Mahallemin alzheimer teyzesine nasıl yardım etcem :(

yarın ilk iş arıcam, biraz da komşularla konuşurum gerekirse. her gece her sabah iki posta polis geliyo kadını getiriyo. binanın önüne bırakıyo. kadın binaya bakıyo çıkıyo yine dışarıu yürümeye başlıyo. yani bu kadına ciddi şekilde bakılması lazım.
oooww hakkaten kötüymüş :KK43:

Canım çocukları var, bir süre yanlarına aldılar. kadın kendi evi dışında başka evde tuvaletin yerini öğrenemiyomuş. o eve heryere şey yapmış yani. o yüzden geri getirmişler. ay benim anam yapsa öyle bişey anamı öpe öpe toplarım be. ama bunlardan hayır yok.

bu bilgi doğru, maalesef tuvaletin yerini şaşırabiliyorlar ve her yere yapabiliyorlar, hatta onu alıp her yere süre de biliyorlar...:KK43:

tabi Allah'a büyük konuşmamak lazım ama ne olur yapsa? yani insan annesinin pisliğini temizlememek, onunla uğraşmamak için günde 2 posta dayak yemesine izin verir mi? besle kargayı oysun gözünü gibi birşey bu işte:KK12:
hem bezler var. kilot tarzı olanları da var. kilot tarzı olanları farkedip çıkaramıyorlar ki
tuvalet bahanedir, yükü ağır gelmiştir çocuklarına!!!:KK20:
yazık...:KK43::KK43::KK43:

o çocukları madem kendileri bakamıyor, para toplayıp da bir bakıcı da mı tutamadılar kadıncağız kendi evinde bakılsın madem... :KK12:

Belediyeye ve emniyete başvurun.
Eğer bulunduğunuz şehirde Alzheimer hastaları alan bir yer bulamazsınız komşu şehirlere de götürebiliyorsunuz.
Adam neden ceza almıyor ona da hayret ettim doğrusu.
Bir Alzheimer merkezini ziyarete gitmiştim.
Tek teselli eden ne olursa olsun geçmişi hatırlayamadıkları için mutsuz değiller.
Neyse ki bu kadın da eşinin uyguladığı şiddeti bilmiyor.
Ama o adamın ciddi ceza almasını isterim doğrusu..

Kadınlar Kulubünün güzel melekleri merhaba.
Derdimi kısaca anlatmak gerekirse; senelerdir yan binamızda yaşlı bir çift otururdu. herkes çok iyi tanırdı onları.
kadın alzheimer oldu, her gün dışarı çıkıp evin yolunu kaybediyor. ya biz getiriyoruz eve ya da polisler.
kocası kadını bu haliyle sürekli dövüyor ve küfür ediyor, bi ölmedin gitti diyor.
hepimizin yureği parçalanıyor.
kadın 70 küsur yaşında, artık bizi de tanımıyor.
güya adamın parası yokmuş huzurevi için.
Ankara mamakta yaşıyoruz.
bilen, fikir yürüten, bir şey öneren yazsın ne olur :KK42::KK42:
Mamakta mı yasıyosun ben de ordayım neler yapabileceğime bi bakayım, sosyal hizmetleri arıycam

amca yetmiş üstü sanırım ölmeyeceğini falan mı sanıyor bak bir gün gerçekleştiğinde byull dedi dersin o amca o teyzeden önce ölür..belediyeye kaymakamlığa gerekirse valiliğe başvurun sistem duyarsız ama siz ısrarcı olun.

Tamam canım yarın arıcam inşallah. gelişmeleri de yazarım yine buralara. Dua edin siz de bebeklerim :KK17::KK17:

bencede o an sesleri duyunca hemen polisi arayın...çok üzüldüm benimde rahmetli annanem alzheimer hastasıydı.Duyarsız kalmamanız çok güzel

186 yi arayın aile çocuk yaşlı ve engelli sosyal destek hattı. Onlar yardimci olucaklardir mutlaka

186 yi arayın aile çocuk yaşlı ve engelli sosyal destek hattı. Onlar yardimci olucaklardir mutlaka
186 elektrik arıza hattıdır, aile ve sosyal politikaların numarası 183.

Aradım ben biraz önce.

Cok fazla ayrıntı bilmediğim icin sosyal güvencesi olmadığını ve bakıma muhtac olduğunu söyledim.

