Lys'de Piercing'i Penseyle Söktüler

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
15 Haziran'da yapılan LYS sınavı öncesi İstanbul'da piercing skandalı yaşandığı ortaya çıktı. Polis tutanaklarına da yansıyan olay sonrası kulağındaki piercingin zorla çıkarıldığını öne süren 17 yaşındaki Ç.D.P. polise giderek şikayetçi oldu.

ÇDP'nin Çağlayan Polis Merkezi Amirliği'nde verdiği ifadeye göre olay şöyle gelişti: 17 yaşındaki ÇDP, 15 Haziran günü saat 14.15 sıralarında LYS-5 sınavına girmek üzere Kağıthane'deki Ziya Paşa İlkokulu'na geldi. Ancak okulun girişinde kulağındaki piercing nedeniyle bir kadın polis tarafından içeri alınmadı. Kadın polis, ÇDP'ye "üzerinde metal eşya ile sınava giremezsin" dedi.

Genç kız, piercingin metal olmadığını ve dedektörle arama yapılmasını istedi. Ancak kendisine dedektör olmadığı söylendi. Bunun üzerine çağrılan okul yetkilisi elindeki çocuğun itirazına aldırmadan ÇDP'nin kulağındaki piercingi çıkarmaya çalıştı. Bu esnada kulağı kanayan genç kız, bu şekilde sınava girdi. İfadesinde hem canının yandığını hem piercingin zorla kulağından sökülmesi yüzünden sınava moralsiz girdiğini de belirten ÇDP, piencingi söken kişilerden şikayetçi oldu.

'PIERCING'I ÇIKARDIK; GİT SINAVA GİR'

Hürriyet'in telefonla ulaştığı Ç.D.P. "ben sınava giremeyeceğim diye üzülürken beni sürükleyerek bir sınıfa aldılar ve sonra kulağımda acı hissettim. Elimi kulağıma götürdüm kan vardı. Bana 'piercingi çıkardık git sınava gir' dediler. O anda yaşadıklarımın şoku yüzünden hiçbir şey diyemeden sınava girdim. Odaklanmada sorunu yaşadım. Yine de elimden geleni yaptım" dedi.

Hürriyet'in ulaştığı Ziyapaşa İlkokulu yöneticileri ise müdür İlker Aydın'ın yerinde olmadığını belirterek sorulara yanıt veremeyeceğini söyledi. Müdürün yerine Hürriyet muhabirini arayan ve kendisini OSYM yetkilisi olarak tanıtan bir kişi ise “Kurallar kesin bellidir. Piercing ile sınava giremezdi. Ancak sökülmesi gibi olay yaşandıysa, böyle bir vaka olduysa tabii ki soruşturulur. O gün oradaki yöneticilerin bunu yapacağını sanmıyoruz. Ancak bu olayı takip edeceğiz” dedi.
hurriyet

Hıhı evet okullarda terör estiren serserilere karşı eliniz kolunuz bağlı ama o nasıl olacak

Hıhı evet okullarda terör estiren serserilere karşı eliniz kolunuz bağlı ama o nasıl olacak

Bu yoruma katılıyorum, kızın kulağından kanata kanata piercing çıkartılması da hiç hoş değil, kız gerekli şikayetlerini yapmalı ilgili merciilere ama şu da bir gerçek ki, ygs, lys'ye katılacak öğrenciler sınava girişle ilgili hertürlü konuda bilgilendiriliyorlar, küpe, bileklik vb şeyler olmaması gerektiğini biliyorlar, bu kızımız hak etmediği bir muamele görmüş, görevlilerin yaptığını tasvip etmiyorum, kıza piercing'i çıkartması gerektiğini söyleyip, kendisinin çıkarmasını isteyebilirlerdi.

haber o kadar absürd ki doğruluğundan emin olamadım, penseyle kanata kanata sökene kadar sınava alma, bu da bi seçenek

bi çocukta kimliğini unutmuş ehliyetle girmesine izin vermediklerinden sınav salonuna camdan atlamış, heryerini kesmiş falan, kalemi bile onlar veriyo alacağın bi kimlik, anneside hatırlatmamış mı hayret,

sınav zamanları hep böyle entersan haberler çıkıyor, ve tabii ki malesef trafik kazaları

şu da var ki bu arama çok abartılıyor bazen, eşim alese gireken araba anahtarı almıyorlar diye, vasıtada bulamadı o şiddetli yağmurlarda okula yürümek zorunda kaldı

Benim de cumartesi günü girdiğim sınavda kızın küpesini çıkartmışlar zorla kulağı kanamış.Ben şahit olmadım annem olmuş,ama yaşanıyor böyle olaylar yani.

2 sene önce bende sınava girerken saçımdaki tel tokaları almışalardı ama önümden giden başı kapalı kızın eşarbındaki iğnleri almadılar o da metaldi ya da belki kulaına kulaklık taktı dışardan görünmüyo sonuçta benim saçımın içine elini sokup karıştırırken o önümden ölece geçti kontrol bile edilmedi

onlara da güvenlik kontrolünün aynısı yapılınca ''biz çok magduruz çok eziyorlar bizi '' derler. ya da ''onun dini inancı arrgadaşım hadi yörü'' derler.

