Lütfen yorum...

ela -ela özel msj attım canım, sen de bana ordan cvp verirsen sevinirim...msjını bekliyorum,unutma beni....

Canım,
Çok zor olacak elbet ama sevginizin boyutuna ve bu karşı çıkmaların sizi nasıl etkileyeceğine bağlı ilişkiniz sağlamas çok daha sıkı bağlar bu sıkıntılar sizi ama erkek arkadaşın ailesi gibi düşünüyorsa bu ilişki çok zor girebilir.Mezhep değil sadece aileler hiçbir farklılığa göz yummuyor ama bu size bağlı bizimde ailelerimiz istemedi hiç ama biz o kadar mutluyuz ki karıştırmadık ilişkimize onları hiç.

anlıyorum canım.. kocaman mutluluklar diliyorum size..

Sonuçta hak mezhepleri belli .Yani müslüan bu kişi.Herkes kendi mezebinde devam edebilir.İsterse de değiştireilir.Bunun dinen bir sakıncası olduğunu sanmıyorum(hak mezheplerinde olduğu sürece)...

herkes fetva vermeye başlamış arkadaşlar bilmediğiniz dini konularda fetva vermeyin derim ben çünkü vebali çok ağırdın din adamları bile çok zor fetva verirler sevgi ,sevmek ,sevilmek kutsaldır ama herşeyin de bazı kuralları vardır sorup soruşturun napmanız gerekiyorsa ona göre davranın derim ben evlenincede mezhep çatışmaları olabilir aileler sevginize saygı duymazsa sizide rahat bırakmazlar canım ne karar verirsen ver hakkında hayırlısı olsun

din bu başka birşeye benzemez.3 günlük dünya öylede geçiyor böylede ama önemli olan ahiretimizi karartmayalım.sevmek,aşk bunlar güzel duygular ama herşeyin ölçüsü var hak mezhepten değilse nikah geçerli olmuyor eğitimimde bunları işledim.mezhep herkesin kendi tercihi ama seçilecek mezhepler belli bunların dışında olunca hak mezhepden çıkmış oluyor çok iyi düşün:1no2:

din bu başka birşeye benzemez.3 günlük dünya öylede geçiyor böylede ama önemli olan ahiretimizi karartmayalım.sevmek,aşk bunlar güzel duygular ama herşeyin ölçüsü var hak mezhepten değilse nikah geçerli olmuyor eğitimimde bunları işledim.mezhep herkesin kendi tercihi ama seçilecek mezhepler belli bunların dışında olunca hak mezhepden çıkmış oluyor çok iyi düşün:1no2:

hak mezheplerden bahsedilmiş ama sevgili arkadaşlar, ben başka bir konuyu sormak istiyorum...

acaba bir bayan hak mezhebe sahip olsa ve eşi de atıyorum budist ya da ateist olsa (bırakın hak mezhebi, hak din bile sayılmıyor), ama bayan kendi dini ve mezhepleri doğrultusunda yaşasa, ibadetini yapsa, eşiyle bu konuyu ilişkisine karıştırmasa, (nikah geçerli olmuyor yazmışsın) nikahsız mı olacaklar yani? bunu bir açıklarsak iyi olur....

canım herşey ailede bitiyor. eğer ailesi bunu problem yapmayan açık görüşlü bi insansa zorluk ve problem yaşamazsın.
ama eğer bu konuda tutucularsa işin var demektir. zehir ederler. çevremden duyuyorum çünkü

Evliliklerin sadece 2 kişi arasinda degil aileler arasindada oldugunu düşünenlerdenim...ailelerin anlaşmasida evlilikleri besleyen bi unsur....eger ailesi baskin cikarsa ve erkek arkadasin bu baskiya yenilirse elbette sorun cikar ,ama o aradaki teraziyi iyi korumayi bilirse başarirsiniz bence...

hak mezheplerden bahsedilmiş ama sevgili arkadaşlar, ben başka bir konuyu sormak istiyorum...

acaba bir bayan hak mezhebe sahip olsa ve eşi de atıyorum budist ya da ateist olsa (bırakın hak mezhebi, hak din bile sayılmıyor), ama bayan kendi dini ve mezhepleri doğrultusunda yaşasa, ibadetini yapsa, eşiyle bu konuyu ilişkisine karıştırmasa, (nikah geçerli olmuyor yazmışsın) nikahsız mı olacaklar yani? bunu bir açıklarsak iyi olur....
bu konuyuda birçok kitapta okudum bayan müslüman erkek başka dine mensupsa nikaha karar verseler ve nikah kıysalar bayanda dinden çıkıyor çok tehlikeli yani, ama erkek müslüman kadın başka dindense bu nikah geçerli fakat çok uygun görülmüyor.

canım şimdi sevdiğin erkek de aynı senin gibi düşünüyodur.ama evlenince ve işin içine aileler de derışınca bu iş biraz zorlaşır.erkeklerin çoğu ailelerinin etkisi altında kalırlar.her yönüyle düşün olayı.

slm..sana sadece şunu diyebilirim ewet sewgi fedakarlık ister doğru ama bu kesinlikle imanla alakalı değil din insan hayatındada ebedi hayattada rahatlığa kawuşturacak tek şeydir sırf sewgi adına bunu gözardı edersen yada ederse bu bi son olur huzur değil ona uyması gereken sensin eğer bahsettiğim din islamsa terddüt etmeden o insanı kabul çünkü o senn için fedakarlık yapmış zaten bak sana peyğamber efendimizin bi hadisini söyleyeyim diyorki bir bayanla 4 şey için ewlenn 1 imanı için 2 güzelliği için 3 asilliği için 4 te parası için diyorki bide ben imanı için derim yinede tercih edilmişssen bence kabul et onu sadece bu gün için değil....

X