- 18 Eylül 2007
- 2.061
- 2.183
Merhaba hanımlar ilk defa yarışmaya katılıyorum ve oldukça heyecanlıyım.
Yemek konusunda genelde kendi fikirlerimi de ortaya katarak yaparım.
Bu yemek tamamen benim fikrimden ortaya çıktı.
Umarım beğenirsiniz
Malzemeler:
Yarım paket oba makarna
Patlıcan
Kırmızı biber
Mantar
Domates
Soğan
Dolmalık biber
Domates salçası
Biber salcası
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Sıvı yağ
Öncelikle makarnamızı haşlıyoruz.Ben haşlama suyuna tuz ve sıvıyag ekliyorum.
.
Makarnamız haşlanırken tavaya yağımızı ekliyoruz ve ilk once küp dogradıgımız patlıcanları kavuruyoruz.
Daha sonra soğanımızı ve biberi ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz en son da mantarımızı ekleyip iyice kavurmasını bekliyoruz.Sonra biber ve domates salçamızı, karabiberimizi ve tuzumuzu ekliyoruz karıştırıyoruz.En son da küp doğradıgım domatesi ilave edip biraz çevirip makarnadan ayırdıgım yarım çay bardağı suyu da ilave edip domateslerin pişmesini bekliyoruz.
Daha sonra haşladığımız makarnaları ilave edip malzemelerle harmanlıyoruz.En son da maydanozu ekliyoruz.
Bu işlemden sonra kaşık yardımıyla dolmalık biberimiz ve içini oyduğumuz domatesi doldurup,üzerine çok az margarin ekleyerek, tepsiye biraz salçalı su da ekleyerek yakaşık yarım saat fırına vererek pişiriyoruz.
İsteyenler ek olarak da kaşar peyniri ekleyebilirler.
Afiyet Olsun
Yarışmaya katılan herkese başarılar dilerim.
Yemek konusunda genelde kendi fikirlerimi de ortaya katarak yaparım.
Bu yemek tamamen benim fikrimden ortaya çıktı.
Umarım beğenirsiniz
Malzemeler:
Yarım paket oba makarna
Patlıcan
Kırmızı biber
Mantar
Domates
Soğan
Dolmalık biber
Domates salçası
Biber salcası
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Sıvı yağ
Öncelikle makarnamızı haşlıyoruz.Ben haşlama suyuna tuz ve sıvıyag ekliyorum.
.
Makarnamız haşlanırken tavaya yağımızı ekliyoruz ve ilk once küp dogradıgımız patlıcanları kavuruyoruz.
Daha sonra soğanımızı ve biberi ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz en son da mantarımızı ekleyip iyice kavurmasını bekliyoruz.Sonra biber ve domates salçamızı, karabiberimizi ve tuzumuzu ekliyoruz karıştırıyoruz.En son da küp doğradıgım domatesi ilave edip biraz çevirip makarnadan ayırdıgım yarım çay bardağı suyu da ilave edip domateslerin pişmesini bekliyoruz.
Daha sonra haşladığımız makarnaları ilave edip malzemelerle harmanlıyoruz.En son da maydanozu ekliyoruz.
Bu işlemden sonra kaşık yardımıyla dolmalık biberimiz ve içini oyduğumuz domatesi doldurup,üzerine çok az margarin ekleyerek, tepsiye biraz salçalı su da ekleyerek yakaşık yarım saat fırına vererek pişiriyoruz.
İsteyenler ek olarak da kaşar peyniri ekleyebilirler.
Afiyet Olsun
Yarışmaya katılan herkese başarılar dilerim.