Devlet 6 ay süreyle ve bakım durumuna bağlı olarak rehabilitasyon merkezine yatış yapabilirmiş. Herşey tamamen ücretsiz yani.

Tek yapmanız gereken iletişim bilgileri ile beraber Alo 183 ten kayıt oluşturmak. Nedir bu ayrıntılar. İsim, TC Kimlik No, Hastalığı vs.

Elimden bu geldi maalesef sadece. Yapabileceğim başka birşey olursa seve seve yardım ederim.

Aradım ben biraz önce.

Cok fazla ayrıntı bilmediğim icin sosyal güvencesi olmadığını ve bakıma muhtac olduğunu söyledim.

Devlet 6 ay süreyle ve bakım durumuna bağlı olarak rehabilitasyon merkezine yatış yapabilirmiş. Herşey tamamen ücretsiz yani.

Tek yapmanız gereken iletişim bilgileri ile beraber Alo 183 ten kayıt oluşturmak. Nedir bu ayrıntılar. İsim, TC Kimlik No, Hastalığı vs.

Elimden bu geldi maalesef sadece. Yapabileceğim başka birşey olursa seve seve yardım ederim.
Ay afedersiniz o_O bu ara o kadar çok arıyorum ki elektrik arizayi nasıl kafama yerleştirme artık :KK33: ilgilendiklerini duymuştum ama çoğu kişiden umarım ilgilenirler

sosyal hizmetlere başvurun onların alanı ilgileneceklerdir

Aradım ben biraz önce.

Canımsın yaa çok iyisinç ben de aradım. bilgileri verdim. sosyal inceleme başlatacaklar. bir de mamak belediyesini arıcam şimdi

bu bilgi doğru, maalesef tuvaletin yerini şaşırabiliyorlar ve her yere yapabiliyorlar, hatta onu alıp her yere süre de biliyorlar...:KK43:

tabi Allah'a büyük konuşmamak lazım ama ne olur yapsa? yani insan annesinin pisliğini temizlememek, onunla uğraşmamak için günde 2 posta dayak yemesine izin verir mi? besle kargayı oysun gözünü gibi birşey bu işte:KK12:
hem bezler var. kilot tarzı olanları da var. kilot tarzı olanları farkedip çıkaramıyorlar ki
tuvalet bahanedir, yükü ağır gelmiştir çocuklarına!!!:KK20:
yazık...:KK43::KK43::KK43:

o çocukları madem kendileri bakamıyor, para toplayıp da bir bakıcı da mı tutamadılar kadıncağız kendi evinde bakılsın madem... :KK12:

Belediyeye ve emniyete başvurun.
Eğer bulunduğunuz şehirde Alzheimer hastaları alan bir yer bulamazsınız komşu şehirlere de götürebiliyorsunuz.
Adam neden ceza almıyor ona da hayret ettim doğrusu.
Bir Alzheimer merkezini ziyarete gitmiştim.
Tek teselli eden ne olursa olsun geçmişi hatırlayamadıkları için mutsuz değiller.
Neyse ki bu kadın da eşinin uyguladığı şiddeti bilmiyor.
Ama o adamın ciddi ceza almasını isterim doğrusu..

En çok eşine kızdım ne demek bir ölemedin :KK43:
70 yaşında kadın kim bilir kaç senelik eşi :KK43:

kızlar aradım bakanlığı, bilgileri verdim. ismim gizli kalsın dedim ama mümkün değilmiş. umarım ayvayı yemem. sosyal inceleme başlattılar. kadını az önce yine polisler getirdi. kocası vura vura aldı ellerinden. araba da çarptı bi ölmüyon diye bağrıyodu. offff çıldırcam. bir de belediyeyi arıcam

kızlar aradım bakanlığı, bilgileri verdim. ismim gizli kalsın dedim ama mümkün değilmiş. umarım ayvayı yemem. sosyal inceleme başlattılar. kadını az önce yine polisler getirdi. kocası vura vura aldı ellerinden. araba da çarptı bi ölmüyon diye bağrıyodu. offff çıldırcam. bir de belediyeyi arıcam

Polislerin gözü önünde nasıl vuruyor ve neden o polisler bişey yapmıyor.
Bu konuyu iletin lütfen emniyete

Çok iyi yapmışsın canım.
İnşallah kurtulur elinden ne diyeyim.
Polislerin yanında öyle yaptı polisler de seyretti mi :KK57:

X