Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

Canım aklıma gelmişken olculerini al yarin buraya yazalim. Bir ay sonra inşallah karsilastiririz
Boyun
Kol
Gögüs
Bel
Gobek
Gobegin iki parmak alti
Kalca
Bacak en kalin yeri

aynen ben de kıyafet almıyorum, almayı da düşünmüyorum şimdilik ama olanları daha etkin kullanmaya çalışıyorum, herşeyi kilo verdikten sonrasına ertelemiyorum, değişime bugünden başlıyorum. Hayata ve çevreme daha pozitif bakıyorum. Farkındaligim arttı diyebilirim. Sadece kilo değil bir cok probleme çözüm olabilir bu kitaptaki fikirler bence

Gayet güzel dusunceler canım.

Canım aklıma gelmişken olculerini al yarin buraya yazalim. Bir ay sonra inşallah karsilastiririz
Boyun
Kol
Gögüs
Bel
Gobek
Gobegin iki parmak alti
Kalca
Bacak en kalin yeri
oo çok detaylıymış canım yaa, yarın almaya çalışırım ama alamazsam ctesi alırım inş.

yarın eğer kalkabilirsem erken, işe gitmeden önce leslie yapmak istiyorum:KK51:
Gece uyuyamadığımdan sabah da kalkamadım :(
günaydın canım

geçen bir arkadaşta gördüm detayı, bende ilk defa boyun- kol ölçüyorum :)
günaydın canım, bn öçemedim saah, yarın ölçeyim artık :) boyun iyiymi aslında, ince boyunlu olmak güzel olsa gerek :)

Gece uyuyamadığımdan sabah da kalkamadım :KK43:

günaydın canım, bn öçemedim saah, yarın ölçeyim artık :) boyun iyiymi aslında, ince boyunlu olmak güzel olsa gerek :)

bu sabah bende zor kalktım, kahvaltı bile yapamadım...

ince boyunlular kaç cm dir acaba? ölçülerimi sana özelden yazcam, 1 ay sonra karşılaştırırız, buraya yazmıyalım sürpriz olsun, ne dersin :KK53::cool:

bu sabah bende zor kalktım, kahvaltı bile yapamadım...

ince boyunlular kaç cm dir acaba? ölçülerimi sana özelden yazcam, 1 ay sonra karşılaştırırız, buraya yazmıyalım sürpriz olsun, ne dersin :KK53::cool:
buraya yazmayalım canım bence de, yazma fikri benim de hoşuma gitmemişti :)

Canım söyle sıralayacaksam olursam;
1-Kitabı okumadan önce kilo vermenin tek şartının az yemek ve sağlıksız besinleri yememek olduğunu düşünürdüm. Kitabı okuduktan sonra ise besinlere sağlıklı-sağlıksız, kalorili-düşük kalorili gibi anlamlar yüklememek gerektiğini öğrendim.
2-Kitabı okumadan önce yemeklere çok fazla anlam yüklediğimi, Karataya uyumlu besinler dışındaki tüm besinlerin kilo aldıracağını düşündüğümü, besinlere yüklediğim anlam ve niyetlerin bana o şekilde yansıdığını farkettim.
3-Kitabı okumadan önce, diyet yaptığım dönemlerde ne yemem ve ne yememem gerektiğini gereğinden fazla düşündüğümü, yememem gereken besinlere daha çok ilgi duyduğumu farkettim.
4-Yıllarca kilo aldırıcak diye çok şeyden (hamurişi yapmam, tatlı yapmam, reçel yapmam vs. vs) mahrum kaldığımı, lakin ibrenin buna rağmen yukarı doğru ilerlemekten şaşmadığını, bundan sonra daha farklı düşünmem gerektiğini farkettim.
5-Evlendiğinde, hamile kaldığında kilo alınacağına dair inancımı farkettim. Kilo almamın ve verememin nedenlerinden birinin de bu olabileceğini farkettim.
6- Kilom nedeniyle ve fazla kiloma odağım nedeniyle kendime bakmadığımı, gerekli özeni göstermediğimi, kuaföre sık gitmediğimi, çok uzun zamandır makyaj bile yapmadığımı farkettim.
mesela ben gözlük kullanıyorum ve kendime hiç yakıştırmıyorum. Gözlüklü iken özgüvenimi kaybediyorum nedense. bir dönem lens kullanmıştım ama nedense çok rahatsız etti, kızarıklık kaşıntı vs. takamaz oldum. Gözlük sevmeme rağmen çok saçma olacak ama sırf değişiklik olsun kalın koyu çerçeveli gözlük takıyorum uzun süredir. Lensin bir dönem beni rahatsız etmesinin nedeninin kullandığım farklı marka lens solüsyonun olabileceğini farkettim ve hemen kendime lens siparişi verdim. Yarın deniycem bakalım. makyaj yapmaya başladım mesela, saçıma özen göstermeye de, hiç olmazsa evde şekillendirip öyle çıkıyorum artık. Kişisel bakımıma özen göstermeye başladım ve harekete odaklandım. Eskisi gibi sürekli yemek düşünmüyorum. Güzel ve bakımlı olmaya odaklanıyorum. Hayata daha pozitif bakıyorum.

Aslında özetle denir ya hani, mutluğun formülünde; hayatında sorun olan olayları ya da kişileri değiştiremiyorsan onlara bakış açını değiştir diye, bu da öyle bişey.. Sevdiğin yemekleri hayatından çıkaramıyorsan onlara bakış açını değiştir. Sonuçta, neye nasıl bakarsan o da sana öyle bakar der Mevlana.. Kitabın özü de bu aslında. Neye inanırsan o olursun.. Odağın neyse, ilgin de o olur, odağın hareket olsun diyor.
Uzun oldu biraz ama şimdilik bu kadar canım, sorun olursa her zaman cevaplamaya hazırım:21::KK68:

canım çok güzel özetlemişsin

bende aynı hayatta makyaj yapmam

ama hayata hep pozitif bakmayı severim

ama kilo bende zaman hep takıntı olmuşturrrrrr

kıss aslında akşam boş vaktim çok oluyorrr

ama spor yapmıyom

ya kitab okuyom ya tv izliyommmmm

en azında hafta 2 gün yapılacak sporrrr

benim hiç olmuyor, zor buluyorum vakit, dün 12 ye kadar kızı uyutayım dedim, zaten saat 12 olunca bende yattım uyudum, spor yapınca kendimi çok iyi hissediyorum, hani yogo falan yaparlar ya, bana da spor öyle geliyor :KK48:

Back
X