Lys'de Piercing'i Penseyle Söktüler

il içinde bile uygulamalar değişiklik gösteriyor, sınavdan sınava değişiklik gösteriyor hatta, kimi okulda aranırken kimi okulda aranmıyor, eşim her türlü ösym sınavına girdiği için oradan biliyorum

istediğiniz gibi düşünebilirsiniz kimsenin dini inancı beni ilgilendirmez benim ki de kimseyi

Şu cümle bana ünlülerin dinle diyanetle alakalı çarpıcı bir açıklama yapıp tepki gördükten sonra yaptıkları: "Yanlış anlaşılmasın benim dedem hacıydı, benim büyükannem de kapalıdır." açıklamalarını hatırlattı. :)

Açıkçası lafınızın arkasında durmadığınızı, hatta çevirdiğinizi düşünüyorum. Asıl ezilen biziz cümlesi bana masum gelmedi.

istediğiniz gibi düşünebilirsiniz kimsenin dini inancı beni ilgilendirmez benim ki de kimseyi

Süper carpitma :)) senin dini inancina bir şey söyleyen yok konumuz inançta değil :)) turbanlilar öyle giriyor dediniz bende tokayla girmiştim bende dedik ardından her yerde ayni değil dediniz ama kurduğunuz cümlelerin bununla alakasi yoktu onu söyledim şimdi inanç diyorsunuz :)) neyse süper valla :))

Öyle çevirdi biraz sadece bana öyle gelmemiş demekki :)) bir taraf eziliyor diye bir kural yok... Her iki tarafta eziliyor.. Sanki inancsiz insanlar inanclilara çok mu saygili ? İnancsiz insanlarda saygisizlik yapıyor , inancli insanlarda.. Turbanlilar duygu sömürüsü yapıyor derken kendileri de bizde eziliyoruz toplumda diyorlar ayni şeyi onlarda yapiyorlar... Kabul , ezilen var ama her iki tarafta da var...

Çok şaşırdım.:44: Ben de 3.kez gireceğim,hiç o şekilde kontrolden geçmedim.Kadın polisler kulaklarımı,topuzumun olduğu yeri bir de boynumu elleriyle yokluyorlar.Pek hoş bi cümle olmadı ama. İğnemi de hiç almadılar üstelik.:26:

Ama alyansa izin var.Giriş belgesinde yazıyor.:26: Aman herkes ayrı alem...

sanırım yakında ayakkabı bağcıklarınıda alırlar

Esarbini actirmadan mi ellediler ? Nasil girdi ki elleri öyle topuzuna kadar :) yani bizde önlerini actirdilar öyle kulaklara vs baktilar.. alyans bu yeni sinav giriş kuralları geldiği yil yasakti.. Hatta bir gazete de yine biri cikartmak istemediği için dava mi acmisti ne öyle bir haberde vardi bu yüzden ondan sonra ki yillarda alyansla girebildiler...

Bende bu sene ygs sınavına girdim yıllar sonra her tarafımızı didik didik aradılar bende kapalıyım kulaklarımın,boynumun içine kadar baktılar,hatta kulağımın içine bakarken bile gözlüğümün sap kısmına bile baktılar gözlüğün ucuymuş diyor birde bu yıl Alyans ve basit toplu iğne serbest diyordu. Takı vb maddeler yasak öğrencinin gelirken çıkartması gerekti tabi ama kulak kanatacak kadar bir olay olduysa görevlide yumuşak davranabilirdi biraz yalnız o kadar kalabalığın içinde pense nasıl bulundu yanlış okumadıysam olayda pense kullanılmış.

Valla olduğu kadar işte,başını öne eğ dedi,o topuzun olduğu kısma dışardan dokundu işte.Gerçi bu yıl ne olur bilemem.

Aaa öyle mi umarim mukkemmel geçmiştir sinaviniz ve istediğiniz puani alirsiniz... Valla bu pense ile cikarttilar olayini bende anlayamadim.. Merak ettiğim şey hani yasak olan bir şeyi yapiyorsa yapilacak şey bellidir sinava almazsin , ya cikar yada bu şekilde sinava alamayiz der görevliler... Zorla cikarttilar çok saçma olmuş öğrenciyi sinava alsa bile tutanak tutar Sinavi geçersiz olur.. Ben öğrencinin kendi rizasi ile cikarttirmak istediğini düşünüyorum ... Zorla adam neden sinava almaya calissin ki..

