- 1 Mayıs 2012
- 1.014
- 1.131
- Konu Sahibi serdi
Ankara Üni. İbni Sina hastanesinde anal fissür+hemeroid ameliyatı oldum. Bu rahatsızlıklarımın 10 yıllık geçmişi var diyebilirim. İlerlemiş bir vakaydım yani. Ameliyat olalı 5 gün oldu. Çok aşırı eziyet çektiğimi söyleyemem. Zaten fissür ve hemeroidin çektirdiği bir ağrı sızı oluyor. Şu anda tuvalete çıktıktan sonra 5 dk. kadar ağrı oluyor. Sıcak oturma banyosu yapınca geçiyor. Şu anda çok mutluyum, Allah'a şükürler olsun. Umarım tamamen iyileşirim.
Yukarıda yazılanlardan iki şey kafama takıldı:
1) Bir arkadaş "lazerle fissür ameliyatı oldum" demiş. Bu mümkün değil. Ya hemeroid ya da fistül ameliyatı yapılıyor lazerle.
2) "Fissür ameliyatından sonra kabızlık yaşanırsa tekrar fissür oluşuyor" demiş bir diğer arkadaş. Eğer yaşadığınız kabızlığın nedenlerini bulup çözemeyecekseniz, boşuna ameliyat olmayın. Ben düzenimi oturttum, her gün aynı saatte tuvalete çıkabiliyorum.
Yukarıda yazılanlardan iki şey kafama takıldı:
1) Bir arkadaş "lazerle fissür ameliyatı oldum" demiş. Bu mümkün değil. Ya hemeroid ya da fistül ameliyatı yapılıyor lazerle.
2) "Fissür ameliyatından sonra kabızlık yaşanırsa tekrar fissür oluşuyor" demiş bir diğer arkadaş. Eğer yaşadığınız kabızlığın nedenlerini bulup çözemeyecekseniz, boşuna ameliyat olmayın. Ben düzenimi oturttum, her gün aynı saatte tuvalete çıkabiliyorum.