tatlım eski sistemle bildiğim kadarıyla başarı sıranla edebiyat bölümüne girebilme ihtimalin var. fakat net bişey söylemek bu sistem için çok zor. cumartesi günü kılavuz ösym stesinde yayınlanacak. orada dikkatlice incele. tercih sayısı da otuza çıktı zaten. kontenjanlarda iyi. girebilme ihtimalin muhetemeln vardır. inşallah istediğin yer olur canımopuyorumnanaktan
Merhaba canım sana elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret edeceğim.. Öncelikle moralini bozmuyorsun. Bu sıralaman içinde EA'cı olanlarda var. Örneğin ben EA öğrencisi olmama rağmen sosyal sınavınada girdim.. Benim sıralamam 5.000 küsür sözelde.. Ama ben tercih yapmayacağım çünkü EA sıralamam 3.000 küsürlerde.. Yani benim gibi çok kişi TM'ci olduğu halde tercih yapmayacak.
Coğrafya bölümünü tercih edebilirsin.. Benim tahminlerime göre sen sıralamandan yaklaşık bir 2.000 kişi çıkarmalısın. Bunlar TM'ci olanlar.. Bu durumda coğrafya bölümünde İstanbul
Üniversitesi,Çanakkale 18 Mart Üniversitesi,Balıkesir Üniversitesi,Sakarya Üniversitesi sıralamasıyla gidebilirsin..
Gazetecilik Bölümü seçebilirsin. Marmara Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi,Ege Üniversitesi,Marmara Üniversitesi(İ.Ö),Ankara Üniversitesi,Gazi Üniversitesi sıralamasıda burda var..
Halkla İlişkiler bölümünü yazabilirsin.. İstanbul Ticaret Üniversitesi(Burslu).
Halkla İlişkiler Ve Tanıtım yazabilirsin.. Ankara Üniversitesi,Marmara Üniversitesi(İ.Ö),Gazi Üniversitesi,Akdeniz Üniversitesi,Haliç Üniversitesi(Burslu) yazabileceğin yerler arasında..
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık yazabilirsin.. Yine Atılım Üniversitesi(Burslu)
Medya ve İletişim Sistemlerini yazabilirsin.. İstanbul Ticaret Üniversitesi(Burslu) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi(Yüzde Elli Burslu).
Radyo,Sinema ve Televizyon bölümüde yazabileceğin yerler arasında. Ege Üniversitesi,Marmara Üniversitesi(İ.Ö),Ankara Üniversitesi,Gazi Üniversitesi,Yaşar Üniversitesi(Burslu),İstanbul Arel Üniversitesi(Burslu),Kocaeli Üniversitesi,Akdeniz Üniversitesi..
Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini yazabilirsin. Dumlupınar Üniversitesi,Trakya Üniversitesi,Aksaray Üniversitesi,Dokuz Eylük Üniversitesi(İ.Ö)
Tarih bölümünü seçebilirsin.. Marmara Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi,Hacettepe Üniversitesi,Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yazabileceğin yerler arasında.
Tarih Öğretmenliği yazabilirsin. Selçuk Üniversitesi,Atatürk Üniversitesi,Dicle Üniversitesi seçenekler arasında olanlar.
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı yazabilirsin. Maltepe Üniversitesi(Burslu) ve Bilgi Üniversitesi(Yüzde Elli Burslu)
Türk Dili ve Edebiyatı yazabilirsin.. Kırıkkale Üniversitesi,Dumlupınar Üniversitesi,Trakya Üniversitesi,Karabük Üniversitesi,Çankırı Karatekin Üniversitesi,On Dokuz Mayıs Üniversitesi(İ.Ö)
Bu Üniversiteleri ben en yüksek puanlıdan düşüğe göre sıraladım. Hepsini senin başarı sıralamana göre 2009 yılına göre yaptım.. Moralini asla bozma mutlaka bir yere yerleşirsin emin ol..
Öncelikle teşekkür ederim.. Ben Ösym'nin tercih kılavuzunda puan olmayacağını tahmin ediyorum. Çünkü puanları unutmaki biz belirliyoruz..Ben bu tercih kılavuzunda açıkçası Üniversiteler ve Fakülte kodları fakültelerdeki bölümlerin kodları,kontenjanları yazacağını düşünüyorum. Geçen sene hangi bölüme kim kaçıncı sıradan girmiş bu yer alacaktır diye düşünüyorum. Bir de kimlerin tercih yapacağı,nasıl tercih yapacağı gibi klişeleşmiş bilgilere yer vereceklerini düşünüyorum.
Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk yazmayı düşünüyorum. Ama ilk sıraya İstanbul Bilgi Üniversitesini yazacağım. Geçen seneye göre bakılırsa sıralamam 1.000 kişi geride ama önümde Fencilerin olduğunu düşünüyorum o yüzden sıralamamı 1.500 den başlayıp 4.000 lerde bitireceğim. Aslında Siyaset Bilimi falanda düşünüyordum sene başında ama ben açıkçası ilk 5.000'e girebileceğimi sanmıyordum. Ama 3.000 lerde olunca başarı sıram tek hedef Hukuk oldu benim için.. Artık en hayırlısı neyse hakkımızda o olsun. :)
Puanlara takılı kalma derim ben önemli olan başarı sıran.. Puanlar bu sene düşeceğini tahmin ediyorum ben.. Geçen seneye göre bir çevirme yapmak bence yanlış ama yaklaşık 270 puana denk geliyor.