Giriş kurallarını saçma ve ya değil bilmesine rağmen o şekilde gelen kızı almasalardı keşke sınava, o zaman bakayım elinde pense ile kendi küpesini çıkarmaya çalışıyor mu çalışmıyor mu... Yok yere bunu yapan adam kendi başını derde sokmuş. Ne uğraşıyosun alma sınava bitsin....

Ne hale getirmisler cocugu, psikoloji o kadar onemliyken ustelik...
Cocugu bu sekilde suistimal edenler ise biri okul yetkilisi biri polis, ellerinde 17 yasinda bir cocuk, ne saygi, ne sevgi, ne vicdanin esamesi yok...
Su aciklama her seyi anlatiyor zaten:

“Kurallar kesin bellidir. Piercing ile sınava giremezdi. Ancak sökülmesi gibi olay yaşandıysa, böyle bir vaka olduysa tabii ki soruşturulur. O gün oradaki yöneticilerin bunu yapacağını sanmıyoruz. Ancak bu olayı takip edeceğiz” dedi.

Hicbir sey olacagi yok, olan cocugun sinavina ve psikolojisine oldu

bu haberler bana çok normal geliyo artık bi kaç yıl sonra bu hallerimizi mumla arayacaz

Benim girdiğim okulda da küpe/kolye/bilezikle sınava girmeye çalışan vardı. Kurallarda açıkça bunların alınmayacağı belirtilmişken bu ısrar niye anlamıyorum :44: Tamam kural saçma olabilir sonuçta kolyeyle kopya çekmek mümkün değil ama kuralı değiştiremeyeceğimize göre kurallara uymak en mantıklısı.

Bu arama olayı okuldan okula değişiyor. Geçen sene girdiğim okulda türbanlıların başını hafif açıp aramışlardı benim de saçımdaki tokayı almışlardı ama bu sene türbanlılar öyle geçti benim de tokalarıma bir şey demediler.

Muhalefet olsun diye söylemiyorum, eğer söylendiği gibi penseyle çekiştirme falan varsa bunu da şiddetle kınıyorum. Ama madem bu sınav aday için hayati önem taşıyor, oraya zaten piercingle gitmemeliydi. Çünkü izin vermeyeceklerini ve kapıda sorun çıkacağını adı gibi biliyor olması gerek. Haftalar öncesinden sürekli uyarılar yapılıyor. Şahsen ben görevli yerinde olsaydım çıkarmaya falan asla yeltenmez, direkt olarak sınava almazdım. Zaten kendisi çıkarıp girerdi. Kurallar herkes içindir. İnsanlar para bile götürmüyor rezillik çekiyor oralarda...

Bu tur cok katilimin oldugu sinav gibi durumlarda illa ki birilerinin gozunden bir seylerin kacmasi ya da kurallari gozden kacirmis birilerinin olmasi cok olasi...
Olmasi gereken sinava da almamak degil, o penseyle cekistirmek de degil kanimca...
Kural bu dersin karsindakinin 17 yasinda sinav heyecaniyla gelmis bir genc oldugunu bulundurarak ilimli bir sekilde cikarmasi gerektigini aksi halde sinava dahil olamayacagini soylersin, o gozunden kacma ihtimali olan genc cocukta magdur olmaz, yok hala cikarmam derse ki zannetmiyorum, zaten kural uygulanir...
Burda konusulmasi gereken kurali gozden kacirmis bir genc degil bence, yuzlerce benzer durum belki kapilarda yasaniyordur, ama insanca cozuldukten sonra hic bir sorun yok...
Demek istedigini cok iyi anladim, ama haber fazlasiyla sinir edici, umarim, ne yazik ki zannetmiyorum ama boyle bir durum yasanmissa bu magduriyete sebep olan kisiler cezasini bulur...

Geçen yds ye girdim. Alyans dışında yüzük kabul etmiyoruz dediler ki parmağımda alyans niyetine taktığım yüzüklerim vardı. ÇıkArttım eşime verim döndüm. Yani ne bileyim, zorla kulaktan piercing çıkarma çok abes bir olay geldi. Iki kez ÖSS ye girdim. Kuralları okuyarak gittim üzerimde ne olması engel diye. Bilemiyorum. Garip...
Ayrıca ÖSS zamanında bi kulağımda beş diğerinde iki küpeyle yaşıyordum ama sınava böyle gitmedim. Çünkü benim için çok önemli bir sınavdı. Kimseyi de kulağıma elletmeye izin vermezdim. Bana iyi niyetli bir olay gibi gelmedi.
Roman gibi, elimi kulağıma götürdüm, o da ne! Kan vardı. Bilemiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…