Hanımlar sizden yardım rica ediyorum bir konuda.
düğün için nişanlım kredi çekecek. fakat bir öngörü almak istedim.
üç oda bir salon 100metre kare civarı bir evin;
halıları ve perdeleri orta kalitede kaç tl tutar?
elbette kesin fiyat verilemez ama bir öngörü lazım.
şunu da sorayım: orta halli bir düğün kaça patlar?(gelinlik damatlık salon vs.)
aslında ne desek yalan olur ben ablam için sorduğumda tülcü bile ölçmeden cevap veremeyiz dedi ama şöyle yapa bilirsin en kalitesiz tül 15 liradan başlıyor 25 orta 30-40 civarı en yüksek kaliteydi bizim burası küçük biryer fiyatlar böyle ölçüleri biliyosan kesene göre uyan civardki fiyatla çarpa bilirsin canım 3 sene önce ben 5 oda tülü diktirmiştim perde ve güneşlikte varda ozaman 16 liraydı benmkiler sanırım 1ooo tlye yakın tutmuştu.halı konusunda pek bilgim yok bu ara almadım. ben kendi gelinliğim 3 sene önce kirelıktı ( ama dikmişlerdi bana özel ) 700 liraya almıştım taşlı falan çok şıktı sanırım sende en fazla 1000 tlye isteğini bula bilirsin kiralarsan damatlıklarda keseye göre ama onuda 300 tlye rahatca hallede bilirsin .düğün salonları ortalama 2500 civarı çünkü bizim tanıdık ve 3 sene önce 1500tü çevremden duyduğum şuanki fiyatlar bu sormak istediğin varsa fikir vere bilirim canım
bu fiyatlar ne ya böyle
herkes evde kalır böyleyse
kardeşim sen idareni bileceksin,adamcağızı borca harca batırma,maddiyatı yetmiyorsa
yavaşyavaş alırsınız,sonuçta aynı evi paylaşacaksınız,walla yoksa borçlar yüzünden kavgalar
başlar,idare etmeyi bilmek lazım,yuvayı dişi kuş yapar
çok teşekkür ederim arkadaşlar. inanın çok yardımcı oldnz.
biz mobilyaları aldık kilim mobilyadan. 12 bin tl verdik.
damatlık da tamam sayılır.
geriye kalanlar;
1) vestiyer
2) halılar
3) perdeler
4) yatak (yataş olur büyük ihtimal)
5) televizyon
6) düğün
işte bu kalanlar için kredi çekecek nişanlım. şu an evi kiralamadık o yüzden tam ölçü belli değil. ama kesemize göre yüz metre kare olacak sanırım. belli bir fiyat çıkarıp ona göre bankalarla görüşecek. telaşımız bundan dolayı :) bu arada orta halli olacak herşeyimiz.çok zengin değiliz çok şükür :)
tavsiyeler için teşekkür ederim fatoli. ama eğer oturduğmda kırılmayan mobilyam olsun diyorsan en az sekiz dokuz bini gözden çıkarıyorsun. e beyaz eşyaları annemler aldı. iisi olsn dediler onlarda beş bin tl tuttu. biz her şeyin uygun ama kaliteli olanına bakıyoruz. yoksa daha ne fiyatlar var :)
tavsiyeler için teşekkür ederim fatoli. ama eğer oturduğmda kırılmayan mobilyam olsun diyorsan en az sekiz dokuz bini gözden çıkarıyorsun. e beyaz eşyaları annemler aldı. iisi olsn dediler onlarda beş bin tl tuttu. biz her şeyin uygun ama kaliteli olanına bakıyoruz. yoksa daha ne fiyatlar var :)