Tuvalet Eğitimi lutfennnnnnnnnnnnn bakınnn

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gulranam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
14
0
36
İstanbul
oglum 22 aylık cok sukur tuvalet egıtımını tamamladık sayılır..bugun 27.gunumuzdeyız ve hersey normal arada bazen kacırdıkları oluyo tabı ama olsunn..hıc bez takmadım sukur..benım korkum mart bası anneme memlekete gıdıcem orda oglumun duzenı bozulurmu sızce???????????????? bukadar ugrasım bosa gıtmesın

oglum 22 aylık cok sukur tuvalet egıtımını tamamladık sayılır..bugun 27.gunumuzdeyız ve hersey normal arada bazen kacırdıkları oluyo tabı ama olsunn..hıc bez takmadım sukur..benım korkum mart bası anneme memlekete gıdıcem orda oglumun duzenı bozulurmu sızce???????????????? bukadar ugrasım bosa gıtmesın

slm canım. ben oğluma tuvalet eğitimini 2,5 yaşında vermeye başlamıştım.herşey güzel gidiyodu. yaklaşık iki hafta gece gündüz hiç bez takmadım ara sıra altına kaçırdıkları oldu tabi ama genelde tuvalete gittik. taa ki bi gün şehir dışına bi arkadaşıma gidene kadar. yol çok uzundu bez takmamaya cesaret edemedim (araba kendimizindi oysa)
evden çıkarken bez taktım yolda hiç kaçırmadı altına,eve gittiğimizde tuvalete götürdüm ama bezini çıkarmadım altından.sonuçta başka bi ev yine cesaret edemedim anlayacağın. 5-10 dk sonra baktığımda işemişti:( ve 3 yaşına kadar böyle devam etti. her denemem fiyaskoyla sonuçlandı. bende dedim ki kendisi söyleyene kadar götürmicem bidaha. yaklaşık 6 ay boyunca uğraşmak hiç kolay olmamıştı. sonra bigün tuvalete gidicem dedi, şimdi 3 yaşını 2 ay geçti ve kendisi gidiyo tuvalete ( çok şükür) 2 aydır hiç yapmadı altına ama bu da bana ders oldu. bu süreçte park haricinde hiçbiryere gitmedim (yaklaşık 1 ay boyunca) ve gece dahil o günden sonra hiç bez takmadım, olan bezleri de kaldırdım bazamın altına:) gece ilk başlarda 2-3 defa kaldırdım şu an bazen kendisi kalkıyo bazende ben 1 defa kaldırıyorum. diyeceğim o ki bu tuvalet eğitimi çok zormuş. sakın boşlama hemen vazgeçiyolar.

ya ben yolculuktada bez takmayı dusunmuyorum ama tek korkum babası bızı bırakıp gıdıcek bıde babasınada baglı bı cocuk bunu dert edıp altına yapabılır..bırde hamıle oldugumuogrendım haydaaa tekrar bastan tuvalet egıtımıne baslayamam cocugumu sıkıntıya sokmamak ıcın sanırım gıtmıycemmm cunku sonra acısınıda ıkımız cekıcezz senı okuyunca kararım kesınlestı.....

Bozulur canım, biz kuzenlerde falan hep bozulduğunu gördük..
Eve yatılı misafirde bile çocukların dengesi şaşabiliyor..

ya ben yolculuktada bez takmayı dusunmuyorum ama tek korkum babası bızı bırakıp gıdıcek bıde babasınada baglı bı cocuk bunu dert edıp altına yapabılır..bırde hamıle oldugumuogrendım haydaaa tekrar bastan tuvalet egıtımıne baslayamam cocugumu sıkıntıya sokmamak ıcın sanırım gıtmıycemmm cunku sonra acısınıda ıkımız cekıcezz senı okuyunca kararım kesınlestı.....

bende hamileyim:) çok dua ettim hemen bezden çıksın diye. gözümü korkuttular çünkü, kardeşini bezlerken görünce hiç çıkmaz falan dediler. onunda gazıyla daha bi uğraştım. oğlum her tuvalete gittiğinde ödüllendirmeye çalıştım ve nekadar çok sevindiğimi gözüne gözüne soktum:) biraz da çocuk istemeli ama. oğlum 1 yaşında konuşmaya başladı herşeyin farkındaydı ama tuvalete gitmek istemiyodu, bezine yapmak istiyodu. yani altına yanlışlıkla kaçırma olayı falan değildi.

boşa gitmez merak etme. orada yaşına yakın çocukların da çişini tuvalete yaptıklarından falan bahset.

Back