How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Maaş Hesaplama

BirKulunuCokSevdim

Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa!
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
1.811
6.064
683
32
Hanimlar merhaba.

18 haziranda asgari ücretle bir işe başladım. Asgari ucrete 1 hafta sonra zam yapildi. Temmuzda gecerli olacak sekilde. Bu sabah maasim yatti ve 4.250tl. 12 gun haziran 18 gun temmuz asgari uzerinden hesaplanmasi gerekiyor gibi geliyor bana. Bu hesapla 5000 yatmalı. Sizce yanlis mi hesapliyorum? Cok geriyor beni boyle seyleri dile getirmek...

Hanimlar merhaba.

18 haziranda asgari ücretle bir işe başladım. Asgari ucrete 1 hafta sonra zam yapildi. Temmuzda gecerli olacak sekilde. Bu sabah maasim yatti ve 4.250tl. 12 gun haziran 18 gun temmuz asgari uzerinden hesaplanmasi gerekiyor gibi geliyor bana. Bu hesapla 5000 yatmalı. Sizce yanlis mi hesapliyorum? Cok geriyor beni boyle seyleri dile getirmek...
Yanlış hesaplıyorsunuz bence temmuzdan geçerli olacak denilince siz işçi olduğunuz için önce Temmuz ayını çalışacak, Ağustos basında da temmuz ayının maaşını yeni asgari ücret olarak alacaksınız. Devlet Memuru olsaydanız temmuzda zamlı alırdınız

Maaş orda ay başında yatmıyor mu? 18 de girdiyseniz temmuzun başında 12-13 günlük para almanız, temmuz ayının maaşını da ağustosta almanız gerekmiyor mu? Sanki temmuz ayını zamlı vermemek için mi yapılmış anlamadım

Maaş orda ay başında yatmıyor mu? 18 de girdiyseniz temmuzun başında 12-13 günlük para almanız, temmuz ayının maaşını da ağustosta almanız gerekmiyor mu? Sanki temmuz ayını zamlı vermemek için mi yapılmış anlamadım
Ben de 20sinde alıyorum maaş.
Haziranın zamsız maaşı yatmış, önümüzdeki ay zamli alırsın..

Galiba standart bir maaş günü yok. Olsaydı herkesin maaşını aynı gün yatırmak için denkleştirme yapıp yatırırlardı. Haziran ayı 12 günlük eski asgari ücret üzerinden yatırılıp, temmuzda çalışıp tam maaş almalıydınız.

ağustos 18 - 20 gibi yeni asgari ücretten alacaksınız maaşınızı .

Anladığım kadarıyla maaş ödemeleriniz ay ortası yapılıyor.

bazı firmalar maalesef böyle yapıyor yarım ayda olsa ucuza kapatmak işlerine geliyor.

keske temmuz başı 12 günlük olarak ödeseydiler haziran maaşınızı

Hanimlar merhaba.

Siz şu anda Haziran maaşınızı aldınız diye düşündüm ama Haziran ayı için 12 günlük ücret almanız gerekirdi. Şu anda Haziran ayından 12 gün + Temmuz ayından 18 gün hesaplayıp, eski asgari ücret üzerinden ödeme yapmışlar gibi görüyorum. Ama bu bır kere aldatmaca ayrıca her çalışan için ayrı ayrı giriş günlerine göre 30 günlük ücret hesaplayamaz ki firma, bir yanlışlık olabilir mi? IK ile görüştünüz mü?

Son düzenleme:
ağustos 18 - 20 gibi yeni asgari ücretten alacaksınız maaşınızı .

Anladığım kadarıyla maaş ödemeleriniz ay ortası yapılıyor.

bazı firmalar maalesef böyle yapıyor yarım ayda olsa ucuza kapatmak işlerine geliyor.

keske temmuz başı 12 günlük olarak ödeseydiler haziran maaşınızı
Konu sahibi 18 Haziran'da işe girmiş yani Haziran ayının ödemesini bugün alıyor olsa bile 12 günlük ödeme alması gerekirdi 4. 250 tl ödeme aldığını söylemiş, 12 günlük ücretine tekabül etmiyor :S

Maaşlar aylık olarak verildiğinden ay bitimi beklenir ki kaç gün çalıştığınız ve fazla mesaileriniz hesaplansın. Maaş da haliyle öbür ay yatar. Zamlı halini ağustosta alırsınız.

Konu sahibi 18 Haziran'da işe girmiş yani Haziran ayının ödemesini bugün alıyor olsa bile 12 günlük ödeme alması gerekirdi 4. 250 tl ödeme aldığını söylemiş, 12 günlük ücretine tekabül etmiyor :S

haziran 18 - temmuz 18 olarak 1 ay hesaplamış işveren ve eski asgari ücret üzerinden ödemiş.

temmuz 18 - ağustos 18 1 ay düşünerek ağustos 19 da yeni asgari ücretten ödeyecek

bazı firmalar böyle yapıyor (uyanıklık )

arkadaşlarımın çoğu böyle çalışıyor .

haziran 18 - temmuz 18 olarak 1 ay hesaplamış işveren ve eski asgari ücret üzerinden ödemiş.

temmuz 18 - ağustos 18 1 ay düşünerek ağustos 19 da yeni asgari ücretten ödeyecek

bazı firmalar böyle yapıyor (uyanıklık )

arkadaşlarımın çoğu böyle çalışıyor .

Mükerrer olmuş

Galiba standart bir maaş günü yok. Olsaydı herkesin maaşını aynı gün yatırmak için denkleştirme yapıp yatırırlardı. Haziran ayı 12 günlük eski asgari ücret üzerinden yatırılıp, temmuzda çalışıp tam maaş almalıydınız.
Bana da dogrusu boyle geliyor ama temmuz ayinda yattigi sürece eski ücretten yatar görüşü agirlikta galiba.

4 kisinin çalıştığı bir ticarethane IK yok sorabileceğim. Ya da itiraz edebileceğim. Neyse boyle olsun napalim...

Back