- 29 Mayıs 2021
- 2.859
- 5.535
- 108
- 39
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
Yakın aralıklarla biz de, bir akrabamız da yurtdışına taşındık. Eş tarafından çok uzak olmayan akraba. Türkiyedeyken uzak oturuyorduk pek görüşmüyorduk. Şimdi mesafe 4 saat. Neyse biz bu akrabalara göre çok daha iyi şartlarla taşındık, expat olarak geldik, çoğu şeyi şirket karşıladı maddi hiçbir zorluk çekmedik vs. Ama akrabalar sıfırdan başladı. Türkiye’deki mesleklerini denklik olmadığı için yapamadılar, daha beden gücüyle çalışan işler yaptılar sıfırdan ev kurdular vs. Sık sık yatılı misafirleri olduk, anne yemeğiyle ağırladılar, evimize yerleşirken gelip kolilerin açılıp yerleşmesine yardım ettiler. Şimdi biri işten çıkmış, diğeri zaten part time ve çok da yüksek maaş vermeyen bi yerde çalışıyor bir de sağlık sorunları çıkmış, sigortaları olmasına rağmen epey para gidecek işlemler, çocuk okutuyorlar dışarıda. Bu arada biz de yakın zamanda hastalık ve kaza atlattık. Böyle olunca bir hayır yapmak istedim, hani sadaka bela savar derler ya. Şimdi kendi yakınımızda böyle biri varken elbette onları düşündüm ama bunu onları kırmadan utandırmadan nasıl yapmalıyız? Çünkü hani kuzen gibi biri, asla kendilerini eksik hissetsinler istemem. Açık açık zaten yardım kabul etmezler. Bunun zarif bi yolunu söyleyin lütfen
Okuyan çocuğun eğitim masrafları için burs vermek istediğinizi söyleyebilirsiniz benceYakın aralıklarla biz de, bir akrabamız da yurtdışına taşındık. Eş tarafından çok uzak olmayan akraba. Türkiyedeyken uzak oturuyorduk pek görüşmüyorduk. Şimdi mesafe 4 saat. Neyse biz bu akrabalara göre çok daha iyi şartlarla taşındık, expat olarak geldik, çoğu şeyi şirket karşıladı maddi hiçbir zorluk çekmedik vs. Ama akrabalar sıfırdan başladı. Türkiye’deki mesleklerini denklik olmadığı için yapamadılar, daha beden gücüyle çalışan işler yaptılar sıfırdan ev kurdular vs. Sık sık yatılı misafirleri olduk, anne yemeğiyle ağırladılar, evimize yerleşirken gelip kolilerin açılıp yerleşmesine yardım ettiler. Şimdi biri işten çıkmış, diğeri zaten part time ve çok da yüksek maaş vermeyen bi yerde çalışıyor bir de sağlık sorunları çıkmış, sigortaları olmasına rağmen epey para gidecek işlemler, çocuk okutuyorlar dışarıda. Bu arada biz de yakın zamanda hastalık ve kaza atlattık. Böyle olunca bir hayır yapmak istedim, hani sadaka bela savar derler ya. Şimdi kendi yakınımızda böyle biri varken elbette onları düşündüm ama bunu onları kırmadan utandırmadan nasıl yapmalıyız? Çünkü hani kuzen gibi biri, asla kendilerini eksik hissetsinler istemem. Açık açık zaten yardım kabul etmezler. Bunun zarif bi yolunu söyleyin lütfen
Birdaha evlerine ziyaret gittiğinizde bir zarfa koyup kendilerine hediye almak istediğinizi ama neye ihtiyaçları olabileceklerini bilmediğiniz için kendisinin ne eksiği varsa onu alması için verdiğinizi belirtip verin bence.Yakın aralıklarla biz de, bir akrabamız da yurtdışına taşındık. Eş tarafından çok uzak olmayan akraba. Türkiyedeyken uzak oturuyorduk pek görüşmüyorduk. Şimdi mesafe 4 saat. Neyse biz bu akrabalara göre çok daha iyi şartlarla taşındık, expat olarak geldik, çoğu şeyi şirket karşıladı maddi hiçbir zorluk çekmedik vs. Ama akrabalar sıfırdan başladı. Türkiye’deki mesleklerini denklik olmadığı için yapamadılar, daha beden gücüyle çalışan işler yaptılar sıfırdan ev kurdular vs. Sık sık yatılı misafirleri olduk, anne yemeğiyle ağırladılar, evimize yerleşirken gelip kolilerin açılıp yerleşmesine yardım ettiler. Şimdi biri işten çıkmış, diğeri zaten part time ve çok da yüksek maaş vermeyen bi yerde çalışıyor bir de sağlık sorunları çıkmış, sigortaları olmasına rağmen epey para gidecek işlemler, çocuk okutuyorlar dışarıda. Bu arada biz de yakın zamanda hastalık ve kaza atlattık. Böyle olunca bir hayır yapmak istedim, hani sadaka bela savar derler ya. Şimdi kendi yakınımızda böyle biri varken elbette onları düşündüm ama bunu onları kırmadan utandırmadan nasıl yapmalıyız? Çünkü hani kuzen gibi biri, asla kendilerini eksik hissetsinler istemem. Açık açık zaten yardım kabul etmezler. Bunun zarif bi yolunu söyleyin lütfen
Birdaha evlerine ziyaret gittiğinizde bir zarfa koyup kendilerine hediye almak istediğinizi ama neye ihtiyaçları olabileceklerini bilmediğiniz için kendisinin ne eksiği varsa onu alması için verdiğinizi belirtip verin bence.
