Maaş :(

hayalperest11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2020
20
2
Merhabalar, bugün yeni bir işe başladım. Gerekli sözleşmeler imzalandı. Şu an 20.000 alıyorum sözleşmede 17.000 x 12 ay olarak belirtilmişti. Fakat asgari artar 22-24 arası olursa maaşımda artma olur mu? Yoksa 12 ay olarak sözleşme imzaladığım için herhangi bir artma olmaz mı? Normalde asgari altı çalıştırmak yasak biliyorum asgari ne kadarsa en düşük o kadar veriliyor fakat kafam karıştı ne yapsam bilemedim. Kredi ve kk borcum var zaten sadece onları ödemek için işe girdim her ay 14.000 TL ödemesi var ve Ekim ayına kadar :KK43: yaza nişanım var ne yapacağımı bilmiyorum

Asgari ücret ne ise onu alırsınız.
Hukuka aykırı sözleşme geçerli olmaz diye biliyorum.
Ayrıca şunu soylemeden de geçemeyeceğim. Sadece borcunuz var diye çalışmayın lütfen. Borcunuz bittikten sonra da çalışmaya devam edin. Kendi ayaklarinizin üzerinde durun. Ekonomik bağımsızlığıniz olsun.
Çalışmak, üretmek insan ruhuna da iyi gelir.

Ah kıyamam ne dürüst bir kızcağız.
Ablam tilki kızlar bu tarz şeyleri evlenene kadar gizleyip, imzadan sonra kocaya yıkıyorlar.
Sen de çalışıp hem borç ödeyip hem nişan yapcan, maşallah.
İnşallah paran bereketli olur, artar bile..

asgari ücret artışına göre bu maaş düzenlenir
şu an sözleşmeye göre 17 ama sen 20 alıyorsun, kalan 3 bini elden mi veriyorlar?

benim ilk iş yerimde ilk maaşım 1750 liraydı. asgari ücret 1603 liraydı o zamanlar.
yılbaşında zam geldi, 2020 lira oldu asgari ücret. benim maaş otomatik olarak 2020 liraya çekildi.
aslında zararda olan bendim çünkü başlarken asgari ücretin üzerinde maaş alırken, zam geldiğinde asgari ücret alma durumuna düştüm
psikolojik olarak kötüydü çünkü başlarken, asgari ücretin üstünde alıyorum diye seviniyordum. zam gelince pat diye asgari alırken buldum kendimi

Merhabalar, bugün yeni bir işe başladım. Gerekli sözleşmeler imzalandı. Şu an 20.000 alıyorum sözleşmede 17.000 x 12 ay olarak belirtilmişti. Fakat asgari artar 22-24 arası olursa maaşımda artma olur mu? Yoksa 12 ay olarak sözleşme imzaladığım için herhangi bir artma olmaz mı? Normalde asgari altı çalıştırmak yasak biliyorum asgari ne kadarsa en düşük o kadar veriliyor fakat kafam karıştı ne yapsam bilemedim. Kredi ve kk borcum var zaten sadece onları ödemek için işe girdim her ay 14.000 TL ödemesi var ve Ekim ayına kadar :KK43: yaza nişanım var ne yapacağımı bilmiyorum
Asgari ücrete yüzde kaç zam yapılırsa size de o kadar yapılır diye biliyorum eğer iyi bir kurum ise. Yada şuan sizin maaşınız asgari ücretten 3 bin fazla olduğu için, yeni asgari ücretten de 3 bin fazla yaparlar eğer kötü bir kurum ise.

X