban değil açık yara ama neyse
size zaten teşhis koyulmuş
teşhisin adı da "ülseratif kolit"
sebebini bulacak bir şey yok çünkü ülseratif kolitin bilinen bir sebebi yok zaten.
yani neyi araştırıp bulacaklarını söylediler ki size?
siz zaten teşhis almışsınız.
bu hastalıkta sadece ilaçlarla kontrol altında tutmaya çalışma diye bir "hastalık yönetimi" var yoksa tedavisi yok bunun.
eskiden ilk hat tedavide salofalk verirlerdi.
salofalk artık ülkemizde bulunmuyor asacol vermişlerdir.
doz düşürünce tekraradıysa doz yükseltirler
daha olması bunun 2. hat ve 3. hat ilaçları var sırayla denerler.
geçmiş olsun ama bu hastlalık ömür boyu devam edecek bir hastalık siz doktorla konuşmadınız mı hiç?
İlginiz için çok teşekkür ederim.Tahmin etmiştim. İnflamatuar barsak hastalığı olma ihtimali var demiştim zaten bir önceki mesajımdabu hastalığın altta yatan bir nedeni olmaz zaten. Hani şu bakteri var yok edelim hastalık geçsin vb gibi bir durum değil maalesef. Otoimmün bir hastalık. Eğer tanı kesinse, immünsüpresyon yapan ilaçlar verilir, veya barsak rezeksiyonu yapılır. Bir de özellikle erkek hastalarda primer sklerozan kolanjit denen başka bir otoimmün hastalıkla birliktelik gösterebiliyor bu ÜK. dediğim gibi eğer tanı kesinse, karaciğer kontrolü de yapılmalı rutin olarak.
Eklemleri de tutabiliyor, o yüzden eklem ağrıları vb ortaya çıkarsa, aklınızda bulunsun. Ben şimdi şuraya bırakayım, siz bir inceleyin olur mu.
Rica ederim. Başka sorunuz olursa mesaj da atabilirsiniz. Geçmiş olsunİlginiz için çok teşekkür ederim.
Şimdi bı yerde okudum kök hücre tedavisi ile bu hastalığa son verilebilinirmis. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bi kaç özel hastaneye danışmak lazım.Rica ederim. Başka sorunuz olursa mesaj da atabilirsiniz. Geçmiş olsun
Salofalkı devletimiz senelerdir ödemediği için ilaç firması ülkeye getirmiyorBen Ankara da ikamet ediyorum ailem bursa da. Dr. Hiç görüşmedim. Annem babam sağlıkçı değil halk ağzıyla çıban gibi dedi bizde iki yıldır çare arıyoruz sağdan soldan bir umuttur die. O yüzden bide buraya yazayım dedim belki bı şekilde basina gelen vardır die. Salofalk çok çok iyi geldi ama dediğiniz gibi bakmadigimiz ecza deposu kalmadı belki kıyıda köşede kalmıştır die. Asacol iyi gelmedi malesef. Ömür boyu devam edecek bir hastalık olduğunu bilmiyordum Dr ailemede böyle birşey söylemedi.
Evet gidiyorlar. Uzmanlar la prof. Görüşüyor ailem. Dış ülkeden salofalk bulduk şükür bı şekilde reçete ile ulaşmaya çalışıcaz. Kardeşime iyi gelen tek ilaç. Biraz sıkıştırdım kardeşimi bağırsakların migdesine iyi gelmeyen şeyler tüketmiş. Buda hastalığıni alevlendirdi. İnşallah sıkı bir diyet ve Dr kontrolünde ilaç tedavisiyle bu gunleride asicaz. Asocal hiçbir işe yaramadi bizde desem yeri var. Bu Çarşamba kolonoskopi nin sonuçları çıkacak inşallah parça almışlardı. İnşallah iyi şeyler söyler Dr.Salofalkı devletimiz senelerdir ödemediği için ilaç firması ülkeye getirmiyor
bunu ilaç kurumuna yazınca ilacı depolara dağıttık diyorlar. külliyen yalan.
Asacol maalesef ki bir işe yaramıyor. daha doğrusu çok az hasta bir fayda görüyor.
bu hastalığın bilinen kesin bir tedavisi yok
hastalığın doğal halinde zaten bazen ataklar bazen sakin dönemler oluyor (remisyon denir tıp dilinde)
bazı kişilerde ilaçlar verildikten sonra bir daha kanamalı atak olmayabiliyor .yani sakin kalıyor hastalık, atağa geçmiyor
neden böyle oluyor bilen yok
ilaç işe yaradığı tedavi ettiği için değil yani aslında
sebebi tam bilinmeyince tedavisini de bulmak zor.
ama asacol işe yaramıyorsa fazla uzatmadan yatırmaları ve diğer ilaç gruplarını denemeleri lazım aslında
İBH (inflamatuvar bağırsak hastalığı) polikliniği olan bir hastane gidiyorlar mı?
kök hücre tedavisi deneysel bir tedavidir, görüşün tabii ama hem başarı oranı garantisi yok hem de deneysel tedavileri SGK karşılamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?