• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makat çatlağı hastalığı sanırım,yardım lütfen

kızlar sonunda bütün cesaretimi topladım ve genel cerraha gittim. doktor bakmam lazım dedi. çok utandım ve mecburen açtım. o an içinde bulunduğum durumu anlatamam. içimden Allahım beni affet dedim:(( neyse baktı arkadan. makat çatlağı dedi. ilaç verdi.yediklerime dikkat edecek mişim.

kızlar sonunda bütün cesaretimi topladım ve genel cerraha gittim. doktor bakmam lazım dedi. çok utandım ve mecburen açtım. o an içinde bulunduğum durumu anlatamam. içimden Allahım beni affet dedim:(( neyse baktı arkadan. makat çatlağı dedi. ilaç verdi.yediklerime dikkat edecek mişim.

cooook gecmis olsun canim bak birkere gittin biliyorum coooook acidi ama gectiii

nolcak ya
tıpta ayıp olmaz.
anal fissür bende de olmuştu biraz eziyetli.
ama biraz dikkat edersen geçer
oturma banyosu filan yap
kabız olmamaya çalış mutlaka
tuvaletin gelince tutma

ay kızlar bende çok korkuyorum basur olmaktan iki gün önce bolca ekmek arası sucuk falan yemiştim ertesi sabah wcde çok canım yandı sildiğimde çok az kan gördüm ama sürekli değil aslında kabızda değilim ama bugün cidden canım çok yanıyor acaba geçer mi biraz beklesem yoksa mecburen drye gitmeli miyim :S

Oturma banyosunu gunde 2-3 defa yapmalısın olsada olmasada cok rahatlatıcı. biraz da diyete özen göstermelisin aynı durumu bende yaşamıştım. çok utanmıştım bende ama tıpta utanma olmaz :)

Yediklerinle alakalı şükret ki çatlak ama mutlaka doktora görün çok önemli bir sorun.Bende çektim hala da çekiyorum yeme içme ile çok alakalı kabız olmamak lazım.geçmiş olsun.

kızlar merhaba aynı sorundan bende çekiyorum yaklaşık 6 ay oluyor dayanılacak gibi değil şu an bile zonkluyor. benim de kabızlık ve zorlamaktan yıllarca sanırım oluştu 6 ay önce özür dilerim ama ishal oldum o esnada acı fark ettim akşamına duşa girdim orada bi toparlanma var hemen doktora gittim benim sorunum doktor ilk hemoroid dedi acısı hemen geçer dedi 3 ay bekledim topak gitti ama acı azalmadı sonra tekrar gittim sende hemoroid yok dedi salak adam. çatlak olabilir dedi saçmaladı kısacası 2 hafta rahat ediyorum tam geçti diyorum pat en başa dönmüşüm psikolojim bozuldu bu yüzden kimseye de söyleyemiyorum. ot çöp yiyorum bol bol su içiyorum kremler kullanıyorum yine aynı yine aynı. başka doktora gideceğim bana çatlak var gibi geliyor çünkü tuvalette çok canım yanıyor sanki cam çıkıyor içimden bir de anüs bölgesinin çok tahriş olduğuna inanıyorum inşallah geçer yatıp kalkıp dua ediyorum

Başından sonuna soluksuz okudum gittiğine sevindim çooook geçmiş olsun:34:

ay kızlar bende çok korkuyorum basur olmaktan iki gün önce bolca ekmek arası sucuk falan yemiştim ertesi sabah wcde çok canım yandı sildiğimde çok az kan gördüm ama sürekli değil aslında kabızda değilim ama bugün cidden canım çok yanıyor acaba geçer mi biraz beklesem yoksa mecburen drye gitmeli miyim :S

Oturma banyosunu gunde 2-3 defa yapmalısın olsada olmasada cok rahatlatıcı. biraz da diyete özen göstermelisin aynı durumu bende yaşamıştım. çok utanmıştım bende ama tıpta utanma olmaz :)

arkadaşlar bütün cevaplar için teşekkür ederim. ben yediklerime içtiklerime dikkat ettim ve geçti.sanırım biraz da sitresten oluyormuş. bazı şeyleri kafama çok takıyordum.

arada sırada kabızlık şeklinde görülüyor ama yediklerime dikkat ediyorum. şuan bir problem yok yani:) hepinize sağlıklı yaşam diliyorum.Allah kimseye rahatsızlık vermesin inşallah.

Kızlar hepinize geçmiş olsun bende tecrübemi paylaşmak istedim öncelikle böyle kabızlık sorunu olup kanaması olup dr a gitmekten utananlar lütfen ama lütfen ihmal etmeyin belki ilaçla geçecekken sonrasında ameliyat olmanız gerekecek duruma gelebilirsiniz benim öğrencilik yıllarımdan başlayan bir kabızlık sorunum vardı öyle her yerde wc ye gidebilen birideğildim takıntılıydım malesef. Sonraları böyle kanamaya başladı bi kaç yıl boyunca kanasada gitmedim ama bi kaç ay önce bi arkadaşımla aynı dertten muzdarip olduğumuzu görünce birbirimizi gaza getirip gittik ve inanırmısınız yıllarca bir dr a gösteremeyen utanan ben 2 dr a muayene oldum iki farklı özel hastanede :) battı balık yan gider diyerek arkadaşıma hemoroid ameliyat olmalısın dediler oldu kurtuldu bana ikiside anal fissür(makat çatlağı ) dedi.

Eğer sizde de böyle bişeyse akut dönemleri oluyor o sırada canımdan can gidiyor lavaboya gitmek kabus oluyor çünkü orada bir kas varmış arkadaşlar ve o fazla çalıştığı için sürekli kasılıyormuş o yüzden çatlak oluşmuş yıllardır uğraşıp kolumu kanadımı kas yapamayan ben bunu başarmışım:52:

tedavısı o kasa kesi atıyorlar yada botoxla o kası bi kaç aylığına uyuşturuyorlar o sırada da kas sürekli kasılma hyundan vazgeçiyor. İnanın hemoroid olsam çoktan olup kurtulmuştum böyle çok çileli herkese geçmiş olsun lütfen bu raddeye getirmeyin

Öncelikle Allah kimseye vermesin ağladığımı bilirim acıdan:2:. bende çok utanıyodum fakat bi arkadaşımdada aynısı olunca beraber gaza gelip gittik doktor muayene ediyo sedyede namaz kılar şekilde hemencik bakıyo zaten:17:. sonrada fitil ve krem verdi bide kabızlığı önlemek için bi şurup ilaçların çok faydsı oldu önemli olan bol su içmek ve kabız olmamak:46:

Back