Sizin yumuşak karnınızı görmüş, numara yapıyor bile olabilir.
Kimse ihanete şizofreni kılıfı uydurmaz. İhanet tercihtir. Hele de sizi iki kere yaralayacak biri ile yapması.
Bir de hâlâ ona nasıl yardım edeceğinizi düşünüyorsunuz, bu beni kahretti.
Mis gibi boşanmışsınız. Yepyeni ve tertemiz bir hayat kursanıza kendinize ve çocuklarınıza.
Dürüst olun, vazgeçemedeğiniz şey eşiniz mi, size sağladığı imkanlar mı?
Çiftlik evi aldı diyorsunuz.
Kim bu devirde bir çiftlik evi alabiliyor?
İhanetin bedeli bu mu olacak?
Kadınlık gururunuzun maddi bedeli mi var?
Hiç kırılmadı mı onurunuz, gururunuz? Anneliğiniz, haysiyetiniz zedelenmedi mi gerçekten?
O ismi duyduğunuz anda anksiyete nöbetleri geçirmeniz lazım normalde bu koşullarda. Siz hâlâ doktorculuk oynayalım diyorsunuz.
Kafasının içinde biri daha varmış beyzadenin.
Onun kafasında daha kimler var kimler, adam samimi ikrarda bulunmuş işte. Şizofreninin sonradan oluşacabilecek bir hastalık olup olmadığı konusunda bilgim yok fakat:
Benim ailemde de var şizofreni hastası. Otuz üç senedir çektik her kahrını, ne yapalım, hasta sonuçta. Hem de ileri derecede ama hiç ailesine ihanet etmedi.
İhanetin bir kılıfı olmaz. İhanet tercihtir, irade ile seçilir. Şeytana uydum, yok nefsime hakim olamadım vs bunların hepsi "ben karaktersizin biriyim" cümlesini dillendiremeyenlerin bulduğu kılıflardır.
Bir de "beni sevdiğine eminim" diyorsunuz, etmeyin bu nasıl bir saplantı?
Sizi seven kişi, gözünden sakınır.
Siz hiç mi sevilmediniz?
Eşinizin tavrı, hem ayranım dökülmesin, hem... Neyse bu fazla argo oldu; hem karnım doysun, hem pastam dursun tavrı.
Siz bu kadar zavallı mısınız?
Etmeyin.