Maaş Hesaplama

3 calisan daha var 15inden 15ine aliyorlarmis. Ama ne aliyorlar nasil zam aldilar bilmiyorum sormamam dq oyle bir hukukum yok. Benimkini 18inden 18ine yatıracaklar.
Kurumsal yerlerde de bu şekilde yatıyor .tarih olarak aya göre değil yani ayın yarışı Haziran yarışı temmuz şeklinde yatmaz .ay işe başladığınız gün ve devamındaki 30 gün şeklinde baz alınır .yani başladığınız ay baz alınıp yatırılır .siz şuan Haziran maaşınızı aldınız devletin Haziran ayı için belirlediği asgari ücret 4250 TL doğru yatmış .Ağustos ayında da temmuz maaşınızı alacaksınız ozamanda yeni asgari ücret üzerinden yatacak maaşınız.gonlunuzi ferah tutun.

Bence yaniliyorsunuz. Kurumsal firmalarda maas gunu olur ve calisanlar işe ayin kacinda girerlerse girsinler, maas gununde calistiklari gun ucreti kadar maaslarini alirlar. Ayrica konu sahibi 18 Haziranda is basi yapmis bu durumda 12 gunluk Haziran ucretini 4250 tl asgari ucret uzerinden hesaplanarak Temmuz ayinda almaliydi. Temmuz ayi icindeki calisma gunlerini de Agustos ayinda 5500 tl asgari ucret uzerinden almaliydi. Su anda Temmuz ayinda calistigi 19 gunluk ucreti de haksiz bir sekilde 4250 tl uzerinden hesaplanmis oldu. Haksiz bir sekilde diyorum cunku 5.500 tl asgari ucret 1 Temmuz tarihinden itibaren gecerli oldu, firmalar belirsiz sureli sozlesme ile, tam gun calisan personele asgari ucret altinda odeme yapamazlar ama konu sahibinin calistigi firma yapmis.

Ben bir fabrikada muhasebeciyim maaşlarımız 15inden 15ine yatar. 15.07.2022 de verdiğim maaşları şu şekilde hesapladım;
15 gün eski maaşa göre puantajladım. 15 günde zamlı şekilde puantajladım. olması gereken de mantıken budur çünkü; maaşlar 1inden 30una kadar olsaydı evet eskı maaşa göre hesaplanırdı ama temmuz ayında zam geldı 15 gün temmuz ayında çalışıldı neden 15 gün hakkı yensin ki

3 calisan daha var 15inden 15ine aliyorlarmis. Ama ne aliyorlar nasil zam aldilar bilmiyorum sormamam dq oyle bir hukukum yok. Benimkini 18inden 18ine yatıracaklar.
o zaman hata var İK ile yada muhasebecisi ile görüşün
sanırım kurumsal bir yer değil.
kurumsal olsa üsteki arkadaşın yazdığı gibi yatmalı
Aslında SSK lı çalışan çalışır 1 ay sonra maaş hak eder evet doğru ve Örneğin;
1 ocakta başladınız işe en geç 7 şubat gibi 1 aylık ocak maaşının yatması lazımdır SSK primide şubat 21i gibi yatar en geç yada diyelim ki ay ortası girdiniz 18 Ocakta kurumda maaşı her ayın 5inde veriyor çalıştığınız gün kadar hesap edilir yatırılır
Eğer size temmuzu da sayarak veriyorlarsa bir kısmı zamsız haziran bir kısmı da zamlı temmuz olarak hesaplanmalıydı
Tabiki diğer arkadaşlara sormak olmaz en iyisi muhasebe veya İK sormaktır

İyi de arkadaş hazirandan 12 gun çalışmış tam çalışmamış ki.18 haziranda işe girmiş
patron bey uyanik.
temmuz ayinin yarisinida sayip 1 ay calismis olarak hesaplayip temmuzun yarisinida eski asgari ucretten odemis.
normalde yanlış bilmiyorsam özel sektörde ayin ilk 7 iş gununde maaş odemesi yapilmasi gerekiyor 3 gunde fire haklari var bu şekilde hesaplayip ayin birinde haziran 12 den itibaren geriye kalan gunleri temmuz 1 e kadar hesaplayip odemesi kafa kasirikligi yapmazdi.
işlem yanlış, patronda uyaniklik yapmis.
muhtemelen kurumsal bir firma degil.

Hesapta hata yok, memur önce maaş alıp sonra çalışır, siz o mantıkla hesaplıyorsunuz. Siz önce çalışıp sonra maaş hakettiğiniz için hesap doğru.

Muhtemelen sigortasız çalışıyorsunuz.. Çünkü bordro dönemi bir ayından başından sonuna kadardır. Yani sonradan ödeme oluyordur desem bu sefer de size 12 günlük ücret ödemelilerdi. İşçiler önce çalışır sonra ücret alır, yani bu aldığınız ücret Haziran ücreti o yüzden zamsız olur.

çok saçma bir durum olmuş maaşlar bu şekilde ödenmez .
benim bulunduğum şirket her ayın 5 de verir maaşı ayın ortasında başladıysa bile o ay çalıştığı kadarı ücret alır. 15 gün çalıştıysa 15 günlük ücret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…