• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makat çatlağı!!!!!

Fissur deniliyor makat çatlağına ve tek tedavi küçük bir operasyon. Ben 12 senedir çekiyorum muayene oldum ama ameliyatı gözüm yemedi birkaç dikişte olsa. Kesinlikle kabız olmadığım sürece sorun yaşamıyorum. Hergun kayısılı form çayı ya da kuru kayısı suya koyup suyunu ve kendini yiyorum diğer türlü başa sariyor.

Fissur deniliyor makat çatlağına ve tek tedavi küçük bir operasyon. Ben 12 senedir çekiyorum muayene oldum ama ameliyatı gözüm yemedi birkaç dikişte olsa. Kesinlikle kabız olmadığım sürece sorun yaşamıyorum. Hergun kayısılı form çayı ya da kuru kayısı suya koyup suyunu ve kendini yiyorum diğer türlü başa sariyor.
şişlik var mo

Normal doğum sonrası 2 senedir geçmeyen makat çatlağım var ameliyat olup kurtulan var mı
Anal fissür eşim de yaşamıştı bir dönem ve bunun için doktora da gitti.
Ameliyattan ziyade, eşimin sıcak su oturma ve doktorun verdiği kremler ile düzenli tedavi sonrası böyle bir sorunu kalmadı.
Doktor size ameliyat mı dedi ki?

Anüs bölgesinde ameliyat çok gerekli olmadıkça doktorlar tavsiye etmez.
Sebebi de tüm sinir uçlarının oraya toplanmasından kaynaklı, sinirlerde oluşabilecek herhangi bir sorun, geri dönülemez problemlere yol açabiliyor.
İyi araştırın derim.

Kızlar bepahthol krem alın (losyon felam değil krem olan yoğun daha sarımsı renk) baya sürün maksat bölgenize kendisi çeksin. Bu arada domates turşu acı asitli vs gibi gıdalardan uzaklaşın. Çatlaklar iyileşene kadar sıvı alın kabız olmamaya çalışın. Merhem iyi gelecek.

Ameliyattan sonra da tekratlayabşbilfi bende aynı sorunu 5 sene önce yaşadım oturamıyordum duramıyordum ağrıdan ağrı kesiciler içip duruyordum Dr kesin ameliyat demişti ama yine de ilaç verelim 1 ay sonra gelmemişti yada 15 gün hatırlamıyorum
Sonra ibrahşmsaraçoğlunun patlıcan sapı kürü-beslenme -kantaron ve şişliği alması için zeytinyağı ve unla hamur yapıp o hamuru ısıtıp tülbent ile bastırmıştım oraya ayrıca ısırgan otu kürü vardı (tabi şimdi hepsini araştırmak lazım nasıl yapıldığını vs net hatırlamıyorum şuan da )
Bunları yapıp Dr gittiğimde Dr şaşırdı düzelmiş demişti ve bir daha asla öyle kötü olmadım 4 ay önce 2. Kez normal doğum yaptım aynı şeyler olmadı ki çok kabız olan bağırsak sıkıntısı yaşıyorum ona rağmen asla öyle olmadı bir daha
İstersen biraz araştır geçmiş olsun

Back
X