Benim bu konudaki derdim bağlantılı, son yıllarda para bitince ahlakın da dibe vurması, ticaret yapanların ben bunu kazıklarım şekilnde tuttğunu öpmesi, kazıklamaya çalışması. Sırf bu yüzden soğudum yani , Ankarada bir ay kaldım 3 kez kuaför değiştirdim. İlk gittiğim kuaför habire bir şeyler satmaya çalıştı almayınca surat yaptı. 2.yi görünce diğerinin değerini anladım, 2.de güzellik uzmanına bir şeyler yaptırdım kasada yağıştı nakit para ver, kartla çekince benden komisyon alınıyor diye. Ben de yok dedim, gerçekten yoktu ertesi gün uçağa binicem diye liraları yemiştim. Yok dedim laftan anlamadı kadın, manyak mıdır nedir cüzdanımı açıp göstermem mi gerekiyor yani ...Bu noktada müşterinin asla bir gerekçe verme zorunluluğu yok, POS cihazı bulunduruyorsan çekmek zorundasın kardeşim. Kart ve nakit farklıysa da kasaya bir yazı kooyarsın herkesin göreceği şekilde.
Neyse surat asa asa kabul ettiler bu seferde kart olduğu için %10 komisyon alıcaz dediler. Yine bu güzellik uzmanı k.şar abla dedi ki evet alıcaz Cherry dert etmez dedi
Çok param varsa da var, param var diye söğüşlemek için yapıştılar adeta neyse ben de illallah ettim verdim. Bu seferlik veriyorum bir daha gelmem bye dedim çıktım. Gerçekten alışveriş etmeye korkar oldum, biri onu al bunu al diye yapışıyor, öbürü nakit para diye yapışıyor millet aklını yitirmiş Türkiye yaşanmaz oldu artık. hele ki araba ve ev alışverişlerinde müteahiti, emlakçısı, galericisi inanılmaz o..u çocuklukları yapıyor yüzüne baka baka kazıklama derdindeler. Kısacası berbat, küçük işletmeler ahlaka aykırı davranışlarıyla kendilerini bitiriyorlar. Ekonomi düzelse bile ahlak düzelmediği sürece bu toplumdan yine bir halt olmaz