Altın bilezik vs uğraşmayın birde onları bozarken zarar edecekler helede yurtdışında
Ben bikereye mahsus bir yardım gibi anladım ama ara yardım edececeksiniz öğrencinin hesabına harçlık atarsanız oda çok sevinir tabii
Konu sahibi Almanyada sanırım, burda market için hediye kartı görmedim, mağzalar için vs var ama marketde denk gelmedim.Güzel noktya değindiniz. Ziynet eşyalarının işçiliği özellikle Avrupa ülkelerinde ülkemize nazaran çok yüksektir. Dolayısıyla bozdururken çok kayıp yaşanır. Ayrıca altın alım-satımı da yine ülkemize nazaran o kadar hareketli değildir.
Bir de yazarken başka bir yöntem geldi aklıma. Market ve mağazaların ön yükleme ile bütçesi tanımlanan giftcart'ları oluyor. Belki böyle bi.şey tercih edebilirsiniz
Çok güzel düşünmüşsünüz. Maddi değeri olan nakite çevirebilecekleri birşeyler hediye edebilirsiniz. Çocuklarına hediye anlamında birşeyler alabilirsiniz ya da harçlık verebilirsiniz. Samimiyet varsa yanlış anlaşılacağınızı düşünmüyorum. Kadınla karşılıklı açıkça konuşadabilirsiniz kötü bir niyetiniz olmadığı ortada bence yanlış anlamayacaklardır.Yakın aralıklarla biz de, bir akrabamız da yurtdışına taşındık. Eş tarafından çok uzak olmayan akraba. Türkiyedeyken uzak oturuyorduk pek görüşmüyorduk. Şimdi mesafe 4 saat. Neyse biz bu akrabalara göre çok daha iyi şartlarla taşındık, expat olarak geldik, çoğu şeyi şirket karşıladı maddi hiçbir zorluk çekmedik vs. Ama akrabalar sıfırdan başladı. Türkiye’deki mesleklerini denklik olmadığı için yapamadılar, daha beden gücüyle çalışan işler yaptılar sıfırdan ev kurdular vs. Sık sık yatılı misafirleri olduk, anne yemeğiyle ağırladılar, evimize yerleşirken gelip kolilerin açılıp yerleşmesine yardım ettiler. Şimdi biri işten çıkmış, diğeri zaten part time ve çok da yüksek maaş vermeyen bi yerde çalışıyor bir de sağlık sorunları çıkmış, sigortaları olmasına rağmen epey para gidecek işlemler, çocuk okutuyorlar dışarıda. Bu arada biz de yakın zamanda hastalık ve kaza atlattık. Böyle olunca bir hayır yapmak istedim, hani sadaka bela savar derler ya. Şimdi kendi yakınımızda böyle biri varken elbette onları düşündüm ama bunu onları kırmadan utandırmadan nasıl yapmalıyız? Çünkü hani kuzen gibi biri, asla kendilerini eksik hissetsinler istemem. Açık açık zaten yardım kabul etmezler. Bunun zarif bi yolunu söyleyin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?