Yahu iki yil önce KPSS girdim.. Ben kapalı değilim ama bütün turbanli kizlarin turbanlarini actilar yani kafalarini tamamen acmadilar ama önünü actilar yani kulak boyun görülecek şekilde actilar ve baktilar öyle girdiler sinava.. Gecen yilda kardeşim girdi kardeşim turbanli değildir ama dershaneden turbanli bir arkadaşı ile ayni sinifta girdiler sinava ona da ayni şeyi yaptılar ki kapida iğnelerini bana verdi... Nasil onlari acmiyorlar vs dersiniz aklim almiyor ...

her ilde ve ya her sınav yerinde aynı işlemlerin titizlikle yapıldığını mı sanıyosunuz

Her yerde aynı olmuyor bu uygulamalar maalesef.Geçen hafta girdiğim iki sınavda da didik didik ettiler türbanlıları.Şahsen içim rahat oldu iyi arıyorlar dedim.Ortada emek var sonuçta.

Sınav öncesi belgelerde neyin kabul edildiği edilmediği var toka olarak bile lastikli bir çeşit sadece bunu bile bile hala inatla takı,aksesuar ile girmeye çalışıyorlarsa bu bizim suçumuz sert bir şekilde çıkardılarsa acımasızca onların yanlışı evet ama kalem silgi bile sokulmayan kendilerinin verdikleri bir sınava elini kollunu sallayarak gündelik gibi gitmek niye ?

Her yerde aynı olmuyor bu uygulamalar maalesef.Geçen hafta girdiğim iki sınavda da didik didik ettiler türbanlıları.Şahsen içim rahat oldu iyi arıyorlar dedim.Ortada emek var sonuçta.

aynen keşke her yerde bakılsa benim içim hala rahat değil bu ülkede kapalılar eziliyor deniliyor sürekli ama bence inancı olmayanların hiç hakları savunulmuyor

onlara da güvenlik kontrolünün aynısı yapılınca ''biz çok magduruz çok eziyorlar bizi '' derler. ya da ''onun dini inancı arrgadaşım hadi yörü'' derler.

aynen asıl ezilen biziz aslıında

Ne kadar meraklısınız birbirinizi gaza getirmeye Siz-biz diye ayrım yapmak neyin nesi? Hepimiz kadınız ve hepimiz eziliyoruz ne yazık ki.
Ayrıca kulaklık konusunda endişeniz olmasın. Benim açıkken de ta kulağımın içine kadar resmen parmaklarını sokuyorlardı, şimdi de yapıyorlar aynısını. Ayağımın altına, eğer kışsa çizmemin içine, başörtümün boyun kısmını açıp kolye takıp takmadığıma falan bakıyorlar. Ama şimdiye kadar hiç "ayy mağdurum" falan demedim. Tabi ki yapacaklar, onlar da emir kulu sonuçta.

En son bahar dönemi yds'ye girdim. Hiçbir özelliği olmayan bir tane iğneye izin verildiği yazıyordu giriş belgesinde ama kapıda ona da izin vermediler mesela. Ama çıkardım. Bir eksiklik de hissettirmedi sınavı çözmemde. :) Keşke bahsi geçen genç kızımız da direnmek yerine çıkarsaymış. Oraya piercingle gitmesi de gereksiz hatta, yasak çünkü haftalar öncesinden kesinlikle sınava alınmayacaktır diye uyarıyorlar.

Tabi eğer doğruysa yapılan muameleyi kesinlikle tasvip etmiyorum. Bir de merak ettim. Penseyi nereden bulmuşlar acaba? :26:

Ha bir de bu zorla cikartiyorlar olayina inanmıyorum.. Onlar büyük ihtimalle cikartmak istemeyip sorun cikartan öğrencilerdir.. Bizde de evli bir bayan alyansini cikartmak istemedi, görevlilerle uzun müddet tartisti ve bizde tepki gösterdik o bayan yüzünden zamanimiz gidiyordu ! kiz çok olay cikartti ya böyle bir durum olmuştur muhtemelen ki yasak sa sinava almiyorlar neden pense ile böyle bir şey yapsinlar demekki böyle istedi öğrenci başka türlü olamaz gibi..

kimseyi birbirine düşürmek gibi bi derdim yok ben inanmıyorum ama inanan ve kapalı çok yakın arkadaşlarım var hiç birini sorgulamadım bu güne kadar bizim kapalılara dediğimiz bişey yok sadece benim 2 sene önce girdiğim sınavdaki güvenliklerin görevlerini yerine getirmemelerinden dolayı içim rahat değil diyorum

İki yil önce lisans KPSS te girdiğimde bende tokayla girdim.. Ben acigim o zaman bana da mi ayrim yaptılar :))

İki yil önce lisans KPSS te girdiğimde bende tokayla girdim.. Ben acigim o zaman bana da mi ayrim yaptılar :))

anlatamıyorum galiba her ilde aynı düzen işlemiyor ki her sınav yerinde bile aynı düzen yok

anlatamıyorum galiba her ilde aynı düzen işlemiyor ki her sınav yerinde bile aynı düzen yok

E o zaman genel konusupta turbalilari aramiyorlar, inancsizlara saygi yok demiyeceksiniz... Yorumlariniz ortada her yerde ayni şey yapilmiyoru kast etmiyorsunuz ! Hele inancsizlara saygi yok dediniz ya tamam oldu... Cevir kazi yanmasin durumuna girmeyin hiccc..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…