• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

makattaki dikişler

girlinred

Ne mutlu Türküm diyene 🇹🇷
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
16.429
32.202
798
5 aralıkta normal doğum yaptım. makatta 5 dikişim var. bu dikişler düşecek mi yoksa kaynayacak mı? dikiş yerlerinde sertlik hissediyorum bu normal mi? doktor oraya lif sür banyoda dedi o kadar :S bir arkadaşım da benimki 3-4 gün sonra düşmüştü dedi :S benimkiler hala duruyor. bu durumu yaşayan var mı?

Benim ilk dogumumda kendi kendine dustu sadece bir tanesini farketmistim.....
Ama sizinki simdiye kadar dusmus olmasi lazimdi....
Biraz daha bekleyin duslesse dr gifin
Ayriyeten hafif sertlik olmasi normal...

Bu arada bebeginizi Allah anali babali buyutsun....

5 aralıkta normal doğum yaptım. makatta 5 dikişim var. bu dikişler düşecek mi yoksa kaynayacak mı? dikiş yerlerinde sertlik hissediyorum bu normal mi? doktor oraya lif sür banyoda dedi o kadar :S bir arkadaşım da benimki 3-4 gün sonra düşmüştü dedi :S benimkiler hala duruyor. bu durumu yaşayan var mı?

Aynı gün doğum yapmışız:) benim dikişlerimde duruyor ve sertlik bende de var batikonla pansuman yapıyorum düzenli olarak ve banyodan sonra saç kurutma makinesiyle kurutuyorum bence bi sorun yok herkesin farklı oluyor demekki..

bende eylülde doğum yaptım. siyah iplerle dikiş atmışlardı. 40 ım bitince bazısı düştü bazısı eridi. ilk 1 hafta beyaz kabarıklık ve sertlik olmuştu

Aynı gün doğum yapmışız:) benim dikişlerimde duruyor ve sertlik bende de var batikonla pansuman yapıyorum düzenli olarak ve banyodan sonra saç kurutma makinesiyle kurutuyorum bence bi sorun yok herkesin farklı oluyor demekki..

of sorma o batikondan da bıktım valla. süt olsun diye bol bol su içiyorum, e devamlı tuvalet,devamlı batikon :) bir şişe bitirdim resmen. saç kurutma makinesini hiç düşünmemiştim yapıyım bari üşenmezsem :P

bende eylülde doğum yaptım. siyah iplerle dikiş atmışlardı. 40 ım bitince bazısı düştü bazısı eridi. ilk 1 hafta beyaz kabarıklık ve sertlik olmuştu

sorma işte benim ip renksiz bişeydi misina gibi. o yüzden anlayamıyorum bile var mı ipler yok mu...40a kadar devam edebiliyor demek ki bu da kanama gibi kişisel bir şey...
ipler düşünce sertlik de mi gidecek acaba bunu bilen var mı???

Bende normal doğum yaptım içte ve dışta 21 tane dikişim vardı,dikişler 40 gün içinde kendi kendine düştü fakat 3 ay boyunda doğrudüzgün oturup kalkamadım ama 3 ay sonra hiç bir şey kalmadı.

bu sitede başka konular da açılmış aynı mevzuda. biri dikişlerinin enfeksiyon kaptığından bahsetmiş. enfeksiyon kapmış dikiş nasıl anlaşılır acaba??

bu sitede başka konular da açılmış aynı mevzuda. biri dikişlerinin enfeksiyon kaptığından bahsetmiş. enfeksiyon kapmış dikiş nasıl anlaşılır acaba??
dikiş araları kabarır rengi kırmızı olur yapışkan sıvı gelebilir koku yayar. normal yaradan rahatlıkla ayırt edilebilir.
enfeksiyonu azaltmak için temizliğe dikkat etmek lazım. yaralı bölge doktor izin verdiyse önce yıkanır , öyle ovuştura ovuştura değil ki zaten dikişlere dokunmak hatta görmek bizi rahatsız ederken. üstten su dökmek yeterli olabiliyor en azından ben öyle yaptım. kurulama işleminide üstüne bastırmadan yapmak gerekiyor. batikon ve gazlı bezi eksik etmemek lazım , yaranın üzeri ıslak kalmamalı batikonla yaralı bölge pansuman yaplılır. değdir çek yöntemiyle.

benim dikişli yaram geç iyileşti çünkü pansuman yapmayı anlamamışım. batikonu sürekli yaralı bölge üzerinde tutmuşum ve batikon kabuklaşmıştı. batikonu yara üzerinden temizleyip doğru pansuman yapınca 1 haftada gözle görülür iyileşme oldu. tabi benim makat bölgesi değildi. doktor izin verdiyse yaralı bölge açık bırakılınca daha hızlı iyileşme oluyor .
kendi kendinize pansuman yapamıyorsanız ve yürüyebiliyorsanız sağlık ocağında pansuman yapıyorlar. bulunduğunuz bölgedeki sağlık ocağından rica ederseniz hemşire bile gönderebilirler

ben de 15inde doğum yaptım ama hala dikişlerim düşmedi. batticon la pansuman yapıyorum ama her tuvaletten sonra değil. doktorum fön makinasıyla kuru tutmamı söylemişti günde iki kez fln anca yapıyorum onu da. ihmal ediyorum sonra da iyileşmesini istiyorum farkındayım ama her zaman da uygun olunmuyor ki. 15-20 günde düşer demişti doktor ama içimde bir korku ya iyileşmezse ve tekrardan dikişe karar verilirse...:53:?

Benim dikişlerim 5 gün sonra falan düştü, doktorum pansuman falan da önermedi hiç. Sadece ılık su kullan hiç gerek yok dedi. Herhangi bir sorunla da karşılaşmadım, beklemek yerine doktoruna telefon edip sorabilirsin. En azından için rahatlar. Baya olmuş çünkü düşmesi lazım. Allah yavrunu analı babalı büyütsün, vatana millete hayırlı evlat olsun inş. Gözünüz aydın (:

ayy her zamanki gibi reel hayatımda öğrenemeyeceğim tarzda çok bilgi verilmiş, klavyeye tıklayan ellerinize sağlık :) dikiş bölgesi eskisi gibi sert sert gelmiyor elime, geçiyor galiba. pansumanı her seferinde yapmıyorum hala üşengeç ben ama sayıyı artırdım :) belki ondandır ama ilerleme var çok şükür. teşekkürlerrrr :))

bu arada dayanamadım dün doktora gittim. doktor sıkıntı yok, batikonu bırakabilirsin, dikişlerin düşmesi iki ayı bulabilir dedi. aynı şeyleri yaşayan varsa diye yazdım...

Back