• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makat çatlağı hastalığı sanırım,yardım lütfen

negrohaven

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2012
90
2
16
İzmir
arkadaşlar ben 26 yaşındayım. 2 aydır anüs bölgesindeki tahrişten şikayetçiyim.büyük tuvaletimi yaptığımda çok zorlanıyorum. acı hissediyorum. ve tuvalet kağıdına sildiğimde peçeteye açık renkli kan geliyor.internetten araştırmalarıma göre bu hastalığın adı MAKAT ÇATLAĞI sanırım. hemoroit değildir herhalde.. doktora gitmeye çekiniyorum. çünkü doktorlar muayeneyi elle yapıp bakıyorlarmış.ben çok çekiniyorum ve utanıyorum. araştırdığım genel cerrahi doktorları da erkek:( evli arkadaşlarım bana''anlıyorum bekarsın ama,utanma,doğum sırasında olanlar bundan daha zor'' dediler. off ya napacağım ben:((( hastalığım neyse kronikleşmeden gitmeliyim ama gidemiyorum:(((

tuvalete gitmek benim için işkence oldu:(((( şunu da ekleyeyim ben kabız değilim. sadece anüs deliğinin tahriş olduğunu gördüm,hafif de şişlik var:(

Korkmamalısın.Ben yazın bu yüzden doktora gittiğimde muayene etmeden ilaç verdi.Hiçbir işe yaramadı.Sonra genel cerrahiye gittim doktor erkekti ,o da muayene etmedi.İlk sorusu şuydu: stresli bir yaşamın var mı? Evet dedim ve bağırsak tembelliğim olduğunu,çatlak olmadığını söyledi.10 günlük bir ilaç kullandım ve her şey normale döndü.
Allah şifa versin dilerim...

Korkmamalısın.Ben yazın bu yüzden doktora gittiğimde muayene etmeden ilaç verdi.Hiçbir işe yaramadı.Sonra genel cerrahiye gittim doktor erkekti ,o da muayene etmedi.İlk sorusu şuydu: stresli bir yaşamın var mı? Evet dedim ve bağırsak tembelliğim olduğunu,çatlak olmadığını söyledi.10 günlük bir ilaç kullandım ve her şey normale döndü.
Allah şifa versin dilerim...

cevap için teşekkür ederim canım.içimi biraz rahatlattın. peki senden de açık renkli kan geliyormuydu? bir de nasıl ilaçlar kullandın?

Son düzenleme:
cevap için teşekkür ederim canım.içimi biraz rahatlattın. peki senden de açık renkli kan geliyormuydu? bir de nasıl ilaçlar kullandın?

Benimki bildiğin kıpkırmızı kandı,hatta adet kanı gibi fışır fışır akıyordu.Günlerce sancı çektim.Çatlağı hissettim hatta.En son aldığım ilaç Ekspaz'dı. Ama sakın doktor tavsiyesi olmadan ilaç alma.Git bir görün.Ben bağırsak kanseri olduğumu düşünerek gitmiştim:2:
Korkma,çatlak olmayabilir de.Tüm doktorlar muayene etmiyor zaten:ssz:

Kabızlık çekiyor olmayın ? Bunun için ilaçlar var.. Krem kullanın ve o bölgenizi temiz tutun derim.. Kanamalarınız kremi kullandıkça geçer.. Rahat yaparsınız ..:34:

Benimki bildiğin kıpkırmızı kandı,hatta adet kanı gibi fışır fışır akıyordu.Günlerce sancı çektim.Çatlağı hissettim hatta.En son aldığım ilaç Ekspaz'dı. Ama sakın doktor tavsiyesi olmadan ilaç alma.Git bir görün.Ben bağırsak kanseri olduğumu düşünerek gitmiştim:2:
Korkma,çatlak olmayabilir de.Tüm doktorlar muayene etmiyor zaten:ssz:
ayyy canım benim ya:((( neler gelmiş başına. inşallah bir daha olmaz bu rahatsızlık. yediklerine dikkat et canım.gidebilirsem yarın doktora gitmeyi düşünüyorum.aç karnına mı gitmem gerekiyor.yapılan kan testleri falan oluyorsa aç gitmem gerekiyor sanırım.

Kabızlık çekiyor olmayın ? Bunun için ilaçlar var.. Krem kullanın ve o bölgenizi temiz tutun derim.. Kanamalarınız kremi kullandıkça geçer.. Rahat yaparsınız ..:34:

canım kabızlık değil.çünkü kahvaltı bile yapmıyorum. sabah akşam sindirimi kolay çorba içiyorum. sadece büyük tuvaletimi il yapmam sırasında sorun yaşıyorum.ağrım oluyor. sonra geçiyor ama anüs girişi çok tahriş olmuş. canım yanıyor. protokol krem kullanıyorum. ama yine de acıyor. utanıyorum ama yarın doktora gideceğim.umarım açıp bakmaz:( sadece test yapsın:(

ayyy canım benim ya:((( neler gelmiş başına. inşallah bir daha olmaz bu rahatsızlık. yediklerine dikkat et canım.gidebilirsem yarın doktora gitmeyi düşünüyorum.aç karnına mı gitmem gerekiyor.yapılan kan testleri falan oluyorsa aç gitmem gerekiyor sanırım.

Ben aç gitmiştim ama sadece röntgen çekildi.Sonra karnımı muayene etti doktor.Asitli içecekler,kahve,çay,yağlı yiyecekler,normal ekmek yasak.Ekmek dışında tüm tavsiyeleri uyuyorum.Biraz yağlı yesem hemen sancı çekmeye başlıyorum.Ama çok şükür dikkat ediyorum artık:21:

canım kabızlık değil.çünkü kahvaltı bile yapmıyorum. sabah akşam sindirimi kolay çorba içiyorum. sadece büyük tuvaletimi il yapmam sırasında sorun yaşıyorum.ağrım oluyor. sonra geçiyor ama anüs girişi çok tahriş olmuş. canım yanıyor. protokol krem kullanıyorum. ama yine de acıyor. utanıyorum ama yarın doktora gideceğim.umarım açıp bakmaz:( sadece test yapsın:(

Geçmiş olsun doktor büyük ihtimalle muayene eder sizi bunda utanılacak birşey yok ki .. :34:

Ben aç gitmiştim ama sadece röntgen çekildi.Sonra karnımı muayene etti doktor.Asitli içecekler,kahve,çay,yağlı yiyecekler,normal ekmek yasak.Ekmek dışında tüm tavsiyeleri uyuyorum.Biraz yağlı yesem hemen sancı çekmeye başlıyorum.Ama çok şükür dikkat ediyorum artık:21:
canım ekmek konusunda da dediklerine uymalısın. çünkü normal ekmeğin sindirimi zor. ben untadın az kepekli(açık renk) ekmeğinden yiyiyorum.çok güzel tadı var. sindirimi de kolay.ayrıca tüm hamur işlerinden uzak dur.

bende son 3 aydır bu acıyla yaşıyorum normal doğumdan sonra oluştu ve oturmakta bile zorlanıyorum ama utanıp gidemiyorum:18::18:

canimm seni korkutmak istemem ama coook aciyorrr ben hem agladimm hemde acayip bagirdimm catlamis benimki kabizliktan ama bak birkere aci cektim gectii gitti utanmaaa canimm

canım benim ya:( çok acı çekmişsin anlaşılan.ama kurtulmuşsun. darısı benim başıma.benim de acıyor. her tuvaletten sonra protokol krem sürüyorum.rahatlıyorum.

Back